Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Opční kalkulátor: návod jak jej používat


Doporučené příspěvky

Zajímavé "udělátko". Zkouším ho, ale zatím jsem moc nepokročil. Asi je to tím, že mi chybí vzorce, které by mi pomohly lépe pochopit funkci. Asi se nezapře moje programátorská minulost :)

Dále píšeš, že používáš 10w a 10d historickou volatilitu. Nestálo by za to mít na dalším listu možnost si z dat (kolik chci 10, 15, 20...) spočítat volatilitu?

To je jen tak, co mě napadlo. A kdybys už byl unavený z toho přepočítávání zisků a začal se nudit. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Fando, pokud neprozradím příliš, existuje modernější verze, možná lépe uchopitelná a stravitelná. možná se tady také objeví -:) u nekrytých strategií jsem si zvolil 10w a 10d. každý bude používat třeba něco jiného pro hodnocení, o doprogramování zobecnění neuvažuji - zatím -:). mě vyhovuje tato varianta.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel:
Já jsem nechtěl zpochybňovat 10w a 10d volatilitu. Jen mě napadlo, že by se mohla "sama" spočítat, pokud se zadají ceny. A opak už bylo jen logické, že mne napadlo, že to může spočítat jakoukoli volatilitu.

Stejně na různých webových udělátkách je pokaždé jiná volatilita. Důležité je asi se držet jen jednoho výpočtu a na tom postavit svou strategii.

Takže se budu těšit na novou verzi :)

PS.: A tu 10d a 10w si počítáš ručně a nebo je to na nějakém serveru?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Harmonie : ani jsem to tak nebral, ale souhlasím s Tebou, že by to šlo zautomatizovat a natahovat někam do Excelu data a z nich nějakým makrem počítat libovolnou volatilitu. A pak je otázka, jaký vzorec použít. Já používám manuální výpočet Option Master. Počítám jen u nekrytých strategií. Nejdříve si vyberu titul podle výše prémia, vzdálenosti akt.ceny od strike a poté teprve koukám na volatilitu a pravděpodobnost dosažení strike a B/E. tzn. volatilitu používám jako sekundární filtr. primární jsou pro mě historická S/R, kanály.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...