Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

nováčci


Doporučené příspěvky

Dobrý večer všem,
jem na tomto serveru nový,asi týden a teprve teď jsem se rozhodl napsat alespoň něco k těmto stránkám. Jsem naprosto nadšen. Už delsím dobu jsem hledal něco podle svého gusta a nalezl jsem to. hlavně chci poděkovat pánům Nesnídalovi a Podhajskému za tyto úžasné stránky a najití toho co jsem chtěl a hledal.Rád bych tímto založil novou nit k vůli výměně prvotních nezdarů a otázek co se obchodování týká. možná jsem tu mimo a né zcela se zde orientuji tak mě prosím omluvte. P.S. zažádal jsem o přihlášku do TASOCS a těším se na setkání se spolu bojovníky,teda jen v případě že bude akceptována. Mnoho zdaru v životě a obchodě přeje jirkapes

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Děkujeme. Též prosím nováčky - nebojte se diskutovat, klidně o čemkoliv! Berte prosím, že tento server je zde právě pro tyto účely - nikdo Vás nebude hubovat za "divné" dotazy či poznatky a příběhy. Naopak - uvidíte, že pokud tu a tam vložíte na finančníka některé své vlastní názory a postřehy, sami si už jen jejich formulováním do písemné podoby mnoho ujasníte. Nebojte se prosím ani toho, že by například vaše názory a poznatky zůstaly nezodpovězeny - v konečném důsledku není tak podstatné získávat odpovědi, ale především podněcovat i ostatní ať se nebojí vkládat své poznatky a názory a diskutovat i nad něčím, co jim připadá jako "blbost". Možná by jste se divili, kolikrát i zdánlivá "blbost" může ostatní inspirovat! :-) /Jenom pro příklad: několik jedinců zde zmínilo knihy od Kyosakiho, takže jsem se nechal inspirovat a už 3 přečetl. Byl jsem knihami velmi potěšen a mile překvapen. Pokud máte kdokoliv i jiné tipy třeba i z oblasti zajímavé "sebemotivační" literatury, též se můžete podělit s ostatními! Můžete diskutovat o čemkoliv, co může druhé inspirovat stát se lepšími obchodníky/.
Co se TASOCS týče - jak jsem právě vložil příspěvek do TASOCS diskuse, prosíme ještě o malinké strpení, dolaďujeme finální detaily. Zatím vyzívám i ostatní - nebojte se též přihlásit do asociace, čím více nás v budoucnu bude, tím více si budeme moci vzájemně vyměňovat názory, poznatky a zkušenosti a třeba i hledat nová přátelství.
Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rád bych doporučil knihu od Joshepa Murphyho "Moc podvědomí" mě osobně prospěla k tomu abych si uvědomil co jsem a jaký bych byl rád člověk a jak bych se měl chovat k ostatním a k sobě. Vím moc se to netýká obchodování,ale myslím si že je dobré tuto knihu si přečíst .dobrou noc jirkapes

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
rád bych zde navázal na tuto nit a ubezpečil všechny nováčky a nejen ty, že i sebemenší maličkost, resp. dotaz, může přinést velké změny. Je lépe zeptat se a mít správné informace, než se nevědomostí hloupě připravit o úspěch.
A druhou věc, kterou bych rád doporučil, odpovědi na otázky se také snažte hledat v sobě. Vím, že je to někdy těžké, avšak Vaše "JÁ" je tím nejlepším rádcem. Přečetl jsem desítky motivačních knih a také jsem prošel mnoho motivačních kurzů a výsledkem je mimo jiné zjištění, že nejlepším rádcem v mnoha otázkách je právě mé "JÁ".

