Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Backtesting a papertrading - jak prakticky na nezbytné základy


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 136
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

supr clanek...tady vzdycky prijde motivace kdyz je potreba a na potrebne tema:)jsem uz rok a pul ve fazi nekolikateho "kolecka" a porad paperuju i kdyz uz mam system hotov a nafundovano pul roku...Nekomu to prijde mozna dlouho, ale nechci svoji budoucnost na trzich podcenit, kdybych vyrazil do boje s tim co jsem mel pred rokem, obchodoval bych do krve tak mesic...Az teprve ted jsem si zacal vest obrazky vsech obchodu dohromady s pocitovym denikem, clovek neveri svym ocim co se o sobe dozvi a ce je ochoten papiru sam o sobe rici a k cemu je ochoten se sam pred sebou na papire zavazat:) Jakkoliv to pusobi, kope me to kupredu a rozdily ac nepatrne pozoruju tyden za tydnem...
Pamatuju si na svuj uplny zacatek, kdy me inspiroval v obchodovani kamarad a rikal jsem si: " penize mam, tak tomu davam tak tri mesice intenzivniho uceni a budu vydelavat poradny penize, na tom prece nemuze nic byt." Pak jsem si nakoupil pres amazon pet knih a po trech mesicich jsem byl totalne zmaten a v beznadejich...kde jsou ty casy...vdek a to za motivaci a pristup patri predevsim panum financnikum, jejich motivujicim clankum a seminarum!

vsn:
jestli jeste budou tak urcite nabalit svesticky ze zahradky (joke) :))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím!
V článku mne zaujal odkaz na program SNAGIT, neboť potřebu úschovy screenů pro pozdější studium pociťuji velmi výrazně. Firma nabízí na svých stránkách řadu produktů v různých cenových relacích. Je pro naše potřeby dostačující základní program za 39,50 USD? Nebo je výhodnější některá jiná verze? Díky za info.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,

velmi pěkně napsaný článek (tu). I když se může zdát, že to jsou jen obecné myšlenky, žádné konkrétní údaje, opak je pravdou. Myslím si, že většina nováčků pochytá stpoutu skvělých myšlenek, ale chybí jim pojivo. Něco, co by krásně utřídilo nápady a myšlenky do jednoho kompaktního celku. Je to jako ve škole, kdy se žáci dozví kupu vzorečků a pak se vrhnou na řešení úkolu. Neví vlastně čím začít dřív, jaké vzorce použít. Pokud jim ale někdo poví, že by si nejdřív měli udělat analýzu úkolu, prozkoumat ho, zjistit všechny proměnné a pak se teprve vrhnout na výpočty a hlavně si na závěr udělat zkoušku, pak žáci neztratí hlavu a úkol postupně dobře vyřeší. Já osobně takovým informacím říkám omáčka kolem; nemyslím to v pejorativním slova smyslu, ale právě v tom dobrém, jelikož omáčky mám rád :). Pomáhají mi utřídit si myšlenky a správně zařadit konrkétní postupy a nástroje tak, abych efektivně dokázal úspěšně vyřešit úlohu jménem trading.

Děkuji za článek (tu).

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jasne, je to rozdil v tom kolik uzivatelu(pocitacu) to bude pouzivat...za 39,50 je to plne funkcni jeden uzivatel. Umi to i editovat a delat kratke videa...vyzkousej trial
Mimochodem predchozi video je myslim delane v Camtasia Studio, coz je soft na delani vytvareni prezentaci urcenych na web a je od stejne firmy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to all,

uvedomte si ze pri papertradingu budu vysledky odlisne nez pri backtestingu a teda vas obchodny system nebude taky ako ste si mysleli. a tam je kamen urazu - ked zacnete obchodovat real ta zistite ze ten system nefunguje. on vskutocnosti funguje ale vy nebudete vediet preco. a dovod je ze backtesting vam neumozni vidiet veci ktore zistite pocas paertradingu tazke radsej papertradujte aj rok dva alebo viec, nez aby ste po dvoch mesiacoch papertradu nastupili na real bez vychitania much o ktorych neviete ze ich vas system obsahuje. nic vam neutece a navyse vam to potom da vecsie profity. ked tak neurobite tak bud zanevriete na obchodovanie ked prerobite ale je aj druha moznost a to ta ze ked to na reale nepojde tak sa len nevzdavat. netreba riskovat a trapit sa ale treba robit tak ako to ma byt podla planu a ono to pojde len tomu treba cas a chyby sa odstrania aj pocas realu. vzdy to tak je a hromada obchodnikov na tomto hasne a pri tom ich system mohol za lepsich psychickych podmienok hezky profitovat.

teda: nikam sa neponahlajte a ked uz tak potom sa naucte na vlastnych problemoch s obchodmi ale nevzdavajte svoj system.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stručně.
Na papertrading používám data zdarma zpožděná asi o 15 minut (pro tento účel dostačující) z prophet.net . Je to spíše na umění čtení z grafu, než na používání různých složitých technik i když v prográmku nějaké indikátory také jsou. Plán obchodu si napíšu na papír a pak po určitém čase aktualizuji graf a simuluji reál. Ideální je, že je to vše zdarma a navíc s několikaletou historií. Nevím tedy jestli je tohle ta správná volba jak dělat papertrading, ale pokud by někdo zde mohl pomoci konkrétní věcí budu vděčný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Super článek. Věnuju se tradingu už rok a půl a jsem ve fázi kdy chci přejít z papertradingu na ralný trading, ale po přečtení tohoto článku vím, že opatrnosti neni nikdy dost. Doladil jsem si svůj systém po backtestingu a teď mě napadlo, že bych si jej měl znovu sjed na velkých historických datech, abych si byl jistý, že mi můj systém dobře funguje v delším časovém horizontu. Ještě promyslím můj přechod na real trading! Díky za článek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aniž bych chtěl snižovat význam backtestingu a papertradingu (sám bych už teď bez obou těchto fází neudělal ani jeden obchod), není rok až dva roky papertradingu přeci jenom trochu příliš?
Zdá se mi, že lidé, kteří takto dlouho testují/papertradují, se snaží vypilovat svůj systém do perfektnosti, což dle mne není možné. Zároveň z toho na mne dýchá strach o to, že člověk přijde o těžce vydělané peníze. Pokud má člověk takový strach, že přijde v tradingu o peníze, měl by se spíš zaměřit na trénink psychiky.
Domnívám se, že tady často tak haněné obchodování minilotů dá po pár měsících papertradingu v tomto ohledu více než když člověk celý rok až dva pouze papertraduje. Ale každý má svůj přístup a určitě lepší rok papertradovat, než se pustit bezhlavě do obchodovaní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Žito: i kdyz jeste neobchoduji real, tak si myslim, ze nezalezi na tom, jak dlouho kdo backtestuje nebo papertraduje ... kazdymu trva priprava jinak dlouho ... sam nevim, jak dlouho mi to bude jeste trvat ale chci byt pripraveny.

je mozne, ze nekomu na plnou pripravu staci pul roku a nekomu trebas i vic jak dva roky... Lepsi podle meho fakt testovat dele nez si rict, "to zkusim, ono to nejak dopadne" a zbytecne prijit o penize ... ono pokud nekdo dlouho backtastuje tak vi, jaky by mu mel jeho system profit ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...