Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Koupím profitabilní obchodní systém, zn. levně


Doporučené příspěvky

  • 4 years later...

Dobry den,

mel bych dotaz primo na autora clanku. Pokud v clanku pisete o tom, ze hledani "svateho gralu" je nesmysl (s cim beze sporu naprosto souhlasim) a ze najit takovy obchodni system, ktery nam zaruci velmi dobrou pravdepodobnost zhodnoceni penez na nasem konte, je temer nerealne, pak se musim zeptat, co si mam myslet o vasem obchodnim systemu FinWin. V popisu Vaseho systemu uvadite, ze je u nej velmi vysoka uspesnot a radite tento system hojne pouzivat. Alespon pro mne to znamena velky protiklad, kdyz nekde pisete, ze trvale profitujici OS neexistuje a jinde je zas navod, jak tento system (Vas system) je rozumne pouzivat. Znamena to tedy, ze system FinWin by se dal povazovat za tento "svaty gral" o kterem jste tvrdil, ze ho neni mozne nalezt.
Rozhodne nechci, aby tento prispevek vyznel tak, ze se snazim pospinit praci, kterou zde na Vasich strankach tvorite. Vase stranky a veskere informace, ktere na nich uvadite jsou pro mne velice prinosne a uzitecne. Rozhodne si cenim toho, co pro ostatni tradery delate a jak se nam vsem snazite poskytnout co nejvice informaci o vsem, ceho se trading tyce. Ja osobne jsem se velmi z techto stranak naucil a doufam, ze stale zde budu objevovat nove veci, ktere me budou posouvat dale a dale. Proto opravdu neberte muj dotaz jako kritiku nebo snahu nekoho shodit. Je to jen vec, ktera jak uz jsem napsal si protireci a ja bych jen chtel pochopit, jak je to tedy vse mysleno.

Dekuji za odpoved

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To jakop:

Je prostě třeba říci, že systémy typu FinWin mohou fungovat, ale nedají se "koupit" ve formě obchodních signálů, je třeba se je "naučit", tzn. zaplatit si kurz a pak je buď používat tak, jak je autoři prezentují, nebo si je "ohnout" k obrazu svému. Toto fungovat může. Black-boxy, už z principu zmiňovaném v článku, napoak fungovat opravdu nemohou ;-(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kviido: Ahoj. Máš pravdu, že se tím dá zakrýt všecko. Každopádně v případě finwinu to znamená, že nemůžeš jenom tak vzít vstupní patterny a začít je sázet jeden za druhým. Pak to bude ztrátové. Musíš si dát velkou práci se zkoumáním trhu, systému a sám sebe. Musíš pochopit, jak funguje trh a jak fungují patterny finwinu. Na čem jsou založené, jakou mají logiku. A potom pochopíš v jakých situacích na trhu je použít.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kviido:
Diskrecni system se da overit tak, ze ho budes obchodovat. Odpovednost za to musi kazdy nest sam.

S virou to sice ma co delat ale s virou v sebe sama, ve vysledky backtestu a papertradingu. Vsude najdes upozorneni, ze vysledky nejsou zarucene, mohou nastat ztraty a za obchodovani je zodpovedny kazdy sam. To nechapu jako snahu autoru vyhnout se odpovednosti ale jako popis reality. Diskrecni obchodovani je komplexni cinnost a technicka pravidla pro vstupy a vystupy z obchodu tvori jen jeji cast. Napr. psychologicke aspekty ovlivnuji obchodovani minimalne stejne jako technicke parametry a postup, jak se je naucit zvladat se da jen tezko shrnout do univerzalnich pravidel platnych pro kazdeho. Kazdy jsme jiny a co pro jednoho spolehlive funguje, muze u jineho vest ke ztratam. Zasluhy i vinu na tom ma kazdy sam za sebe, prenaset je na kohokoliv jineho nikam nevede.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...