Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

JAK SE TO NEMA DELAT !


911

Doporučené příspěvky

Tohle je predevsim pro novacky, co si mysli, ze trejding je strasna sranda a zabava jak lehce prijit k penezum.

at mate jakykolik system, vzdy je potreba mit tu nejdulezitejsi vec. a tou je [bold] risk management (money management je jedno jak tomu rikame) [/bold]

a neni na skodu se zajimat obecne co se deja na trzich. zvlaste ted, kdy je velmi slusna volatilita a hodnoty SL by mely byt navysene. alespon na daxu. (dnesni a vceresji atr na tf1 je 15-30bodu)

no a ted priklad jak to nema vypadat. jeden uknucenej trader, ktery si za to muze sam. staci si za domaci ukol spocitat jaky by mel mit asi tak ucet aby ustal 10kontraktu pri dnesni volatilite. berte ji rekneme od zacatku roku. minimalne posledni tyden je denni range na erku velmi velmi velky.
jeho pozice neni intradenni, ale swingova. navic ji sel ted pres tento vikend, kdyz navic v US byl svatek

takze
1.video www.youtube.com/watch?v=rCtQL5b_rCM

2. video www.youtube.com/watch?v=87OnSTN3SHk

3. nejaktualnejsi video www.youtube.com/watch?v=2qlPW4wSzM8

jeste pro zajemce, zde je jeho blog highprobability.blogspot.com/ kde jsou ty videa take a doprovodny text

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lukáši,

tak tomu říkám on-topic příspěvek :-) Fakt drsný, musím říct, že jsem se už dlouho takhle nepobavil - i když přiznávám, že bavit se nad tímto není zrovna moc hezký.... :-)

Jinak přesně jak píše Lukáš - teď je třeba být v ID maximálně opatrný. Já osobně s vysokou pravděpodobností obchodovat ID v tyto dny nebudu, tohle už je moc velká divočina i na mě. Nemusím být všude.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

komin,

on sel long. podivej se poradne na jeho IB platformu. je tam 10 kontraktu long pres vikend. je tam videt i jeho P/L. zacinal nekde kolkem -7000 a dotahl to jeste na vic. v poslednim videu ma videt celou p/l. i na jeho webu

ac se to zda smesne nekomu, ted trhy proste nejsou delane na male SL. ano, pokud ma nekdo scalpovaci system, muze uspet, ale myslim ze novacka to sezere. volatilita je ted velmi velka.
dax ktery je vetsi i normalne, je ted uplne mimo. 40-100b (1b je 25€) zadna mira. behem 1-2min takze si dejte pozor, ti co zacinaji a nechteji prijit o vse. trhy muzou byt natolik rychle, ze preskoci i vase SL, tak abyste pak nezmatkovali v platforme a nenaklikali tam jeste vetsi skodu



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trhy e-miny v současné době skutečně nejsou "miny".
Veškerá strategie vyzkoušená na backtestech při papertradingu selhává. Alespoň teda u mě. Přičítám to ale současné situaci v trzích. Ikdyž se dostane správný pattern např. do trendu a tento trend pokračuje na dalších úsečkách výrazně dále, je trh bohužel schopen vás vykopnout hned na první cenové úsečce, protože její současný cenový rozptyl je natolik veliký, že na to SL 100 $, tak jak jej mám vyzkoušené já, a myslím že i mnoho dalších obchodníků e-miny, prostě nestačí.

Je má úvaha správná? Je předpoklad, kdy se trhy sklidní na normální stav?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děláte chybu, o které jsem tu již psal, že stanovujete pevný SL. To je absolutní nesmysl a nevím kdo vám to poradil. Trhy jsou živé a neustále se mění a taky váš SL se musí měnit u každého obchodu. Nejde to paušalizovat. SL zadávejte vizuálně z grafu např. umistěte jej pod low nákupní úsečky pokud jdete long. Pokud je nákupní úsečka příliš malá tak sl umístěte pod low úsečky, která je před nákupní úsečkou. Tímto způsobem se ve většině případů nemůžete dostat do problémů. Pokud je délka nákupní úsečky např. 300$ a máte malý účet tak tento obchod nedělejte a vyčkejte na pozdější dobu až se délka zkrátí např. na 100$ a pak obchodujte.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...