Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Komodity - jaké trhy lze dnes obchodovat elektronicky?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Majsterko:

1. Apoň co já vidím, tak jak el. tak pit. probíhají s menšími rozdíly velice podobně (na cca 90%). Časově by měli probíhat stejně, jen většina elektronických jede i mimo obchodní hodiny (např. ER2, ES, ZG).

2. Některé futures se obchodují jak na pitu, tak elektronicky. Já jsem zatím obchodoval jen elektronicky a pit asi ani zkoušet nebudu. U el. futures, které mají vysoké volume totiž čekáte jen max. pár sekund na vyplnění příkazu. U ER2 mi vyplnění trvá max. 2 sekundy, u ZG max. 4 sekundy. Pro intraday obchodníky je tedy dle mne určitě více elektronický trh.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Majsterko:

nemohou být na 100% stejné, protože na pit. trhu je jiné volume než na el. trhu, jiná prodleva s vyplněním příkazů apod. Nicméně na např. fundamentální zprávy reagují stejně. Jak jsem psal výše, je tam velká shoda, ale na 100% stejné nejsou, ani být nemohou. V každém případě pokud se podíváte na graf ZG (el. zlato) a porovnáte s pit. zlatem, jejich průběh je velice podobný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

911:
děkuji za odpověď. označení elektronického a pitového trhu jsem pochopil. vzhledem k tomu, že ale většina intradenních obchodníků obchoduje ER2, tak by mě v souvislosti s právě uvedenou tabulkou zajímalo, které z uvedených futures, kromě "mini ...,T-Bonds" lze obchodovat elektronicky a intradenně. na finančníkovi jsem zatím ucelenou informaci tohodle druhu nenašel (ale možná jsem se jen špatně díval).
odpověď tedy najdu na domovských adresách uvedených burz?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na strankach burz to nenajdes. Intradenne samozrejme muzes obchodovat uplne kazdy trh. Otazka ale je, jestli kontretni trh dela dostatecne zajimave pohyby behem dne. Tedy jestli je dostatecne velky rozsah mezi high a low a jestli intradenni pohyby jsou dostatecne "krasne", tedy jestli se vytvareji dostatecne dlouhe trendy.

Akciove indexy (ER2, YM, ...) se intradenne obchoduji krasne, zrniny (kukurice ZC, psenice ZW) se taky daji obchodovat, zlato ZG taky kdyz ma trendujici obdobi (byval to dost chop). Ropa QM by mela jit taky dobre obchodovat. Na ostatni trhy jsem nekoukal. Ale na zaklade vlastni zkusenosti je dobre ze zacatku se soustredit na jeden trh, naucit se na nem vydelavat a dalsi trhy pripadne pridat pozdeji, napr. az nebudes chodit do prace a budes tak mit vic casu na trading (testovani zabere dost casu).

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...