Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Profitabilní obchodování A-Z

    Publikované články:

    Veřejně publikovaný systém ze seriálu Profitabilní obchodování A-Z. Výkonnost v roce 2017.

    Jeden z nejčtenějších článků loňského roku byl na Finančníkovi seriál popisující konkrétní a poměrně jednoduchý přístup vytváření swingové portfolio strategie. Byl publikovaný včetně podrobně vysvětleného obchodního systému. Jak se strategii daří? Jaké jsou výsledky na live účtu? Má smysl se podobným směrem zabývat?

    Profitabilní obchodování A-Z: odpovědi na dotazy I

    Řada z vás začala kódovat a postupně i obchodovat systémy podobné tomu, který je ke stažení ve čtvrté lekci tohoto seriálu. To vyvolává otázky, které mi občas směřujete do mailboxu. Dnes bych rád publikoval odpovědi na jeden z takových emailů, neboť věřím, že odpovědi mohou posunout i ostatní.

    Profitabilní obchodování A-Z: první úspěchy

    Od několika začínajících traderů jsem již pár dnů po zveřejnění obchodního plánu dostal hotové vlastní backtesty, často včetně zajímavých inovací. A to je samozřejmě ta jediná správná cesta – postupně posouvat podobné koncepty do praxe, ladit je ke svým potřebám a začít na nich vydělávat.

    Profitabilní obchodování A-Z: vyhodnocování risku a zhodnocení

    Jak posuzovat výsledky našeho obchodního systému? Jak nastavit adekvátní risk management a zvýšit tak dále výnosnost systému?

    Profitabilní obchodování A-Z: prakticky k obchodování jednoho systému na více trzích

    V minulém díle seriálu jsme si představili konkrétní obchodní plán. Ten vychází z jednoduchého edge aplikovaného na širší portfolio trhů. Jde tedy o ukázku přístupu využívající diverzifikaci. Přestože je diverzifikace to nejlepší, co můžete pro svůj účet udělat, řada traderů se jí v praxi vyhýbá kvůli možné komplexnosti. To je velká chyba. Pojďme si ukázat, že věci nemusí být příliš složité.

    Profitabilní obchodování A-Z: obchodní systém ke stažení

    A je zde díl, na který řada z vás čeká. Poskládání edge dohromady a představení konkrétního ukázkového obchodního systému. Systému, který sám v obdobné formě obchoduji ve svém portfoliu.

    Profitabilní obchodování A-Z: software

    Pokud jste se začali na internetu zkoumat ETFs, jak bylo uvedeno v závěru minulého dílu seriálu, jistě jste narazili na to, že by bylo dobré mít informace nějak pohromadě, s možností data testovat podrobněji. Tedy, že je ideální mít nějaký analytický software. Software je ve finančním průmyslu velké téma, neboť každý trader dnes reálně nějaký potřebuje. Není tak divu, že na internetu můžete narazit na neskutečně velké množství různých nástrojů. Jak si, zejména na začátku, vybrat?

    Profitabilní obchodování A-Z: jaké trhy obchodovat?

    V minulém díle jsme se zaměřili na timeframe, konkrétně denní. Možná jste se již začali dívat na internetu po různých EOD datech a jistě jste zjistili, že se dá obchodovat neuvěřitelná spousta finančních produktů. Určitě jste narazili minimálně na pojmy měny, akcie, CFD, futures, opce, ETF, dluhopisy atd. Jak se v tom množství vyznat a co tedy začít obchodovat?

    Profitabilní obchodování A-Z: prvotní zaměření na trhy a timeframe

    Jak konkrétně začít s obchodováním s minimem času a nedůvěrou, jestli „to“ vůbec funguje? To je otázka, kterou pravidelně dostávám jak emailem, tak v běžných konverzacích. A jelikož je na Finančníkovi již opravdu hodně článků, na které nemohu jednotlivě odkazovat, rozhodl jsem se vytvořit tento seriál. Seriál, jehož cílem je vysvětlit principy, které je třeba ovládnout pro ziskový trading a ukázat, jak vše spojit dohromady do konkrétního obchodního plánu tak, aby si člověk mohl z burzy posílat své výplaty.

    Od myšlenky k reálným obchodům






    Pravděpodobně nejupřímnější kniha týkající se obchodování vydaná na českém trhu.

    Praktický průvodce dosažení nejen finanční, ale i časové svobody obchodováním finančních trhů. Nevydávejte se cestou ztrácející většiny a inspirujte se tipy tradera s 20letou praxí. Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování. Získat knihu

    Nemáte trading takový, jaký byste si jej představovali?

    Trápí vás impulzivní obchody? Black-out dny? Hodiny denně před monitorem? Naučte se obchodovat systematicky s mechanickými přístupy. Svěřte rutinny počítačům. Naučte se profitovat jako profesionálové.

    Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...