Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Ako stratit peniaze ?


warrior

Doporučené příspěvky

Hned na zaciatok uvediem, ze o komoditach som mesiac dozadu nevedel nic. Ako som objavil tuto stranku (inak vdaka za nu :) zacal som "zrat" vsetky informacie o komoditach aj na inych strankach, ktore som nasiel.
Ked som bol dostatocne pripraveny (aspon som si myslel) spystil som T'nT, vymazal data, mesiac-dva dozadu a skusil som s vkladom 5000$ vykazat zisk.
Na moje VELKE prekvapenie sa mi darilo nad odcakavanie a uspel som s japonsky jenom, kanadskym dolarom, zlatom...
Vlastne, vzdy som bol v zisku a preto, ze sa nepokladam za "zazracne dieta", tak sa pytam - v com je hacik ? :)
V com je ine realne obchodovanie od toho na papieri ? Osobne vidim problem len v V/OP na trhoch, kde by mohol byt problem predat/kupit urcitu komoditu za stanovenu cenu, ale aj to len pri niektorych komoditach.

Odpovede typu - v realnom obchode sa budes bat vstupit do trhu atd., neberiem. Uz teraz viem, co chcem, kedy to chcem a ako to chcem :) Nie som typ cloveka, co si pride do obchodu kupit zuvacky a odide s plnou taskou nepotrebnych veci :)

A este jeden technicky problem.
V T'nT programe, ked nastupuj napr. medvedi trend - predavam az pokial si nemyslim, ze konci. Avsak casto byvaju kratke korekcie nahor a spat nadol, ktore tiez vyuzivam, aby som si "vylepsil" zisk. A casto mam pripady, ked obchod vyzera SELL buy sell BUY. Ja chcem spojit SELL BUY a sell buy a nie ako v T'nT SELL buy.
Da sa konkretne priradit urcity sell k buy ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Huh, při vší úctě - trochu mi připomínáte "hrdinu" co byl uvnitř mě úplně na začátku :-) Taky sem si říkal, že argument "bude ti bránit obchodovat tvoje psychika" neberu.... No, upřímně, MOC bych vám přál, aby vám tyhle argumenty vydržely i v živým obchodě. Pokud budete v živím obchodě obchodovat dál tak "zvesela" jako na papíře, pak patříte asi tak k 1% šťastlivců. Docela by mě upřímně zajímalo, jak si v reálu povedete. Dejte vědět. Já osobně byl podobný "hrdina", nikdy jsem si z ničeho nedělal moc nervy, ale ono když jste pak v pozici a trh jde proti vám a vám z účtu ubývá stovka dolarů za druhou, tak člověku hrdinství začne docházet.... Kdo nezkusí, nepozná. Zkuste a uvidíte. Nechci strašit, možná budete stejně v pohodě jako na papíře. Já tak v pohodě rozhodně nebyl, i když jsem tomu při papertradingu taky zrovna 2x nevěřil.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Najprv k mojmu predchadzajucemu prispevku, chcem opravit preklep - spravne ma byt V/OI (open interest).

Dakujem za reakciu, tiez vam prajem vela uspechov v skutocnych obchodoch.
Vidim, ze vy ste boli na tom zo zaciatku podobne, takze musim este popracovat, aby som v reale neskoncil s 0.
Btw, k tomu hrdinstvu - nechcel som "sekat" frajera a radsej zmazte ten prispevok, ak tak vyznieva :( Ani som nenapisal, ze som nemal "nervy" pri fiktivnych obchodoch. Nervy budu vzdy.

Najvacsi problem v zlych obchodom vidim v rozhodujucom signali vstupu do obchodu. Ja som si nasiel urcitu variantu indikatorov, ktorym verim a na zaklade, ktorych vstupujem na trh. Ak som po niekolkych dnoch v pluse, potom to uz je "lahke" ochranit stop-lossom. A nasledujuci obchod uz nie je pre mna, tak stresujuci, ako ten prvy...

Ked zacnem s real money urcite napisem. Cochvila vsak skonci trial a tak objednam T'nT este (asi) na par mesiacov a potom by som chcel zacat naostro.

Prajem prijemny den.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

nazdar!

ked som ja zacal obchodovat na papiery, tak to islo tiez neuveritelne dobre. za 2 mesiace tolko bubakov ako nezarobim v praci za 2 roky.
uz som planoval co vsetko si kupim po pol roku realu a citil som sa neohrozitelne.
a zrazu bum po pol roku som na tom tam kde som zacinal. bolo tam par zacatocnickych chyb(technickych), obchodujem cez on-line platformu. potom som si uz nemohol dovolit vsetky trhy co sledujem a tak sa teraz potacam v bludnom kruhu. proste kto si neskusi real ten nepochopi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Mohl bych vědět, jakou on-line platformu používáte? Chci obchodovat s co nejnižšími poplatky, protože v mém obchodovoání právě poplatky užírají největší kus koláče :( jsem technicky zdatný a myslím si, že on-line příkazy zvládnu bez větších problémů ... (zvlášť když se v TNT cítím jak ryba ve vodě)

Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...