Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Metals-Silver


Zezulka

Doporučené příspěvky

Dobrý den

Zajímalo by mě jak je možné že se hodnota May 2005 Silver tak silně propadla???
Koukal jsem se a spočítal jsem že chybný odhat způsobil někomu škody i ve výši 250,000.00$ [bez použití SL].
Čím to že se trhy některých komodit tak silně propadají během jediného dne?
Chápu že je to easy otázka, ale kdyby mi jí někdo vysvětlil byl bych rád :).

Jan Zezulka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

mně graf SIK5 žádný propad neukazuje, dle mého grafu byla včerejší volatilita naprosto běžná, velmi podobné volatilitě předvčerejšího dne. Zřejmě máte chybné zobrazení - občas se to stává, tu a tam některý graf vykáže chybu a pak zobrazuje "nesmyslné" pohyby.
Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podle mých zjištění se ve čtvrtek SIK05 pohybovalo v rozmezí low-691 a high-710, což je pohyb $950.
V pátek bylo v rozmezí low-691,5 a high-702, což je pohyb $525.
Jsou to kombinovaná data, jak z noci, tak i ze dne.
Zkuste si to porovnat se svými grafy a cenami. Pokud vám vaše grafy ukazují větší rozpětí, pak jde zřejmě skutečně o chybné zobrazení, jako o tom píše Tomáš. Pokud vám i vaše ceny ukazují něco jiného, pak dostáváme oba rozdílné informace (nebo to neumím spočítat)
Dejte vědět, co jste zjistil!
Mirek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, ale během 5-ti dnů, jsem zpozoroval propad z 742,0 na 712,0 (myslím OPEN price). Nechápu čím je ten propad způsoben vždyť je to snížení o celých 30 bodů, to se tak mnoho prodávalo? Nebo to bylo ovlivněno nějakou fundamentální zprávou?? Na síti sem nic takového nenašel. Ukazuje mi to správě, myslel jsem chvíli jestli to není tím, že používám Fire Fox, ale i IE6 mi ukázal hodnotu jakou jste mi říkali vy, je to hlavně cena z 21.3./22.3.05. Pardón špatně sem to upřesnil :( Omlouvám se. Děkuji Jan Zezulka

11

Link to comment
Sdílet pomocí služby

stribro zda se byt delsi dobu ve vleku opacneho smeru dolaru.

dolar prudce posilil diky spekulaci, ze americka centralni banka bude agresivnejsi pri zvysovani urokovych sazeb (ted se zveda pravidelne o 0,25%), coz by znamenalo vetsi priliv kapitalu do US a tim (docasne) zpevneni hodnoty dolaru. dolar musi jit trochu nahoru, aby mohl jeste vice spadnout :)

muj odhad je nasledujici:

pokud nam dolar prorazi pod uroven 1,29 -1,285 vuci EUR, stribro pujde opet ke sve rezistenci 645-655, pokud by sel dolar i nekam pod hranici 1,27, muze stribro spadnout i do pasma 590-610. pokud by na tohle doslo asi bych stribro nakupoval s cilovkami 650 700 a 750.

jinak ocekam spis kratkodobou konsolidaci s dalsimi utoky na soucasny support 680-685

honza



Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

trosku ted zkoumam tento trh a 30 bodu za den neni vyjimka (asi pred rokem (8.12.2004) byl rozdil H/L asi 80 bodu za jediny den coz dela 820$)

myslite si ze tento trh (MINI SIZED) muze ohcodovat zacatecnik pozicne s uctem 4000$? nebo je trh malo likvidni na pozicni obchodovani (jde to obchodovat se SL na 100-200$ )?

nasel jsem variantu stribra "CBOT 5000 OZ SILVER FUTURES" o co se jedna a jak to obchodovat (zisk na kontrakt se pohybuje ve vysce max desitek dolaru a pri standartnich komisich se mi to nevyplaci)?

"MINI SIZED NY SILVER FUTURES" je predpokladam miniverze klasickeho stribra SI.

diky za odpovedi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...
  • 2 týdny později...

No podla mna je prekonany support min. II. radu, trh podla mna zlezie dole v priebehu tyzdna, nerobil som dokladnu analyzu trhu, len ho troska pozorujem, ale ocakavam dnes ze moze nastat celkom zaujimavy trampolinovy efekt, to znamena, ze cenove rozpatie bude velke, a trh pojde aj hore aj dole, keby som obchodoval striebro tak dnes by som prinajmensom isiel na to intradenne, pokial by sa trh vydal hore po otvoreni tak by som siel long, keby sa obratil siel by som short, cakam ze bude vyrazny aj dnesny pohyb.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přesně jak říkáš robopole, taky očekávám trampolínu jako blázen. Obchodovat stříbro intradenně, šel bych asi do toho - i když proč honit jediný obchod, jde mě přece o konzistentní systém s pravidelnými zisky, ne?
Nicméně, dnes dostane asi TA na frak díky psychologii davu(deprese, euforie) - včera ani burza nestíhala vyřizovat pokyny...vůbec tu otočku nechápu(fundamenty nesleduju). Moc bych si přál aby to minimálně dva týdny teď šlo dolů tak cca k 950 bodům - to by byl fakt nářez - podařilo by se zhodnotit účet na dvojnásobek pouhou pákou 1.350USD!!!

No není to krásnej business...
Zdraví Mecini

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No ta otocka bola sice zaujimava v tom ze prisla necakane pre obchodnikov, ale uz bola ocakavana, bola nevyhnutna, neda sa skrabat do neba stale:). Samozrejme meciny toto plkanie o striebre je len v ramci diskuzie. Obchodny plan a filozofiu netreba porusovat, nevyplaca sa to:)

Pre tieto extremne situacie na trhu sa mi osvedcuje metoda trm, podla nej bolo striebro uz nad 6 sigma, ked som sa dnes o)pozrel na vstup do short podla tejto metody tak ukazovala uplne presne tu otocku a vstup do pozicie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...