Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodování 21. století: supporty a resistance


Doporučené příspěvky

Tomáši,
supporty a resistance používám úplně od začátku a nedám na ně dopustit. Fungují velmi dobře a ani moc dlouho mi netvralo je v trhu rozpoznat a zakreslovat. Dnes tvoří jeden ze základních pilířů mého OS a zůstanou tam napořád!
Jak píšete v článku, S/R nemůžete brát jako "jistou" hranici kde se trh otočí.Je potřeba se koukat jak se trh chová celý den (nebo se podívat ještě víc do minulosti), protože někdy se trh otáčí přesně na S/R a někdy tuto hranici překonává téměř se stejnou pravidelností (to si pak počkám až je překonaná a když dostanu signál tak vstoupím-získám tím pár ticků navíc).

Ať se všem daří!

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za článek, jsem rád, že se objevilo něco o kombinaci indikátorů s klasickou starou technickou analýzou.

Sám se zatím učím Woodieho (jen patterny ZLR a GB100), backtestuji různé drobné modifikace-nuance a na cenový graf koukám jen občas, a to jen pro určování divergencí nebo trendu, protože se pro začátek z důvodů psychiky nechci moc odlišovat od Woodieho klubu a nezanášet do systému příliš mnoho diskréčnosti. (S/R jsou pro mě velmi diskreční a asi bych kvůli tomu měl problém s disciplínou.)
Nicméně jim velmi věřím, je to opravdu silný nástroj, zejména pro filtraci vstupů a určování targetů, a jakmile se naučím profitovat na svém o něco méně diskréčním systému CCI a budu připraven na více diskréčnosti, určitě S/R zapojím :) To samé platí pro trendové čáry a volume.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dle mne velice důležitý a zajímavý článek (ostatní samozřejmě také :-) )

Možná stojí za zmínku, že S/R úrovně se často tvoří u "kulatých" čísel. Pokud tedy někdo obchoduje např. Russell 2000, stojí za to si všímat hranic k dnešním dnům třeba 800, 770, 750, apod. Je zřejmé, že u těchto hodnot je zadané ve frontě množství příkazů, které napomáhají při tvorbě S/R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to all,

S/R nepovazujem za skutocne respektive pomyslene hranice, pouzivam to len ako stagnaciu alebo oddych trhu (nech uz sa potom trh vyderie na ktorukolvek stranu), ale som rad ze jestvuju a ze ich trh tvori lebo bez nich by som mal prilezitosti na vstup do obchodu dost malo.

doslova milujem ten moment ked sa z rezistencie stane support a viem ze mi obchod potiahne zas o kus a necham stavit obchod co to da.

PS: najhorsie je ked opity namornik tesne pred cielom (co je jeho lod) padne z mola do mora a nie a nie sa uz na lod vyskriabat (ako sa to uz stava pri money manažmente) =)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak pre istotu vam pripomeniem co vravi o S/R Larry Williams ?

SUPPORT AND RESISTANCE LEVELS----Ah, great focus has been placed on the fact that a market will "bounce" off former highs and lows. The notion is that what was once support (a market low) will become resistance if a market has fallen below and is rallying back to that area. It will...about half the time...and no one can tell you which half!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To all: Potvrzuji velkou užitečnost S/R, velice mi to vylepšilo výsledky, když jsem při plánování obchodů k nim povinně začal přihlížet a je-li k nim trh nebezpečně blízko, raději ani nevstupuji. Často to uchrání před ztrátou, což je lepší, než oželet případné neuskutečněné úspěšné obchody, protože příležitostí se najde vždycky více. Podotýkám, že zatím jde u mne o poziční backtesting a papertrading.

Zdar a sílu
Jarozima

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý článek , po několika pokusech s indikátory jsem se také vrátil na samotný začátek -obchodování S/R úrovní je dobrá věc . Jsou to vlastně oblasti kde trh jde do strany a obchodníci váhají ,stačí si potom vybrat nejnižší LOW v této zahuštěné oblasti ( v případě medvědího trendu)a počkat na jeho proražení . Většinou takový signál nezklame a když ano (nic není 100% ) máte přeci ochranou stopku . Je to také výborná věc jak přidávat další kontrakty , to můžeme na každém dalším proražení . Ale to vše musí jít ruku v ruce s dobrým MM, a hlavně citem, je to vlastně takové obchodování kanálů .

No asi nic nového ale mě tato metoda pomohla mnohem víc než hledání zázračného indikátoru .
PS: osobně nepoužívám žádný indikátor jen trend line.
REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi, uprimne dekuji za tento clanek. Jsem prave ve fazi stavby a backtestingu sveho systemu. Je to vlastne woodie bez ghosta a vegase. Uz delsi dobu se snazim nejak pouzit prave s/r. Naprosto me totiz fascinovalo jak s/r krasne ukazuji co se v trhu deje. Vsiml jsem si ale, ze je pro ne potreba velky cit, hold dobry sluha, spatny pan. Z toho duvodu jsem si nebyl zrovna jist, jestli je to do zacatku vhodne se s tim zabyvat. Tento clanek mi prisel opravdu vhod. Nyni jiz vim, ze s/r se rozhodne vyplati zabyvat(ikdyz ze zacatku jen lehce). Jeste jednou moc dekuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi dekuji za tento clanek. Jako uplneho zacatecnika mne velmi potesil,protoze od doby kdy jsem se prokousala vsim moznym na tomto serveru a take jinde, jsem jednoznacne usoudila, ze toto je to co mne zajima a s cim chci zacit. Nejsem nikde daleko. Jen studuju grafy a rucne zaznacuju s/r. Pro mne je velky pokrok kdyz se mi podari do grafu videt, umet ho precist a jsem rada,ze se mi to dari cim dal casteji. Taky jsem clovek,ktery spis pochopi vse vizualne a proto to rucni zakreslovani. Mam rada jednoduchost ve vsem . Proto mne tento clanek velmi prijemne prekvapil a hodne povzbudil v mem dalsim studiu. Jeste jednou dik. Monika

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...