Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

METASTOCK - programování


krezby

Doporučené příspěvky

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Zdravím,

toto vlákno je jediné, které jsem ohledně Metastock v oblasti Software a knihy našel. A nutno říci, že se to tu příspěvky "jen hemží"! ;-).

Poslední dobou se poohlížím po nějakém profesionálněmším trade softwaru. Metastock je spolu s Genesis trade navigator Gold tím "nejžhavějším" kandidátem. Jako každý software, i tyto dva mají své pro i proti.

U Metastocku, se mi mnohem víc zamlouvá intuitivní a jednoduchá obsluha jak indikátorů, tak i Drawing Tools.A hlavně jsou tam dostupné všechny indikátory, které potřebuji ( MACD-H, HPI,OI,Vol,W%, a dá se dokoupit Elder Ray,Force index a safezone). A také celkové grafické rozložení grafů a zobrazení jednotlivých složek se mi velmi zamlouvá.

Genesis trade Navigator má ale jednu věc, která mi v Metastocku trochu chybí. A tou věcí je Simulovaná platforma. V Genesis se dá pomocí možnosti Replay chart přehrát libovolný graf. A do tohoto přehrávání, se dá vztupovat, za účelem umístění obchodních příkazů. Uzavřené pozice jsou automaticky vyhodnocovány. Neumím si představit, že by mohlo být něco dokonalejšího pro manuální backtesting. V Metastocku jsem také našel řádek pro umištování příkazů, ale mám tam v Trial verzi napsané jen - NO VENDER - . Což asi znamená, že se platforma dá využít jen na live nebo papertrading.

Nejsem příliš zdadný co se softwaru týče. Mněl bych tedy na vás, kteří máte s jedním nebo s druhým programem zkušenosti tyto otázky:
1. Dá se v Metastocku využít platforma i na backtesting a paper?
2. Dají se do Genesis Gold naprogramovat tyto indikátory: Force Index, Elder Ray, HPI, Open Interest?
3.Funguje "simulační platforma" i ve verzi Genesis Gold nebo jen v Platinu?

Předem děkuji za jakékoli odpovědi.

Jonny-Em
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ani ten nejlepší trader nedokáže s přesností předpovídat vývoj trhu. Ale dokáže, se nenechat tímto trhem překvapit".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Paveln:

Dobrý podvečer,

velmi děkuji za odpověd. Zřejmě jsem tedy v nabídce indikátorů OI přehlédl. Zkoušel jsem OI zobrazit klasicky přez ADD STUDY OR INDICATOR. To se mi ale bohužel nepodařilo. Mohl by jste mi prosím říci, jak tento indikátor zobrazit?

Co se týče HPI ( Herrick Payoff Index), je to indikátor, který pracuje s OI. Zřejmě stejně jako Elder ray, Force Index a další Indikátory půjde do Navigatoru naprogramovat. V používání programovacího jazyka nejsem příliš zběhlý. Pokusím se sehnat návody pro jejich naprogramovaní na internetu.

Přeji hezký večer

Jonny-Em
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
" Ani ten nejlepší trader nedokáže s přesností předpovídat vývoj trhu. Ale dokáže, se nenecat tímto trhem překvapit".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jonny-Em OI se přidává klasicky přes ADD INDICATOR. Jsou tam dva OI celkový - Open Interest a jen pro daný kontrakt Contract Open Interest. Indikátory se programují velice jednoduše. První si najdu na internetu vzoreček. Pro Force Index třeba tady: http://www.alpari-idc.com/en/market-analysis-guide/technical-analysis/force-index.html Pak si ten vzorec upravím pro Navigator, asi takto: MovingAvgMethod (Volume * (Close - Close.1) , N , Method) Kde N je počet barů, ze kterých se počítá MA a Method je typ klouzavého porůměru: 1=simple, 2=exponential, 3=weighted, 4=modified smoothing, 5=adaptive. Na obrázku jsem použil 13 barů a EMA (exponential MA).

6071

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To paveln:

Programování v Navigatoru zřejmě nebude takový oříšek, alespoň co se Indikátorů týče. Stále sice nemám zobrazený Open Interest, ale důležité je, že vím, že tam je. Bohužel, ho z nějakého mně neznámého důvodu, nemám v seznamu indikátorů. Jediná logická odpověd je zřejmě to, že je to pouze Demoverze.

Chci se ještě zeptat... Nevíte jestli je v Silver verzi možné programovat indikátory a strategie stejně jako v Platinu a jestli je tam také možnost Replay chart pro backtesting? Nejprve mám v úmyslu si program pořádně "osahat". Naučit se naprogramovat,nastavit a zobrazit vše co potřebuji, a až poté začít program využívat pro obchody a investovat do verze Platinum.

Ještě jednou velmi děkuji za pohotové reakce a odpvědi.

Jonny-Em
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ani ten nejlepší trader nedokáže s přesností předpovídat vývoj trhu. Ale dokáže, se nenechat tímto trhem překvapit."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...