Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodujeme systém WoodiesCCI - 4


Doporučené příspěvky

  • 4 months later...
  • 5 months later...

Jsou tu zobrazeny čtyři možnosti jak řídit výstup, mohl by mi k tomu také někdo říci, jaké příkazy v daném systému použít.

1. a 2. v případě výstupních signálů se obchoduje s příkazy MARKET?

3. V případě plánovaného PT bych typoval - např. LIMIT nebo STOP

4. A v případě překročení chop hladiny +/- 100 - bych asi dal taky MARKET

A jak je to s S/L - v daném systému se nastavuje přímo v příkazu pro otevření pozice, nebo se dává druhý příkaz pro opačnou pozici s vypočítanou ztrátou, nebo se prostě čeká jenom na výstupní signál bez ohledu na přímo definovanou případnou stratu?

Trochu mi to vrtá hlavou

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 years later...
  • 2 týdny později...

Mohu poprosit o upřesnění které hodiny v rámci dne byly Tomášem testovány? Ráda bych provedla svůj vlastní test a porovnala výsledky. A také ještě o info, zda Tomáš bral jen ZLR které má ostrou špičku - tzn kdy dvě přiléhající úsečky jsou mají rozdíl CCI alespoň 15 na obou stranách, nebo i takové, které mají ploché dno a také zda u něj hrál roli nějaký maximální rozdíl CCI na vstupní úsečce.
Díky

Andrea

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 months later...

to Mirdo:
Vubec to neres. WCCI je statisticky nefunkcni ;-) A mimochodem, co takhle si na to udelat studii/analyzu? Nebylo by to lepsi? Co kdyz ti tady nekdo na foru rekne nesmysl, nebo v clanku bude neco nefunkcniho? A co kdyz podle te chybne a tebou neoverene informace budes obchodovat live? Nekdo by to mohl vnimat jako nezodpovednost... :-)

Good luck! :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Svata pravda, Woodie funguje pouze pokud se da dohromady s kontextem, tj. supporty a resistance, swingy atd, teprve casovani vstupu se da treba pak vylepsit pomoci ZLR ale to uz je pak spis jen tak pro paradu, jelikoz 90% uspechu je v analyze struktury. Navic ZLR ma jednu velkou nevyhodu, funguje jen v trendujicim trhu, coz je situace ktera nastava cca 1 den v tydnu, nekdy dva. Z toho vyplyva ze i kdyby clovek jel bezchybne ZLR, cca 75% casu bude ztracet jen na zaklade jednoduche statistiky ze trhy vetsinu casu netrendujou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Detroit a Tom: Woodie,MPlay,Tomáš a tisíce jejich žáků chválí ZLR. Co už jiného,když ne korekce ceny do trendu (ZLR,2v,v/0,5014,GB100,BigV ... stále stejný princip) ? Jak ZLR může být statisticky nefunkční,když vstupuji do trendu? Vám lépe fungují průrazy ceny přes SR než odrazy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pravidlo Tomáše zde v článku pro mne zůstává stále záhadou: "Pokud se utvoří několikáté ZLR za sebou, vstupuji pouze a jen pokud aktuální ZLR končí výše, než předešlé ZLR".
Jen toto malé tajemství už mne dělí od letošní vysněné dovolené,protože bych vyřadil polovinu z poloviny mých ztrátových ZLR. Poradí někdo? Díky M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mirdo Napsal:
-------------------------------------------------------
> Pravidlo Tomáše zde v článku pro mne zůstává stále
> záhadou: "Pokud se utvoří několikáté ZLR za
> sebou, vstupuji pouze a jen pokud aktuální ZLR
> končí výše, než předešlé ZLR".
> Jen toto malé tajemství už mne dělí od letošní
> vysněné dovolené,protože bych vyřadil polovinu z
> poloviny mých ztrátových ZLR. Poradí někdo? Díky
> M.
>


Trend is your friend bych rekl se tim snazil rict. Davej sem screen shots na tech se to vysvetluje nejlepe

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mirdo: stim poznanim, aby zlr byla vyse nez ta dalsi je nejjednodussi se podivat do cenoveho grafu a pokud trh tvori higher lows v bull trendu tak beres zlr. Na cci se to da. poznat nekolika zpusoby, ale kdyz je trh silny tak se zlr nedostane pod 100 line a ty zmeskas vetsinu pohybu.

Jinak lide co ti tady radi a rikaji, ze cci nefunguje a ty jim statistic. dokazes, ze cci funguje tak to jeste neznamena, ze budes vydelavat a ze nemaji pravdu.
Snazil jsem se na foru napsat, ze wcci je skvela na automaticke obchodovani, ale byl jsem utnut, protoze nemam equity a tudiz kecam blbosti.

Chtel jsem tim rict, ze mozna casem prijdes na to, ze neustale analyzovani mae a mfe, aby vetsina tvych obchodu neskoncila na be+1 (protoze cci je momentum indikator) bude v realu mozne jen pri autom. 💹 trading a pokud se dostanes k tomuto z jisteni a zacnes to hazet do stroje tak pak zjistis, ze to jde i jednoduseji a cci vlastne nepotrebujes.

Nikdo te, ale nepresvedci a tuhle cestu sis vybral tak vzhuru do toho a davej screen shots :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

detroit Napsal:
-------------------------------------------------------
> Svata pravda, Woodie funguje pouze pokud se da
> dohromady s kontextem, tj. supporty a resistance,
> swingy atd, teprve casovani vstupu se da treba
> pak vylepsit pomoci ZLR ale to uz je pak spis jen
> tak pro paradu, jelikoz 90% uspechu je v analyze
> struktury. Navic ZLR ma jednu velkou nevyhodu,
> funguje jen v trendujicim trhu, coz je situace
> ktera nastava cca 1 den v tydnu, nekdy dva. Z toho
> vyplyva ze i kdyby clovek jel bezchybne ZLR, cca
> 75% casu bude ztracet jen na zaklade jednoduche
> statistiky ze trhy vetsinu casu netrendujou.

A doporucoval bych ti si tento prispevek od detroit nekam poznacit. Az se pustis do uceni se jednoducheho, ale bohuzel komplexniho cteni samotneho cenoveho pohybu (coz chvili trva) tak mu das za pravdu:-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Tomáš uvádí v článku backtesty ZLR bez ohledu na kontext trhu a krásně mu to funguje. Stejně tak GB100,DIV,Famir - viz seriál na Finančníkovi z r.2007. Tak proč mě to sakra nejde,když vstupuji stejně jako Tomáš na všech ZLR podle předpisu jako cvičená opice do trendu? Co si o tom myslíte? Jedu NQ 3M,vstupy,SL a výstupy přesně podle návodu v článku. (Dal bych sem své screen shots,ale nevím jak je sem z TS platformy do diskuse zkopírovat,poradíte někdo?).Mirda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...