Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodujeme systém WoodiesCCI - 3


Doporučené příspěvky

  • 3 years later...

Zdravím pánové,
nemohu se ubránit pocitu, že Vaše názorné příklady ZLR patternů viz. obr. v článku jsou místy naprosto nepřesné. ZLR pattern se bere za platný, pokud se vyskytne u zero line hranice, což je tzv. nulová linka cci, což znamená, že se nedoporučuje brát na zřetel pro vstup signály okolo hranice 100 a výše, tedy 100, 200, -100 a -200. Striktně okolo Zero Line a nikde jinde. Ze zkušenosti to přeci musíte vědět, že pokud budete brát signály okolo stovky, tak většina bude jen za pár pipů a pak Vás to vyhodí na stop lossu. Tak samo barevné kombinace. Mluvím stále o ZLR, dále to rozvádět nechci. Poukazujete na signály, které v praxi vlastně signál ynejsou, co se týče barev na SI, CZI a Tero Line, neboli LSMA. Přeci musíte vědět, že platný signál na LONG musí barevně vypadat takto: SI v zelené barvě, CZI v modré a LSMA v zelené. U shortu se mění pouze barva LSMA na červenou a CZI na hnědou. Zbytečně potom začínající tradeři dělají nepotřebné chyby.

S pozdravem Andy

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Andy: tohle není mechanický systém, myslím že pokud se budete držet přesně pravidel které jste popsal vy, a budete
takto v rámci paper tradingu obchodovat cca půl roku systematicky bez jakýchkoliv vytáček, tak sám zjistíte, že v
trzích existují situace, kdy můžete brát signály i v jiných oblastech než striktně na zero line, stejně tak co se týče různých barviček, které nejsou tak podsatné jako cit pro trh a daný systém. Já bych se zase tak chyb nebál co se
týká paper tradingu, protože těmi se obchodník učí.. nejsou nepotřebné..
Jak již bylo zmíněno na začátku tohoto seriálu, pokud systém s pravidly naprogramujete do baktestingového softwaru, tak nebudete nadšený z výsledku. Z toho plyne že " bez tréninku a citu pro ránu nebudete skórovat"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Danny: Jistě máš pravdu, ale článek čtou hlavně ti, kteří Woodie CCI ještě neznají a pro ně je určitě víc než matoucí, když text hlásá něco jiného než je na obrázcích ! Možná by stačila nějaká poznámka u obr., aby to nebylo matoucí.
Tím nechci uvedené články o W. CCI nijak shazovat - jsou super a díky za ně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...

Dobrý den, rád bych se zeptal na jednu věc.
Platforma kterou používáte již obsahovala ukazatele TLB a ZLR nebo jste je někde sháněli či programovali?. Prošel jsem již několik platform ale nikde jsem je neobjevil , pouze indikator CCI bez dalsich moznych změn. Je možné že jsou uvedeny pod jiným názvem? Děkuji.
Jinak jsem nováček takže pokud moje otázka je hloupá tak se nezlobte :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Zdravím všechny tradery, jsem v komoditách naprosté mimino, ale poslední týden kromě práce nestuduji nic jiného. Včera jsem koupil kompletního průvodce, bo jedu na 14 dní mimo a nebudu moct hltat finančníka online :-)

Ale teď k jádru pudla: Bohužel jsem ze článku nepochopil princip fungování TLB, v článku píšete:

"Abychom mohli zakreslit TLB, potřebujeme najít v CCI indikátoru alespoň 2 body („hrbolky“, „peaky“, „výčnělky“), které budeme moci propojit trendovou linkou. V případě trendového obchodování pak opět platí, že musí být nejprve definovaný trend a že bereme TLB pouze a jen do směru trendu. Opět vstupujeme na close úsečky."

-ok, výčnělky chápu, prostě jakási maxima/minima, která dle citu a zkušenosti spojím
- TLB do směru trendu? Z obrázku tuším, že je to analogicky opačně - při beartrendu musí TLB růst a při rostoucím trendu klesat? Am I right? :D ale proooč?
-mno a poslední - mám vstoupit do trendu na CLOSE které úsečky? hm? KDyž mi protne TLB další CCI křivku?


D9ky za odpovědi, woodie se mi zatial vel'a páčí (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to gumaczek Zdravim a prikladam nazornou ukazku v praxi, jak lze chapat TLB. TLB je vyborny pattern, ktery casto doplnuje a potvrzuje i jine patterny a tim zvysuje pravdepodobnost navratu po nejake slabe korekci do trendu. Vyuziti je vhodne pro obchodovani v trendu. Jeho sila je optimalne doplnena o barvi czi ci ema 34, ktera je vetsinou neporusena nebo porusena jen kratce. Na mem screenu je videt TLB spolecne se ZLR, a tlb v prechodu chopu do bear trendu. Je to presne tak, TLB na ukazuje vlastne konec male korekce v trendu a mozne pokracovani trendoveho pohybu. Snad ti tato odpoved pomuze pochopit tento pattern. Preji mnoho uspechu a vytrvalosti. romanrak

15876

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...