Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Technické indikátory MIX


Renda

Doporučené příspěvky

Ahoj ,


Založil jsem toto vlákno protože indikátorů je spousta a každý kombinuje něco s něčím , myslím že bude fajn se dozvědět jak kombinují indikátory ostatní . A pokud se začátečníci dopouštějí některých kombinačních chyb a úvah mohou jim zkušenější obchodníci zde pomoci nahlížet na věc také z jiného pohledu . Vím že každému funguje něco jiného , ale třeba se najdou dva možná tři možná více obchodníků kteří budou používat podobnou techniku s podobnými výsledky .


Já jsem například zjistil : Indikátor MOM využívá dva ukazatele ( sloupcové zobrazení v kombinaci s vodorovnou křivkou ) ( omlouvám se za neodborný výklad ) já používám MOM společně s SSTO a vypozoroval jsem že pokud se například jedná o vzrůstající trend počkám si až SSTO protne vodorovnou křivku a pak vstupuji do trhu ( zatím papírově ) , a proč , ještě se mi nestalo že by se trh okamžitě po protnutí této křivky otočil zpět a uvrhnul mne tak do ztráty . Vždy když jsem takto vstoupil do obchodu tak minimálně pár dní tento trend pokračoval v započatém směru a to jak vzrůstající tak klesající trh.

Pokud jsou mé úvahy pro pokročilé obchodníky trochu zmatené nebo nesmyslné tak se všem moc omlouvám , jsem zatím jen začínající komoditní potěr a budu rád když někdo zareaguje na můj příspěvek .

REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
asi Ti nenapíšu nic nového. Jen bych Ti chtěl poděkovat za inspiraci. Vyzkoušel jsem Tvé nastavení MOM a SSTO.
Ještě jsem přidal RSI. Zdá se mi totiž, že RSI v některých případech reaguje "rychleji, nebo ostřeji". Takže tahle trojkombinace dokáže i trošku předvídat. Podívej na Rice,Rough(c)Sep +RR2005U. Jinak doma jsem na tom asi tak jako Ty. Takže po večerech šroubuju počítače, abych si na to vydělal. Všem mnoho zdaru při studiu. greenhorn.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jenom bych rad upozornil na jednu skutecnost: MOM, SSTO a RSI jsou indikatory velmi podobne, fungujici na velmi podobnych principech. Rada obchodniku se domniva, ze kombinaci cele rady indikatoru zvysi svou uspesnost. Nenechte se timto oklamat. Efektivnejsi zpusom nez kombinovat tyto 3 velmi podobne indikatory je vybrat si pouze jeden a ten se naucit pouzivat co nejefektivneji v kombinaci s "klasickou" technickou analyzou, pripadne indikatory postavenymi na jinem principu (MA, MCDA....).
Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
rad bych zde take doplnil, ze velmi dulezitou soucasti mixovani indikatoru je take money management, ktery je, dle meho, vzdy velmi dulezitou soucasti celeho systemu. Proto si myslim, ze by bylo vhodne naznacit take zvoleny money management ke konkretni obchodni strategii.

Osobne jsem jiz protestoval mnoho a mnoho hodin, avsak dokud jsem nepostavil spravny money management, tak system nefungoval. Nakonec jsem zakotvil, jak jsem jiz uvedl v jine diskusi, u kombinace jednoduchych a dvojitych MA, RSI a castecne SSTO, pricemz alfou a omegou celeho systemu je prave money management, resp. umistovani SL. Pokud by chtel nekdo otestovat tento system, pak je zcela nezbytne s timto take zavest spravne umistovani SL. Neobchoduji denne, avsak drzim pozici v radu dnu, velmi vyjimecne tydnu.

