Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 22: o úspěchu (2)


Doporučené příspěvky

  • 2 months later...

Obdivuji tvůrce tohoto serveru, protože hluboké myšlenky, které tu jsou v každé větě se dají aplikovat a přetransformovat do běžného života, do jakékoliv profese. Osobně bych doporučil každému pročíst si tento web, i když třeba nemá reálný zájem o obchodování. Vše co se týče psychologie obchodování, statistiky, stylu života atd. Jde jen o to postavit se proti trendu a snažit se změnit svůj život k lepšímu. Nemusíte si kupovat žádnou knihu jak rychle zbohatnout za 99 dnů nebo jak žít lépe ve 4 krocích. Stačí se trochu zamyslet sám nad sebou. I myšlenka tradeři pomáhají traderům by se dala zobecnit na lidé pomáhají lidem. Kdybychom si všichni pomáhali, nebyl by ten svět lepší, hezčí a bohatší? Stačí opravdu málo. Jen trochu zapátrat do hlouby naší duše. Každý jsme toho schopen, tím se líšíme od zbytku živočišné říše, že dokážeme přemýšlet. A ti, co si tyto skutečnosti uvědomují, by měli ostatní "probouzet" a navádět na tu správnou cestu. To přesně tady Tomáš s Petrem a mnozí další dělají. A to je dobře. Samozřejmě většina stejně tyto myšlenky odmítne, nebo zapomene(i při počátečním nadšení) ale těch pár nových "obrozenců" za to stojí. Takže na závěr bych si dovolil frázi: "TRADEŘI TRADERŮM, LIDÉ LIDEM" Hodně štěstí a pomučte všichni to svoje svědomí trochu. :-)
Diego

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Fenomenální článek, jeden z nejlepších na finančníku. Škoda že jsem na něj narazil až se zpožděním. Musím souhlasit s ramiro001, že je velmi ošemetné o tom mluvit s lidmi, kteří stále přemýšlí "postaru". Sám mám několik velmi inteligentních a schopných přátel, které se snažím přesvědčit, že mají na víc, než jen den co den vydělávat na někoho jiného, avšak zatím bez nejmenšího úspěchu, což -nepopírám- je velmi frustrující. Člověk je pak pro ně za podivína a zbytečně si tak připomíná svoji sociální vyčleněnost (což je mimochodem vůbec to nejtěžší; jít svou cestou a myslet víc než ostatní znamená samotu - a to je sakra vysoká cena). Ostatně Friedrich Nietzsche napsal:

[ital]Nezávislost je věcí nemnohých: je to výsada silných. A kdo se pokusí být nezávislý, třeba k tomu měl nejlepší právo, avšak aniž musí, dokazuje, že pravděpodobně není jen silný, nýbrž až ztřeštěně opovážlivý. Pouští se labyrintu, ztisícinásobuje nebezpečenství, jež život nese už sám o sobě; tím nikoliv nejmenším z nich je, že nikdo okem nespatří, jak a kde zbloudí, osamí a jak je po částech trhán nějakým jeskynním minotaurem svědomí. Když někdo takový zhyne, dochází k tomu tak daleko od lidského porozumění, že už to lidé necítí a nespolucítí: - a on už nemůže zpět! Nemůže už zpět ani k soucitu lidí! --[/ital]

Tomáš na mě svými články působí jako hodně přemýšlivý člověk, bylo by skvělé, kdyby ještě napsal nějakou zkušenost, jak se vyrovnat s tím, že jít svou cestou znamená výrazně se vzdálit většině ostatních lidí. Ale možná tady ještě na nějaký takový článek narazím.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jo, a nakolko vecsina bude vzdy neuspesna na zaklade toho co odkukaju od niekoho ineho tak ani jeden novy sposob nebude akceptovany spolocnostou a kazdy novy dobry napad bude vzdy neprijaty a vy budete za blaznov a okolie vas bude deptat, ked nie oni tak ani vy. slobodne mysliet je v spolocnosti nemozne temer a preto uspeju len ti co nepodlahnu okoliu, len treba dat pozor aby si clovek siel to svoje a nic nedal na reci okolia ale aby davat pozor aby nepodlahol pokuseniu niekomu nieco dokazovat lebo tam pride zakonite pad na same dno kedy sa neurychlitelne veci vypomstia ked ich budeme nahanat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

clanku sa spomina 100% za mesiac, myslim ze naposledy ked som spominal ze by som chcel mat 10-20% mesacne tak ma x ludi zdrbalo :-D .. ale ja uz vidim a viem ze je to mozne pretoze sa mi to uz par mesiacov podarilo :)

vlastne mam taky divni pocit v bruchu pretoze sa mi dari aktualne az moc a kedze by to tak asi nemalo byt .....v hlave ocakavam nejaky pokles, co samozrejme nedava zmysel ale nepmozem si.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...