Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Typy grafů

    Publikované články:

    Různé typy grafů – díl 7, reverzní svíčky

    Dalším z řady zajímavých alternativních timeframů jsou tzv. reversal bars – reverzní svíčky. Tyto bary nejsou dnes příliš často používány, ale zejména při analýze orderflow mohou představovat zajímavou volbu.

    Různé typy grafů – díl 6, renko

    Dalším ze zajímavých alternativních grafů často využívaných v intradenním obchodování jsou tzv. Renko grafy. Ty mohou na první pohled vypadat podobně jako range bary, ovšem zdání klame. Jejich způsob vytváření je sofistikovanější a přináší jiný pohled na aktuální trhy.

    Různé typy grafů – díl 5, Footprint / Numbers bary

    Mezi méně tradiční grafy, ale o to zajímavější, patří grafy pomáhající identifikovat orderflow – aktivity nakupujících a prodávajících na jednotlivých cenových hladinách. Tento typ grafů nepoužívá mnoho obchodníků, přesto stojí za pozornost, jelikož zejména v diskréčním obchodováním může pomoci napovědět o aktuální detailní struktuře trhu a hlavním zájmu obchodníků.

    Různé typy grafů – díl 4, Heikin-Ashi bary

    Zabýváme-li se v našem seriálu různými typy grafů, neznamená to, že budeme pozornost soustředit pouze na ty nejtradičnější. Naopak, dostane se i na řadu méně tradičních technik zobrazování historického vývoje ceny. V dnešním dílu se budeme věnovat Heikin-Ashi barům – tradiční metodě vykreslování cenových úseček skrz jejich průměrování. Metoda, kterou řada traderů úspěšně používá pro snadnější interpretaci momenta v trhu.

    Různé typy grafů – díl 3, range bary

    Mezi velmi oblíbené alternativní grafy patří grafy vykreslované na základě změny ceny obchodovaného trhu. Nejpoužívanější z této kategorie jsou range bary, které sami o sobě mohou sloužit jako dobrý základ exekuce obchodního systému.

    Různé typy grafů – díl 2, grafy založené na objemu obchodů

    Po úvodním dílu seriálu o typech grafů, ve kterém jsme zrekapitulovali časové grafy, přichází na řadu další velmi rozšířený typ grafů – volume a tick grafy.

    Různé typy grafů – díl 1, časové grafy

    Dnešním článkem otevírám seriál, ve kterém bych se chtěl zastavit u popisu různých typů grafů, které nám slouží k organizaci historie ceny, za kterou byl daný trh obchodován. Typů grafů existuje celá řada, a o některých velmi praktických jsme přitom na Finančníkovi dosud nepsali. Věřím, že v celku poskytne seriál řadu podnětných informací.

    Od myšlenky k reálným obchodům






    Pravděpodobně nejupřímnější kniha týkající se obchodování vydaná na českém trhu.

    Praktický průvodce dosažení nejen finanční, ale i časové svobody obchodováním finančních trhů. Nevydávejte se cestou ztrácející většiny a inspirujte se tipy tradera s 20letou praxí. Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování. Získat knihu

    Nemáte trading takový, jaký byste si jej představovali?

    Trápí vás impulzivní obchody? Black-out dny? Hodiny denně před monitorem? Naučte se obchodovat systematicky s mechanickými přístupy. Svěřte rutinny počítačům. Naučte se profitovat jako profesionálové.

    Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...