Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: INDIKÁTORY: RELATIVE STRENGHT INDEX (RSI)


Doporučené příspěvky

  • 3 týdny později...
  • 5 years later...

Zdravím

Pokúsim sa oživiť toto vlákno.

Používa niektop tento indikátor ? Chcel by som sa pokúsiť BT trh NQ alebo ES s použitím len tohoto indikátora s tým, že budem vyhľadávať prekríženie len na S/R úrovniach., Pre začiatok by som chcel aby to boli H dňa, L dňa, H/L predchádzajúceho dňa, poprípade ešte Close dňa.

Ma s tým niekto skúsenosti ?

ďakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

RSI funguje všude, ale sám jsem pro něj intraday nenašel využití. Mnohem lépe mi fungovat při EOD strategiích. Ono je odobré si uvědomit, že OHLC ceny v intraday představují dosti "umělý" údaj - např. v dané pětiminutě byl nějaký nákup první, nejvyšíí, nejnižší a poslední - no a? Na denních datech mi to mnohem více odpovídá psychologii lidí - DENNÍ maxima a minima například mohou korespondovat se supporty a rezistencemi...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Tak teď je mi jasné kde jsem dělal chybu. Pokaždé když jsem se dostal nad nebo pod, tak jsem čekal na první obrat a hned jsem nakupoval nebo prodával. To, že bych měl čekat na opětovné proražení dané hranice mě nenapadlo. Já sám to mám nastaveno na 16 bars a 75, 30. K tomu používám klouzavé průměry 20 a 40 (jsem na to už zvyklý).
Nejsem bohužel profesionál, ale začátečník, který se tomu věnuje na demo cirka osm měsíců. Takže UCHO :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2rominek

Indikátory jako RSI, CCI, OBOS, SSTOCH aj. zobrazují historii a nijak neukazují budoucnost. Pokud bude trh klesat a zase klesat, indikátor se dostane např. pod hranici 20 (OBOS), což normálně indikuje nákup a bude pod touto hranicí pokračovat vodorovně dále. To znamená, že na limity 20 / 80 apod. se musí nahlížet jen jako na velmi orientační v kontextu na celkovou situaci.

Příklad
- říjen 2014, index DAX
- OBOS vystoupal nad 80 při hodnotě 9.500 (přibližně)
- index dále rostl až na hodnotu 10.000, což je diference 500 bodů
- OBOS po celou dobu růstu byl nad 80

Podobně se chovají všechny indikátory tohoto typu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moje verze je taková: obchoduji v grafu H4, dojde-li ke skřížení SMA podívám se na graf D1 a W1 (pro určení trendu) a potom čekám na ukazatel RSI. Pokud chci jít do short čekám až na RSI uvidím překoupení, a zase, pokud chci do long čekám na přeprodání. Snažím se svést na vlně. Takhle to zatím vedu. Nechci to zbytečně kombinovat, protože čím více ukazatelů, tím více je z toho guláš.
Problém je v tom, že ne vždy dosáhnu hranice 70 a 30. Dost často se pohybuje (RSI) ve středu a to potom je obtížnější rozhodování.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 rominek Ještě dodám, že klouzavé průměry se chovají stejně jako oscilátory. Když dojde k překřížení, je již skoro pozdě. Obecně to trochu funguje jen na dlouhé úseky min. v týdnech. Na intraday je to opět jen orientační. A je úplně jedno, zda se jedná o kombinaci SMA, EMA, WMA či jiných. Nijak se nedá nakombinovat (a to ani časovým posunutím) predikce budoucího vývoje. Je to stejné jako u oscilátorů, kde tyto mohou jít dlouho vodorovně, tak i zde může dojít k překřížení a následném obratu bez vytvoření standardního patternu. Obr.: DAX, 5 min., oranžové jsou EMA 200 a EMA 50, ostatní čáry nejsou podstatné

30232

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...