Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Také začátečník


kuba

Doporučené příspěvky

  • 4 years later...

Zdravím všechny tradery zde na finančníku a zároveň přeji hodně úspěchu v novém roce 2010.

Rád bych využil tohoto nepoužívaného vlákna k uveřejňování mých obchodů a k případné diskuzi nad nimi.Rozhodl jsem se tak z důvodu budování vlastní disciplíny,což je asi jedna z mých největších slabin.
A také věřím, že to bude mít nějaký přínos i pro další tradery.

Budu zde vkládat obrázky z každodenního obchodování na trhu NQ.Bude se jednat o papírové obchodování ze kterého plánuji přejít na živé, pokud budou výsledky přesvědčivé.

Signály pro vstup: PT(pokračování trendu-v podstatě totéž co pattern 1OT), 0/v - podmínka pro oba
vstupy je potenciál 3 bodů a pěkně rozjetý trh který vykresluje pravidelné swingy
Výstupy: PT(3 body), SL(-2,5 bodů)
Posun SL: po dosažení 1,5 bodu, posun SL na BE-1,5
po dosažení 2,5 bodů, posun na BE+1
Čas obchodování: 15:30 - 18:00

Během papírového obchodování plánuji ještě dolaďovat podmínky výstupů jelikož zde vidím potenciál pro zlepšení a později přidat upravené podmínky pro vstup,na které si ještě musím udělat dostatečný backtest.

Budu rád za vaše názory a připomínky ať už jsou pozitivní nebo negativní.

Jirka P

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim panove,

pokud chcete davat screeny s FinWinem, tak vice zastancu naleznete v techto vlaknech:

www.financnik.cz/forum/read.php?14,98010,page=23
www.financnik.cz/forum/read.php?14,93009,page=65

A je tady vlakno take specialne pro obchody na NQ, pokud nemate pristup do vyse uvedenych vlaken:

www.financnik.cz/forum/read.php?7,1988,page=31

Davat screeny s NQ a FinWinem sem mi prijde offtopic.

Hodne zdaru.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Jirka P:

Zdravím Vás - ještě by mě zajímalo na jakém timeframe budete obchodovat. Pokud máte nějaké výsledky backtestu tak by mě také zajímaly, protože RRR se mi na první pohled zdá vělmi nízké. To by se úspěšnost musela bohybovat hodně vysoko. Držím palce.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Lado,

diky za vecnou pripominku. Muj zamer byl predevsim jak uz jsem uvedl budovani me vlastni discipliny obchodovani. Proto jsem se rozhodl publikovat me obchody zde na financniku verejne k nahlednuti. Dava mi to urcity pocit odpovednosti splnit kazdy den domaci ukol a udelat pritom co nejmene chyb. Zatim jsem si vybral tohle nepouzivane vlakno k tomuto zameru. Zvazim ale presun do jine diskuze jak pises.

Zdravim

Jirka P

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rombic

timeframe je 1min, uspesnost z backtestu je 68,5% coz priznavam neni nic moc na RRR 1:1 po odecteni komisi. Vidim ale potencial v uprave vystupu a tim i upravu RRR na 1:1,5 az 2.

Na 1min tf. jsem presel z duvodu dosahnuti rovnomernejsi distribuce zisku. Minuly rok jsem obchodoval zive 8mesicu
trh TF s rangebars 15 a RRR 1:2,8. Distribuci zisku jsem mel velmi nerovnomernou a obcas se stalo, ze jsem nemel i dva tydny signal ke vstupu do pozice, coz bylo nekdy po par ztratovych obchodech velmi frustrujici. Nakonec jsem diky me nedisciplinovanosti a par zacatecnickym chybam ukoncil lonsky rok ztratou $70. Coz je jeste hodne male "skolne".
Hlavne mi to pomohlo najit si v trzich to, co mi lepe vyhovuje.

Jirka P

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jirka
Vcera to byla hruza des, cely odpoledne chop. Uplne jsem u toho skripal zubama :-)
Sledujes to jen na 1minutovym timeframe? Osobne sleduju tickovy graf a k tomu jeste vol 1000 abych mel vetsi predstavu o strednedobem trendu + RSI +swingy a jeste nejake drobnosti k tomu dostat vetsi prehled o tom jak se zrovna trh toci

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dnesek uz nebyl tolik chopovy jako dny pred tim. Me nevytvoril jedinou obchodni situaci kterou bych dle FW byl schopny zobchodovat. Presto ale udelal nekolik zajimavych skoku, ktere kazdopadne stoji za zmineni. Podle prilozeneho obrazku mezi dvema chopy se vytvoril double top, ktery se vytvoril presne na high minuleho dne a byla tam zrejma definice nejit do byka ale jit na medveda ad a byl blizko zmineneho high (dnesniho) dne. Ad b RSI se pohybovalo cca okolo 50ti (tzn RSI pro danou situaci nevypocitatelne). Ad c Podle volume trh smeroval na posledni (zvysene) buy coz se vyplnilo. A hlavni ukazatel byl swing, ktery jasne ukazal ze trh uz nebyl natolik silny, aby mohl dal pokracovat nahhoru. Tudiz jsem zadal SA ktere o tick vyletlo a udelalo presne pohyb o 5 bodu na spodni swing a protalo PT. Je paradox ze posledni dobou FW dava signaly hlavne v odpoledni seanci :-) Rybarina tezka drina Mete se.

12057

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dnes me system nadelil dva signaly.Prvni v 16:07. Je to novy pattern, ktery jsem zaradil do meho planu predevcirem po otestovani na historickych datech. Je to v podstate pokracovani trendu a zaroven pruraz HI/LO dne nebo posledniho swingu. Dulezite je, aby signalu predchazel strmmy pohyb trhu. V tomto pripade sleduji CCI jen velmi okrajove. Beru vetsinou jen prvni, vyjimecne druhy nasledujici signal. Zalezi na momentalnich podminkach. Druhy pekny signal byl v 17:07. Protoze ale vstupuji prikazy Buy Bid/Sell Ask,nebyl tento vyplnen. Takze dnesni den pouze jeden obchod.

12093

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...