Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

ELEKTRONICKE GRAINS NA IB


Romario

Doporučené příspěvky

Ahoj,
mam k vam prosbu. Rad bych obchodoval grains a meny. U ManFinancial je RT 30$ u IB 5$. Jasny rozdil. Kdyz se ale podivam na likviditu u grains tak me to pres IB dost odrazuje. Jaky je vas nazor na obchodovani GRAINS NA ELEKTRONICE? Nedavno se tady objevil clanek o dostatecne likvidite, ale priznam se ze se mi to zatim tak nejevi.
Dekuji za jakekoli komentare.
Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Romario,
dovolim si par uvah. Kdyz volate brokerovi a ten to posila na parket tak mate dost znacnou prodlevu a cena muze byt uz nekde uplne jinde.
U IB vite ze dostanete urcity slip ale ten nebude nikterak velky.
Navic je tu trend - a ten je jednoznacny. Vse se presouva na elektronicky parket. Staci se podivat na zlato kde za posledni pul roku volume vzrostlo o 100%.
Podobne to bude s grains. Doporucuji si to osahat a uvidite ze cekat na zrealizovani sveho prikazu max. par vterin ma sve kouzlo.
Takze otazka nezni jestli, otazka zni kdy i vy prejdete na elektronickou formu obchodovani. Jestli si to osahate uz nyni nebo az za pul roku.
No a kdyz se divam na volume na ZW, ZC i ZS tak na 5 min TF je to celkem v pohode a slip tam vazne nebude nic extremniho - tedy kdyz tam nehodite zrovna 100 kontraktu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za prispevky. Kdyz jsem myslel GRAINS, pocital jsem i se SM,BO...S tou slipage to neni nejak hrozne. Kdyz jsem obchodoval na pitu C,S,BO tak to bylo vzdy behem chvily exekuovano, takze to bych tak cerne nevidel. Co me zajima, je napriklad kdyz se podivate na prilozeny 5ti min TF...to podle me neni mozne obchodovat...vzdy to dosahuje parkrat 1000 kontrakttu a potom skoro ani ne 100 kontraktu...opravdu by mne to zajimalo. A to je SOYBEANS, to nemluvim o BO si SM, tam je to jeste mnohem horsi. Corn se zda byt opravdu lepsi, nicmene vzhledem k tomu ze obchoduji GRAINS, nepocitam tam jen Corn ale i ostatni plodiny... Dekuju moc za vase nazory, ale jsem nerozhodny mezi platformou IB a ManFinancial....

2433

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

Když už je tady ta diskuse o obchodování zrnin přes IB. Rád bych se zeptal jestli není nějaká záludnost v nastavení TWS pro poziční obchody. Snad jsem někde četl, že TWS zavírá příkazy ke konci dne. Sice jsem to hledal, ale nic takového jsem nenašel. Bylo by mi totiž docela nemilé kdybych na druhý den ráno zjistil, že moje pozice je zavřená.
Díky za komentář.

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...
×
×
  • Vytvořit...