S pozdravem

J.S.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den ,


Dnes jste mi udělali velikou radost , otevřel jsem stránky Finančník a hned na mne juklo nové téma o psychologii . Myslím si že je to jedno z nejvíce sledovaných témat a mělo by se postupně rozšiřovat (za to se přimlouvám ) . Doufám a těším se že si budu moc v brzké době přečíst nějaký další článek na toto téma , psychologie je skutečně hodně důležitým prvkem nejen v obchodování , ale také v běžném životě a je dobré si toto stále při obchodování uvědomovat . Je dobré se podívat třeba na naše každodenní úspěchy nebo pády , já myslím že je to hodně podobné jako v komoditní obchodování . Jak se například zachová člověk který přijde o zaměstnání , určitě na práci nezanevře bude chvíli naštvaný na celý svět , ale stejně to nevzdá a začne si okamžitě hledat přijatelné řešení jak z toho ven . Pravděpodobně si najde novou práci ,přece to nevzdá a nestane se ze dne na den zkrachovancem na pokraji společnosti . Když se na tohle podívám tak je to přesně to samé jako v komoditním obchodování . Když se mi nedaří obchodování většinou můžu od obchodu odstoupit a říct si že to nemá cenu , že už dál nebudu obchodovat a že už nebudu ztrácet svoje peníze pro potěšení někoho komu se v obchodování daří . No jo já vím snadno se to řekne obchoduj dál když ztrácíš tisíce , jeden za druhým se od člověka kutálejí pryč . Je to tak těžké právě proto že tady máme na vybranou skončit a udělat za komoditním obchodování tlustou čáru a hotovo , ráno půjdu do práce a začnu makat udělám nějaký ten přesčas ,abych si vydělal ty ztracené peníze zpátky . Ale co takhle zkusit ještě jeden nebo dva obchody stejně mi na účtu už moc nezůstalo buď ztratím všechno a pak udělám tu tlustou čáru a nebo to klapne a zrovna přijde pořádný obchod s pořádně tlustým profitem .
Já vím tohle se tady omílá stále dokola a neobjevil jsem Ameriku , ok já vím jen jsem chtěl zde ukázat jak snadno se dá obchodování přirovnat k tomu co každý den prožíváme všichni a jen si to třeba neuvědomujeme .

A ještě jedna věc je důležitá - opakování , není nic horšího než si špatně vštěpit do hlavy nějaký prvek , ten pak používat i stou chybou a divit se proč mi nefunguje třeba tenhle systém když někomu to funguje . Nedávno jsem nachytal sám sebe právě v diskusním foru tady na Finančníku , založil jsem vlákno které jsem nazval " TASCOS - poplatek ". Vidíte tu drobnou chybu ! přehodil jsem písmenko ( O) je to TASOCS ne TASCOS . No a tuhle chybu hned někdo použil při založení nového tématu " TASCOS proč se přidat ?". A zjistil jsem to až po několika týdnech když jsem si prostě název TASCOS zakódoval do hlavy a přirozeně mne vůbec nenapadlo že je to špatně .

Tak zatím zdravím REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dobrý večer,
jsem tady celkem nový,ale to neznamená ,že život žiju chvíli, psychologie je velmi důležitá ve všech aspektech života.
nebudu se dál rozepisovat a zabředávat do podrobností života,ale všem vřele doporučuji knihu od Dr. Josepha Murphyho "Moc podvědomí" nemám jí teď u sebe tak nemohu napsat vydavatele, ale pravděpodobně to bude pragma. Po její přečtení, dovolím si tvrdit,přehodnotíte to o co vám v životě jde. mnoho zdaru v obchodování přeje jirkapes

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsem rád, že se seriál o psychologii setkává s ohlasem. Koncept vědomí a podvědomí je velmi náročný na pochopení - obzvláště z pohledu jak se naučit podvědomí dostat pod kontrolu. Jedná se o dlouhodobé záležitosti, které není schopný absolvovat každý. Přesto, dovolím si prohlásit, že existuje pouze jediný nepřítel obchodníků - a to je právě podvědomí. Z tohoto pohledu je psychologie nejdůležitější na celém obchodování a z tohoto důvodu 95% lidí v trzích ztrácí. Jsou to samozřejmě všechno jedinci, které ani nenapadne zabývat se hlouběji sebou samotnými. Obchodování je skutečně vysoce mentální záležitost a odehrává se JEN ve vašich hlavách. Trhy jsou jenom určitý mezičlánek mezi námi a námi (já-trh-já) - trhy jsou našim dokonalým zrcadlem. Kdo chce uspět, musí se naučit znát perfektně sebe. Doporučuji přečíst zde zmíněnou knihu o podvědomí = doporučuji se touto tématikou začít hlouběji zabývat, chcete-li v budoucnu uspět. Toto je MNOHEM důležitější než všechny technické indikátory, apod. Mám i několik ideí, jak bychom si mohli v psychologii obchodování vzájemně pomáhat v rámci TASOCS, o tom ale až na samotných setkáních.
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 3 týdny později...

