Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jílek Josef, Finanční a Komoditní deriváty, Grada


jurie

Doporučené příspěvky

Ahoj ,

Před čtrnácti dny jsem si tuto knihu koupil , takže jsem na začátku a proto se zatím nemohu vyjádřit zda je dobrá nebo špatná . Ale až se tím prokoušu( přece jen 624 stránek hned tak nepřelouskáš )určitě budu o knize na stránkách Finančníku referovat . Zatím mohu pouze říci že na mne prozatím působí dost čtenářsky náročně ( myslím tím technické výrazy) , ale jinak je přehledně zpracovaná .

REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prof. Jílek spekulacím na derivátových trzích v této publikací moc nefandí. O spekulacích (obchodování) s futures se nedovíš. Prof. Jílek typický "produkt" českých vysokých škol, které se hemží lidmi, kteří mají obrovské teoretické znalosti, ale pro praxi jsou nepoužitelní. Jestli chceš spekulovat s futures tak je lepší přečíst si publikaci některých zahraničních autorů, kteří o derivátech nemluví, ale aktivně a uspěšně se jimi živí. Kniha je pro praxi nepoužitelná, navíc podstatná část knihy se zabývá zdaněním zisků z obchodů z deriváty...Doporučuji si raději přečíst Trading for a living od A. Elder. Recenze knihy je stránkách finančníku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den

To co zde píšete , je moc pěkné a rád bych si tyto knihy přečetl všechny , ale pokud nemluvíte Anglicky pak si patrně tyto knihy nikdy nepřečtete . Mne osobně by zajímalo zda existuje nějaká hodně kvalitní kniha v Českém jazyce ( nepočítám PRVNÍ ČESKOSLOVENSKÝ KOMODITNÍ KURZ & MANUÁL) srovnatelná trochu s těmi které vycházejí v cizině ? . Myslím že lidí kteří nemluví Anglicky a přesto chtějí obchodovat je spousta a třeba je mezi nimi zrovna nějaký komoditní génius .

PS: Já osobně AJ nemluvím ,ale s komoditami to myslím naprosto vážně takže jsem přihlásil na kurz a hodlám se kvůli tomu AJ naučit .

Přeji pěkný večer REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V českém jazyce kromě Finančních a komoditních derivátů vyšel "Slabikář pro začínající spekulanty" od A. Privalenkova (nakladatelství Eurolex bohemia). Je to malá knížka cca 140 str. a je zaměřena na spekulování na devizových trzích (FOREX). Tato knížka nic nového nepřináší a je pro obchodování komodit nepoužitelná. Manuál zdarma, který je na finančníku ti dá mnohem víc než tato malá knížečka za 160 Kč. Co vím, tak překlad některé knihy, které jsou recenzovány na tomto webu, není a v dohledné době asi nebude. Komodity nejsou zatím v česku příliš známé a žádné nakladatelství nebude vydávat knihy pro pár nadšenců. Toť můj názor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdravím, před chvílí jsem měl tuto knihu v rukách a asi 30min jsem hledal důvod proč si tuto knihu koupit....a musím přiznat, že jsem ten důvod nenašel... Uvedená kniha na mne působí velmi složitým a technicky náročným dojmem a plně souhlasím se zde uveřejněnými názor, že pro skutečný obchod je tato kniha nepoužitelná... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Musim souhlasit s vyse uvedenymi nazory. Koupil jsem si knihu "Financni a komoditni derivaty v praxi" od prof. ing. Josefa Jilka, CSc. Az do teto doby jsem byl presvedcen, ze vsechny informace, ktere clovek kde precte ci jinym zpusobem ziska jsou uzitecne. Omyl! Byl jsem zvykly precist i knihy, ktere mi prilis "nesedli". Uz jen z principu. Ale tady at jsem se snazil sebevic. Ne. Je to spise hezka vedecka prace pro "hodne hluboke studie a vypocty", ale pro prakticke vyuziti absolutne neprinosna. Pripada mi vhodnejsi precist si nakou knihu v anglictine a verim, ze pres obtiznost ciziho jazyka to bude prece jen prinosnejsi.

Robert

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,

asi budu působit trochu jako exot, po diskuzi, kterou jsem přečetl, ale knihy od Prof.Jílka mě docela pomohly.

Nikdy jsem o derivátech nic nevěděl, nevěděl jsem, jak fungují futures kontrakty, co jsou opce ap. na všechno mě tato kniha odpověděla. Je pravda, že je psána formou akademickou, a někdo řekne, že pro pro život nepoužitelnou...

Při obchodování ID podle TA určitě není potřeba vědět, co jsou opce, jak se vypisují, jaká je závislost futures kontraktu na jeho podkladovém nástroji ap.,
ale stále mě v uších zní věta: "Nevstupujte do obchodů, kterým plně nerozumíte."
(doufám, že jsem citoval správně).

V žádném případě zde svůj názor nijak nechci a nebudu obhajovat, pouze jej předkládám. Četl jsem oba díly tzn. i fin. a kom. der. v praxi a vím, že mnoho věcí z těchto knih pro mě bylo přínosem. Knihy nejsou koncipovány jako příručka pro obchodníky tzn. neříkají "skoro" nic o tom jak obchodovat. Ale zabívají se "pouze suchou" teorií. Spolu s tímto opravdu konstatuji, že mnoho věcí je v oblasti spekulací v podstatě nepoužitelné.

Názor prof. Jílka, je takový jaký je. Neříkám, že souhlasím s jeho výroky a kdybych tak činil, asi bych se nechystal spekulovat.

Doporučuji si knihy třeba vypůčit v knihovně a třeba se s nimi sběžně seznámit...sám jsem tak učinil a činím vlasně se spoustou literatury...

S pozdravem Jiří a doufám, že nebudu ukamenován ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Jiris : nezasloužíš si být kamenován, protože jsi správně pchopil, k čemu ty knihy jsou. A kdo by chtěl tvrdit , že prof. Jílek je český teoretik, nechť si v knize přečte , kde on všude v praxi působil... Takhle ucelený teoretický materiál může napsat pouze člověk s bohatou praxí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zrovna jsem dočetl první díl a jsem na začátku druhého.
Pokud mám zde hodnotit co může přinést běžnému traderovi, tak je to hlavně určitý rozhled.
Ujasnil jsem si tam mnoho teoretických termínů a souvislostí.
Pokud ale někdo hledá praktické návody jak vydělat na obchodování, tak může na knihu zapomenout.
Pro takové zájemce má ale i jiné výhody.
V knihovně působí důstojně a pokud se z ní naučíte nějaké obraty, baby budou mrkat. :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tu knihu jsem koupil hned co vyšla, i když byla/je dost mastná. Díky tomu že jsem nějaký pátek už aktivně na trhu i derivátů byl, tak jsem věděl o čem je řeč a četl to napřeskáčku co mě zaujalo.
Troufám si ale říci že neznat z této oblasti nic a učit se právě z ní no nevím, asi moc praktického a hlavně pochopitelného by mi nedala...doc.Jílek tam užívá pojmy jež běžně v řeči aktivních traderů se označují jinak. Je to psáno akademicky, sice s příklady kterými se dá prokousat, ale pro běžný obchodní provoz až toto myslím není nutné.
I věci relativně složité se dají říci jednoduše, možná z jistým zkreslením, ale pro praxi stylem zcela postačujícím.
:-) a v knihovně se fakt vyjímá...i když na to jsem ji určitě nekupoval...mimo jiné se tam v závěru píše i o účtování a danění tohoto byznysu.
miciko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...
×
×
  • Vytvořit...