Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 25: trader´s mindset


Doporučené příspěvky

Jakožto zatím v pozadí stojící trader si dovolím tento článek ohodnotiti jako opět jeden z mnoha hovoříc mi z duše. Veskrze se již více než půl roku "bavím" nakupováním knih o tradingu (zejména z oblasti psychologie a MM), jejich čtením a nočním "tradingovým meditováním", což v mém pojetí znamená aplikace různých mých meditačních technik do světa tradingu. Je to asi jiný přístup než se rychle "naučit" pár patternů, poptat se na nejvýhodnějšího brokera, snažit se někde "schrastit" "ověřené" minimum kapitálu pro vstup do světa bohatých nebo si nainstalovat všechny dostupné SW, abych se přesvědčil, že žádný z nich není dost dobrý, protože někdo řekl, že tamten je ještě lepší. Prostě a jednoduše, jak píše často Tomáš, učím se především (dřív než všechno jiné) nahlédnout do podvědomí, neboť to je tak strašně daleko od klasického fyzického myšlení, že si to mnozí z nás ani nedovedou představit. Podvědomí má totiž několik pozitivních a negativních stránek. Dvě z vlastností, které lze zařadit do obou kategorií jsou ty, že si dokáže pamatovat a "zvyknou si". Pozadí těchto dvou slov je velmi "široké a dlouhé". Koho by třeba napadlo, že třeba jako dítě dostal vyhubováno a proto dnes není schopen mechanicky vstoupit do obchodu na famir (třeba). Poněkud nesmyslná spojitost, že ? Ale je to bohužel tak.... Je to úžasná záležitost, navíc když to má člověk jako koníček...Abych nepůsobil jako terapeut v oblasti "meditací a ralaxu", dovolím se závěr "přiznat" k tomu, že svou přípravu na vstup do světa tradingu jsem asi před 2 měsíci vylepšil tím, že mám na celé jedné stěně pokoje stránky z WCCI dokumentu :-)

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dobry obchod zarobi, spatny obchod prerobil, ale co s tym co sa dostane po impulze do stagnace, tam sme na vazkach. nic v systeme sa nenarusilo ale trh profituje kolem dvoch dolarov, teda zadny prerobok, co vtedy? brat kym je aspon nejaky profit a uchranit sa pred moznou stratou a pockat na dalsi rovnaky obchod ktory pojde lepsie alebo sa drzat indikatora a nechat trh blbnut a trpnut ci sa nedostane pozice do minusove hodnoty? keby obchod bol minimalne este v minuse tak sa drzim tohto clanku a co ked profituje na minime. vrabec v hrsti? alebo zleti holub zo strechy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Airmike Napsal:
-------------------------------------------------------
> velmi velmi pravdivy clanok , az ma mrzi ze ked
> tieto univerzalne rady hodne miliona citam , tak
> su uplne samozrejme ale ked obchodujem ,nedokazem
> ich zatial zrealizovat .



To je dobrý :) ale přeci záleží jen na člověku jak si to utvoří , když nedodržím pravidla přestože jsem udělal ziskový obchod, mám z toho špatný pocit, jsem rozmrzelý a naopak i když udělám ztrátový obchod, mám dobrý pocit z toho že jsem dodržel plán, poslední dobou mám dokonce i dobrý pocit když ztrátová pozice vyletí na SL a to jen proto že ten můj kamarád SL tam byl podle pravidel a zachránil mě od kdovíjakvelkého průšvihu. Vim že to někomu může znít jako sebedestruktivní chování ale mě to přineslo hlavně vyrovnanost a klid do obchodování. Emoce jsou prevít a je potřeba je pře.ůrat.
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to NLA:
myslim ze Tomasov clanok nie je konkretnym odporucanim co robit v takych ci onakych situaciach.Tvoje otazky sa tykaju uz detailov na ktore mozes najst odpoved len ty sam na zaklade svojich backtestov a papertradingu. Ako tu uz bolo mnohokrat povedane/napisane, kazdy si musi vytvorit system ktory vyhovuje jemu, ktoremu dvoveruje na zaklade backtestu. Aby som uviedol priklad, ja som vo svojom systeme nedavno objavil jednu prevratnu vec a to ze ak sa prva candle po vstupe zatvori proti mne, nema cenu drzat poziciu dalej, pretoze v 99% bude skor ci neskor dosiahnuty moj SL. Ale toto sa vztahuje len na jeden typ vstupu ktory je sucastou mojho OS, teda nemozem ho aplikovat vseobecne a taktiez si nedovolim tvrdit ze to bude funngovat aj niekomu inemu rovnako dobre ako mne.

btw: samozrejme opat jeden vinikajuci clanok :)

Trejdu zdar!
Doggy

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tento prispevok pisem za svojho manzela, ktory tiez skusa obchodovat ja mu "radim" ale on ma nepocuva, mozno uz len preto, ze som zenska?! mal zarobenych 200 USD tak mu vravim nechaj to tak nasa znama v USA zaraba 250 USD za tyzden ty to mas za hodinu ...... nie, este chvilku ....... nakoniec skoncil na minus sto USD no nezabili by ste ho?! -:))))))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Doggy,

suhlasim, tiez mam viacero detailov podobneho charakteru ako si napsal ty svoj, bez nich by bol cely moj system skor stelesneny prerobok ale spolu s nimi sa mi pozdava uplne super. skor som to myslel tak ci je mozne pozicne obchodovat ciste tak aby sa vynechalo nadbytocne premyslanie a domyslanie a drzal by sa clovek skor len tych indikatorov a na trh by tolko neprihliadal - osobne som proti takemu pristupu ale rad by som si precital nazor niekoho kto takto mozno funguje a profituje ale pozicne nie ID.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jean-Pierre

myslim ze je to mozne len ak to beries cisto ako hru ktoru chces vyhrat a nemas najmensi dovod nieco vidiet so strachom, napriklad ak mas dostatocne vela prostriedkov a malu cast z nich obetujes na takyto pokus. aj ked myslim ze aj ten strach zas trochu pomaha k opatrnosti aby clovek zvyzil lepsie co a kedy spravi. v inom pripade si myslim ze sa to da len praxou (ukazdeho inak dlho) aj ked vynimky mozno jestvuju.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zase jeden velmi pravdivý článek,podle kterého se musí řídit všichni kdo chcou vydělávat.Musíte si tak upevnit víru ve svůj obchodní plán a tën za jakýchkoli situací dodržovat.Já když jsem se soustředil na trh tak jsem viděl tolik příležitostí,že jsem byl doslova jimi zhipnotizovaný.A když takto obchodujete zjistíte,že jste během dne udělali desítky obchodů a zcela určitě zjistíte také,že jste ve ztrátě. Mějte se fajn

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...