V poslední domě mě několikrát napadla myšlenka, proč jsem už delší dobu nenapsal nic do fóra. Cítím se trochu provinile. Finančník nás zásobuje nejlepším know-how, jaké si můžeme přát a já najednou nemám co napsat ?
Co se to se mnou děje ? Poslední dobou jsem o sobě dost přemýšlel.
Stala se mi taková věc: už jsem si skoro myslel, že jsem papírový king, že už jsem se snad něco naučil, alespoň do začátku. Pototm ale přišla série

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V poslední domě mě několikrát napadla myšlenka, proč jsem už delší dobu nenapsal nic do fóra. Cítím se trochu provinile. Finančník nás zásobuje nejlepším know-how, jaké si můžeme přát a já najednou nemám co napsat ?
Co se to se mnou děje ? Poslední dobou jsem o sobě dost přemýšlel.
Stala se mi taková věc: už jsem si skoro myslel, že jsem papírový king, že už jsem se snad něco naučil, alespoň do začátku. Těšil jsem se na to, jak se podělím s ostatními... no prostě pohoda. Potom ale přišla série špatných obchodů. Na pár dní jsem vysadil a začal zkoumat, co jsem pokazil.
Znovu jsem si přečetl některé články, jako např. 27 důvodů ..., Nebuďte ztrácející obchodníci apod.. No tedy pánové a dámy, to bylo něco ! Minimálně v polovině popsaných chyb jsem se viděl úplně jasně. To bylo hrozné zjištění. Vrátil jsem se o tři měsíce ( z pěti) zpět a zase se učím znovu.
Čtu články a projíždím diskuze. Došel jsem k zajímavému zjištění, že se mám v diskuzích částečně obměnila jména.
Asi je to tím, že my - skupina nováčků, kteří jsme tento server objevili zhruba v období Vánoc 2004 již sami bojujeme s grafy, trénujeme vstupy do obchodů. Jsme asi ani kočka ani pes. Neptáme se už na základní věci, ale na druhé straně ještě nemáme co nabídnout. Bojím se jen aby to nevypadalo, jako pokles zájmu o komodity jisté skupiny lidí, kteří tímto webem "jen prošli".
Podle mého názoru jsou komodity těžká a náročná práce. Alespoň já k nim takhle přistupuji. Teď už se směju článkům typu " Za dvě hodiny denně milionářem". Už mi dochází, proč to není pro každého. Na druhé straně, o to větší je to výzva. Rozhodně to nevzdám, protože takový job mi už nikdy nikdo nenabídne.
Komodity totiž umí člověka pěkně pohladit, pochválit umějí dát nádherná vítězství, chvilky triumfů a euforie. Na druhé straně ale taky pěkně vezmou třpyt a dají jasně najevo, že trend je tu pánem.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Greenhorne,

