Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
okolo

TWS API a dojení historických dat 1

Doporučené příspěvky

Ja jsem si taky pochatoval s IB: poslal jsem jim svuj Excel DDE a nakonec mi pouze dali vedet, ze na jejich pocitaci funguje bez problemu. Cili, vsechny parametry jsem zadal spravne, ale nefunguje mi absolutne nic.

Pro uplnost, mam Excel 2003. Otevru v pohode (nezatuhne), ale proste se nepripoji. Zkousel jsem to uz i behem obchodnich hodin se stejnym vysledkem. Mozna problem bude ve firewallu providera Internetu, nebo tak neco.

Kdyby si to nekdo chtel vyzkouset, tak IB odpoved k nastaveni zde:

Hello,

It is working on my side. Parameters below are the valid values for this historical request. Please note for Future contract, multiplier value is not needed for contract description.

Symbol = ZC
SecType = FUT
Expiry = 200803
Exchange = ECBOT
Currency = USD
End Date/Time = 20071112 18:01:22 GMT
Duration = 1 M
BarSize = 11
What to show = TRADES
Rth only = 1
Data Format = 1
Page Name = ZCH08_FUT

Raymund
IB Technical Support

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Update k memu poslednimu prospevku zde.

Download historickych dat z IB jsem zkusil z jineho pocitace (Windows XP a Excel 2006) se stejnym DDE spreadsheetem a nastavenim a tentokrat vse slo bez probemu.

Porad nevim, v cem je problem (snad ve verzi Excelu), ale data uz stahuju. Podle me zkusenosti nezalezi na tom, stahuje-li se behem nebo mimo obchodni hodiny, zkusil jsem oboje.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Mrakomor,

diky za update. Rozumim tomu tak, ze jsi to zkousel z jineho pocitace, ktery byl ale pripojen pres stejneho providera, za stejnym firewallem jako pocitac z predchoziho pokusu? Jediny rozdil je tedy v tom, ze ten predchozi pocitac mel naisntalovan Excel 2003 a tento novy pocitac ma Excel 2006?
Ja jsem po neuspechu s MSOffice2000 zkousel MSOffice2003 a dospel jsem ke stejnemu vysledku. Vzdy to zatuhlo. Takze jeste predtim, nez se vydam koupit nejnovejsi Office2007, se chci ujistit, ze jsem te spravne pochopil.

Diky.

P.S.: Aniz bych chtel delat reklamu, mozna vam pomuze, kdyz sdelim, ze Microsoft ted prodava MS Office pro domacnosti za snizenou cenu cca 1600 Kc, akce ma trvat cca do konce unora 2008. Sada obsahuje Word, Excel a Powerpoint, ne Outlook a ne Access.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Zito:

Presne tak. Zkousel jsem to z jineho pocitace, pripojenem pres stejneho providera a za stejnym firewallem. Dokonce i nainstalovany antivirovy software byl stejny (vypinat jsem ho nemusel).

Pro uplnost: Windows verze XP 2002 Professional a Excel 2007 (ne 2006, v minulem prispevku jsem to napsal o rok spatne). Vzhledem k tomu, ze Windows jsou uz pomerne stara verze, tak si myslim, ze duvod je opravdu verze Excelu; ale je to jen moje domnenka.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Zdravim,

viete mi niekto pomoct s riesenim nasledujucich 2 problemov s DDE Excelom:

1. Na WinXP behalo vsetko OK (vlastne makra a par veci na intraday sledovanie). Kupil som nove PC s predinstalovanou Vistou a 90% dat v DDE Excel je nezmyselnych. Tym myslim, ze napr. bid/ask akcie je 2.34 - 2.37 a excel mi ukazuje hodnoty 10456 - 10736. Podobne volume, last, close... to pre cca 90% akcii (na Intraday watchlist mam cca 50-60 akcii). Verzia Excelu je 2003.

Viete niekto poradit co s tym?

2. Ako stiahnut open price do excelu.


Vopred vdaka za napady.
kef

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Dobrý den,snad jsem použil dostatečně relevantní vlákno pro muj banální dotaz.Mám otevřený účet u IB,stáhnul jsem si TWS(musel sem si stáhnout ještě javu,abych to mohl nainstalovat),ale po dvou dnech mi při zapnutí počítače vyskočí check for TWS updates,tak sem to zkoušel aktualizovat,hodí mě to na stránky IB,ale tam je na výběr docela hodně možností,nesetkal jste se s tím někdo?Nevim jak postupovat dál,nerad bych abych v tak duležité věci měl něco špatně.Děkuji

Michal

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
>Dobrý den,snad jsem použil dostatečně relevantní vlákno pro muj banální dotaz.Mám otevřený účet u IB,stáhnul jsem >si TWS(musel sem si stáhnout ještě javu,abych to mohl nainstalovat),ale po dvou dnech mi při zapnutí počítače >vyskočí check for TWS updates,tak sem to zkoušel aktualizovat,hodí mě to na stránky IB,ale tam je na výběr docela >hodně možností,nesetkal jste se s tím někdo?Nevim jak postupovat dál,nerad bych abych v tak duležité věci měl něco >špatně.Děkuji

TWS pouzivam asi rok, ale s tym, aby ma to hodilo na stranky IB pri stahivani aktualizacie som sa nestretol. (Je pravda, ze teraz som uz asi 2 tyzdne neaktualizoval, tak neviem, ci maju nejaku komplet novu verziu, o com pochybujem)
U mna prebieha vsetko nasledovne:
1. zapnem PC
2. TWS Update je v skupine Start-up programov, takze hned bezi a pyta sa, ci chcem aktualizovat (pozriet, ci existuje aktualizacia)
3. Ak dam Next, tak v pripade, ze existuje aktualnejsia verzia, tak ju automaticky stiahne a nainstaluje. Ak neexistuje, tak da hlasku, ze mam najnovsiu verziu.

Je to v kroku 3 ked vas to berie na IB stranky?
Inak Vam bezi TWS normalne? Nie ste nahodou za proxy a zabudli ste to pri instalacii nastavit?

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Aha,tak to bude asi v pořádku,jen mě vyděsilo,že se mě to pokaždé ptá na aktualizaci,po přečtení vaší rady,jsem to zkusil znovu a právě probíhá aktualizace,takže mé obavy byly zbytečné.Děkuji za rychlou a vstřícnou odpověd.
S pozdravem Michal

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Pre uplnost vkladam odpoved na moj dotaz, ak by sa niekto stretol s niecim podobnym:
---------------
Re: TWS API a dojení historických dat 1
Vloženo uživatelem: Kef
Datum: February 13, 2008 07:44AM
Statut uživatele: nováčekv diskuzi
--------------

Riesenie som nasiel v nastaveni Regional Settings Visty na US. V Xp-ckach som to mal US a vo Viste CR. Tym padom Excel rozoznaval ciarku a bodku inak a preto tie nezmyselne cisla.

S pozdravom
Kef

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Tak bych rekl, ze dnesnim clankem o Openticku ztraci toto vlakno smysl... Uz jsem se zkusil u openticku zaregistrovat a pouzit jejich command line utilitku na stahovani historickych dat. Rocni historii minutovych baru u jednoho kontraktu mam stazenou za minutu, zadne stahovani po kouskach a vkladani prestavek, jak se to musi delat s TWS.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.