Pro tento system pouzivam dve moznosti umistovani SL, a to vstupni a nasledne umistovani SL kdyz jsem jiz v trendu. Vstup do pozice planuji striktne 45 min. po otevreni burzy [resp. dane komodity] a SL umistuji velmi uzce, tj. nechavam jen minimalni prostor. Pokud se trend v prubehu dne otoci proti me, pak jsem venku s minimalni ztratou. Toto uzke pasmo stanovuji dle dane komodity a vyse jejiho marginu. Pro kafe mam zcela jinou hodnotu nez pro cukr. Zlato je zase rozdilne a je nekde mezi temito dvema uvedenymi komoditami. Napr. pro cukr nebo kukurici pouzivam vstupni SL cca $65. SL zadavam okamzite po prijeti emailu od brokera. Pro kafe pouzivam hodnotu $500. Pro zlato pouzivam hodnotu $100. Tyto urovne SL jsou pri obchodu jednoho kontraktu. Pro vice kontraktu je nutne spocitat si a upravit svuj money management.

Pokud se udrzim v trendu, tj. ma analyza byla spravna a "prezil jsem vstup", resp. "prvni den", pak umistuji svuj SL na hodnotu 65-70% aktualniho profitu, tj. jiz vytvoreneho profitu v dane pozici. Touto urovni toleruji urcite korekce ceny, avsak nepodstupuji vetsi riziko. SL upravuji [posouvam] jednou, pripadne dvakrat denne, zalezi na celkove situaci, vyvoji trendu a profitu v pozici.

Timto systemem obchoduji cukr, kukurici, zlato a kafe.

Timto se snazim pouze ukazat, ze money management, resp. napriklad umistovani SL je minimalne 60% celeho uspechu meho systemu technicke analyzy [pokud se da muj system technickou analyzou nazvat...]. Pokud bych pro cukr nebo kukurici pouzil vstupni SL ve vysi $200.00 [tj 1% z celkoveho objemu penez k obchodovani], pak je muj system ztratovy. Z toho je zcela evidentni, ze i v dobrem systemu staci mala chyba a system jako takovy nebude fungovat. U kafe ani nemluvim. Zde staci udelat par chyb a ucet je lehci o mnoho tisic USD.

Netvrdim tim, ze tento system je dobry a bez chyb. To v zadnem pripade. Verim, ze tu mnoho lidi najde mnoho chyb. K tomu, abych vytvoril profit jsem nepouzil zadne drahe ani super drahe literatury, zadne placene skoleni, zadne super programy apod (tim tyto v zadnem pripade neodsuzuji). Staci mi pouze tuzka, papir (Excel), online data a email na brokera (obchoduji vsak pres online platformu). A abych nezapomel, hodne a hodne hodin testovani, kterym verim. Nez jsem vstoupil do kafe, musel jsem natestovat velmi mnoho hodin, abych si urcil money management pro tuto komoditu. Sama technicka analyza by v zadnem pripade nestacila.

Nekde jsem cetl, ze Ti velmi uspesni mohou vstupovat do obchodu kdykoliv a bez jakekoliv technicke analyzy, protoze maji za sebou treba i 20 nebo 30 let budovani systemu money management. Ale to jsem pouze cetl.

S pozdravem

Libic





Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den ,

Už jsem přečetl mnoho příspěvků tady na finančníku , vlastně všechny a to docela poctivě . Chtěl bych tímto speciálně však velice poděkovat za poslední příspěvek od pana LIBICE , takhle nějak bych si totiž představoval pomoc nám nováčkům . Zároveň bych tohoto patrně zkušeného tradera požádal ,aby dál přispíval v tomto stylu . Ještě jednou za sebe , ale také za všechny nováčky děkuji .

S pozdravem REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer Rendo,
dekuji za Vasi odpoved k pripevku. Nerad bych, aby zde vznikla mylna predstava, ze jsem zkusenym traderem. Za takoveho povazuji cloveka s min. 10 lety zkusenosti v obchodovani. Sam sebe v zadnem pripade:-) Verim pouze ve snahu tvurcu tohoto webu, kteri se vydali cestou tak jako mnoho serioznich lidi po celem svete. Pokud vsak budu mit informaci, tip nebo radu, kterou bych rad predal nekomu dalsimu, pak ji rad predam a budu rad, pokud nekomu pomuze v jeho obchodovani a v budovani jeho vlastniho systemu. Verim, ze tento web ctou take mnohem vice zkusenejsi obchodnici nez ja.