toto je velmi hezký příspěvek. I takové mohou ostatní obohatit. A pokud jste prošel sérií papírových ztrátových obchodů - nezoufejte. Jednak, zkuste se systému i nadále držet, a uvidíte, že po sérii ztrát přijde zase série zisků. Podstatné je, aby jste byl v profitu z celkového, dlouhodobějšího pohledu. Jak píše ve své knize Mark Dougals - ani casina nemusí vědět, co se stane v budoucnosti, aby mohla profitovat.
Jinak i špatné zkušenosti mohou ostatním pomoci, právě v tom, aby si i ostatní mohli udělat názor jakým chybám by se měli ideálně do budoucna vyvarovat.
Hodně zdaru,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Greenhorne,
jen Vam chci rici, aby jste nepropadal zadne spatne nalade a vydrzel u toho co delate. Ja osobne, kdyz mam take nejakou radu spatnych obchodu, zacnu nejdrive hledat chybu sam v sobe, stejne jako jste si Vy precetl 27 rad. A je zajimave, ze z 99% se vzdy pri nejake chybe nacapam...
Napr. zrovna vcera jsem si cetl clanek o soustredeni se, ktery je nyni nejaktualnejsi na financnikovi a hned jsem se v uvedenych chybach vzhledl. Takze jsem proskrtal svuj obchodni plan min. o 50%. Odhazel jsem vse, co jsem v ramci sve lidove tvorivosti doplnil.
Pokud si udelate testing na historickych datech [dostupnych napr. v ramci free trial TNT], a to za obdobi napr. od 1.1.2002, pak zjistite, ze celkovy financni prinos za rok je tvoren serii mesicu, kdy mate pouze zisky a nasledne serii mesicu, kdy jsou pouze ztraty.
Ja osobne to resim tak, ze jsem sve obchodovani rozdelil na dve casti. Jednu komoditu [napr. Corn] obchoduji zpusobem kratsich pozic, tj. system je zalozeny na Triple Screenu, avsak SL umistuji na urovne S/R. Zachytim tak trendy v rozmezi dnu. Nedosahnu tak na dlouhe trendy, avsak dosahnu na prubezne mensi prijmy.
A druhou komoditu [napr. Sugar] obchoduji v ramci delsich pozicnich obchodu, tj. chytnu hodne falesnych signalu, avsak take chytnu dlouhe trendy. Tj. system mam take zalozeny na Triple Screenu, avsak SL umistuji na hodnotach Parabolic SAR.
Kombinaci techto dvou systemu dosahuji jak prubezne "prijmy", tak "prijmy" z hlavnich trendu. Delam to predevsim z psychologickeho duvodu. I kdyz mam Parabolic SAR SL system velmi odzkouseny na historickych datech, netroufam si jej obchodovat samostatne, takze jsem si sve obchodovani rozdelil. Vim, ze SAR produkuje ve finale velmi hezke profity, avsak nemam zatim vnitrni silu snaset treba i nekolik mesicu pouze ztraty. Stejne tak doufam, ze poznam, co mi vice imponuje. Jestli dlouhe nebo kratke pozice. Tento system je velmi jednotny a jednoduchy, jen mam dva zpusoby umistovani SL.

S pozdravem

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Libici,

též velmi hezký příspěvek, děkuji. Jinak vám musí potvrdit efektivnost vašeho uvažování. Podobné kombinace již relativně dlouho uplatňujeme i my s Petrem, akorát v širším rozměru. Například obchodujeme intradenně pro měsíční příjmy (samozřejmě ne každý měsíc se zadaří) a dále se snažíme během roku vystihnout tu a tam nějakou hezkou "silnou trefu" ve spreadech - tu a tam jsou to též drobné ztráty, ale tu a tam jsou to i silné zásahy, které v souhrnu roku vždy nadělí nějaké opravdu slušné extra $$$. Pak je tu samozřejmě i denní obchodování, kde uvažujeme též podobně - na jedné straně jsou to strategie se snahou vystihnout tu a tam nějaký větší trend, což samozřejmě není příliš často, takže musíme kolikrát vydržet i se sérií ztrát, ale v konečném důsledku jsou to v určitém časovém období zase docela hezké $$$. Komodity jsou o trpělivosti - ne každý den se zadaří, dokonce ne každý měsíc nebo čtvrtrok se zadaří, důležité je jaké je konečné číslo v rámci nějakého širšího horizontu. Příjmy z komodit mohou být obrovské, ale za cenu toho, že jsou velmi nepravidelné. Tak to zkrátka v obchodování chodí.
Zdravím a hodně zdaru všem,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...