Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Začínáme s opcemi (7)


Doporučené příspěvky

  • 10 months later...

Chtěl bych se zeptat, zaregistroval jsem se na CBOE abych si vyzkoušel obchodovat s opcemi. Chtěl jsem však obchodovat s opcemi na futures a ne s opcemi na akcie. Je tu nějaká rada, kde bych si to mohl zkoušet s free softwarem nebo na stránkách jako u CBOE?
Ale samozřejmě bych chtěl i informace o obchodovaném trhu a případně i s grafy. Něco jako umožňuje triál TNT.

díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to padik35:
zcela zdarma se ke komo opcím na cokoliv a i jejich grafům doberete na
www.ino.com
stačí kliknout na "options" u vybrané komodity a kontraktu.
běhá to velmi rychle, u grafu vybrané opce (na opci kliknete) jde si pustit různý timeframe i bar graf třeba.
Neumí to co co placené softy, ale zcela postačující a názorné hlavně, myslím.
Mimo jiné krásně se z grafu kurzu=premia opcí dá sledovat pokles časové hodnoty opcí různých úrovní strike - což může zajímat vypisovače opcí. Nebo konstruktéry kdejakých opčních technik...
:-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to miciko

Mně osobně se seriál článků o opcích velice líbil a zaujal, ale když jsem je chtěl obchodovat papírově na CBOE, tak mi tam pořád skáče opce SPY a já jsem nikdy neviděl její graf - navíc to v reálu není tak krásně vykreslené jako v článku a já se v tom pak ztrácím - je mi jasné, že takto bych pak obchodovat nemohl.
Velice se mi líbí možnost vstupovat do trhu vypsáním opce a na tom bych chtěl i stavět, ale víc se mi líbí nekrytá opce (hlavně kvůli ziskům) ale ze strany rizika je to horší - takže spíš vypisovat vzdálenější a vždy proti trendu předmětu obchodování. A udržet tuto pozici a buď ubránit až do konce nebo jí po nějakém čase ukončit s profitem. Docela by mi pomohlo, kdybych ve svém okolí měl nějakého tradera u kterého bych se na to mohl kouknout, jak to člověk dělá přímo v praxi. Asi udělám nějaký inz :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to padik35:
koukání je OK, ale neváhejte si to zkusit pěkně sám :-). Profíci na holé výpisy údajně se úspěšností umí blížit ke 100%???
Pokud se vede je krása se dívat s jak vám den co den odkapává premium do kapsy, aby při expiraci skončilo v kapse celé...(tady přesně víte co to znamená když se řekne "čas je drahý"). To je ideál, ale i vypsané zdánlivě velice vzdálené strike umí zaplatit aspom internet, když ne víc.
Takže ať vám kape! (do kapsy)
:-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to misak:
bohapustá teorie, ale může vyjít i prakticky:
Internet na měsíc cca 1000,- může(nemusí!!!) zaplatit i takto roztažený výpis:
Kukuřice May exp.25.4. má kurz 532.
Výpisy P420=95 + C700=100 = celkem 195-50popl=145usdx17=2460kc/2 = +/- 1000,-/měsíc
Je to teorie, ale co v tomto houpacím byznysu není teorie...účet se může i ok jarně zazalenat...nemusí téct vodopád když může jen kapat (nejlépe stále:-)
:-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to miciko:
Tak něčeho takového bych rád docílil, abych vydělal na sebe a na náklady spojené s tímto podnikáním. To by jsi mi mohl dát pár rad. Například, když děláš na sebe - jak to daníš. Víš, kdybych odešel z práce (v případě že budu v profitu) a živil se tímto, tak to stejně musím danit. Takže to mám brát na živnost, s.r.o. - nebo jak?...tedy pokud to není tajné.

No a v jakém procentuálním poměru se čemu věnuješ v obchodování?

padik35

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Miciko:
Jen si myslím, že [bold]začínat obchodování [/bold] vypisováním nekrytých opcí je [bold]velmi [/bold] rizikové.
Že tak zkušení obchodníci obchodují, a že si tim dobře vydělávají, o tom nepochybuji. A myslím si, že ani mišák. Tady jde o [bold]začínajícího obchodníka[/bold]. Opravdu bys mu s [bold]klidným svědomím[/bold] doporučil tento způsom obchodu? [bold]OPRAVDU?[/bold]

O tom je diskuze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

miciko : tak jen tak dál ! Já jen že více než 2 měsíce do expirace je dlouhá doba, ono pak stačí jednou když "neosejou" a můžou jít poctivě skládané drobky pryč. Stačí kouknout o kousek vedle, kde o velké limitní pohyby není nouze - W. (tím "neosejou" je míněno obrazně, jako že se něco p...nevyjde)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...