S pozdravem a jeste jednou dekuji

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Libici,

díky za skvělý příspěvěk. S tím MM to bylo velmi trefné. Skutečně, pokud se naučíte správně "řídit tok peněz", pak můžete dostahovat pozitivních výsledků i s naprosto jednoduchými strategiemi. Zhruba před 2 lety, kdy jsem měl velmi experimentální období, jsem například zkoušel strategie typu - pokud půjde trh 3 dny po sobe nahoru, pak nakupuji, se SL dle trhu 100 - 500 USD (podobné vašemu systému - každý trh si žádá svůj SL) a pravidelné posouvání SL buďto po hodnotách rovnajícím se SL, nebo pod L každého "protitrendového dne". I takto jednoduchý přístup může nadělovat zisky. Sice žádný zázrak, ale kouzlo je právě v MM: své ztráty likvidujete včas a své zisky necháváte růst. Jinými slovy, berete malé ztráty a přijímáte často větší zisky, takže díky MM můžete celkově profitovat. Váš přístup je zajímavý, převážně pak taktika "buďto se trh rozjede, nebo vystupuji s minimální ztrátou" - toto je další časo velmi důležitý faktor. V mnoha ohledech se jedná o vyspělé uvažování, které nutně musí vést k dobým výsledkům v budoucnosti. Ještě co se týče praktické volby posazení základního SL - dobrá metoda je též tzv. ATR - average true rande. Zcela jednodušeně jde o to vypočítat si průměrné rozpětí denní volatility za posledních X dnů a dle této pak zvažovat posazení základního SL. Co se celkově MM týče, pravděpodobně nejzajímavější je stavba MM trend followerů, kteří profitují de facto převážně právě na MM. Pokusím se zde v blízké budoucnosti stavbu jejich MM zveřejnit - pro zajímavost.
Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Příjemný den,
velký souhlas s REN….vlastně, jako bych ho psal já sám… Všechny příspěvky a tomto serveru hltám a chci poděkovat všem zkušenějším obchodníkům, že se dělí o svoje konkrétní názory, money management, obchody, rady atd….. Hlavně, že nám věnují svůj čas a energii… Díky… Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,

dekuji jeste jednou za odpovedi na prispevek. Rad bych, jak jsem jiz uvedl, aby se debata opirala take o MM, ktery je skutecne alfou a omegou celeho investovani. Ja osobne se soustredim samozrejme na studium indikatoru a jejich pouziti, avsak minimalne 50% casu venuji studiju MM. Pochopit a nastavit MM je stejne dulezite jako pochopit a nastavit technicke indikatory.

Osobne jsem se rozhodl jit po malych kruckach, brat si radeji mensi sousto, ale jit profitove. Neriskuji a nehazarduji s penezi. Setrim kazdy petnik a vzdy se primarne tazi sam sebe, jestli zbytecne nerozhazuji penize pri nastavovani SL. Velmi zkuseni obchodnici maji zcela jiny system, kde dokazou tolerovat mnohem vetsi korekce trhu, avsak jejich system prisel po mnoha letech zkusenosti.

Takze se tesim na dalsi prispevky.

S pozdravem

Libic



Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Zdravim,

ja v ramci papertradingu zkousim kombinovat MA s RSI divergencemi. Koukam take na klasicke formace (double top-bottom, S/R, kulate dno/vrchol,...). Zatim jsem spis ve fazi hledani vhodne strategie, ktera by mi sedla, nez ve fazi zkouseni neceho definitivniho, na cem bych chtel v budoucnu profitovat.

Pomerne zajimava mi prijde kombinace MA + Stochastics. Je pravda, ze jsem na Stochastics pomerne zanevrel, anebrz se mi nepodarilo ho pochopit moc do hloubky a na prvni pohled mi nesedl, ale zminena kombinace na mne vcelku zapusobila. Mate s ni nekdo prakticke zkusenosti? Pokud ano, jake pouzivate nastaveni pro MA a jake pro Stochastics nebo RSI? Jake jsou vase vysledky? Podelte se... :-) Diky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...