Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jakým směrem se vydat?


Doporučené příspěvky

Zdarec všem
tak tahle otázka mě samozřejmě napadla asi po týdnu co jsem se dozvěděl "něco" o komoditách
"Jakým směrem se vydat" pro příklad a pro názornost ostatním, ikdyž to nemusí být ideální cesta uvedu svůj postup, třeba se v něm někdo uvidíte, třeba mě budete považovat za blázna ale tak TO opravdu bylo:
-prvně jsem se čistě náhodou seznámil s tímto servrem Finančník červen 2007
-týden jsem ho denně pročítal až jsem dospěl k následujícímu rozhodnutí
-věnuji tomu 6 měsíců denního intenzivního studia po cca 8-10hod denně a tomu přizpůsobím svoje prachy /teda MM/
- 1. měsíc jsem jen studoval vše co tady na finančníku bylo a je a pokusil se někde najít nějakou interaktivní stránku simulace účtu-hra a sledovat co ty trhy dělaj
-2. měsíc jsem již podruhé přečetl Manuál a psychologii obchodu - ze všeho jsem si dělal výpisky jako ve škole, byt to byly zdánlivě lehké věci, aby mě to přišlo do krve
-3 měsíc jsem absolvoval školení e mini trhů a zaplatil si software a data na backtesting a denně testoval svůj obchodní systém na vzorku dat 1 roku
-4 měsíc což je ted jsem chtěl již otevřít simulovaný účet u IB ale udělám to až další měsíc, neb chci mít svůj přepracovaný obchodní systém opět otestovaný na backtestinku na playbacku na vzorku 1 roku
-5 měsíc je říjen otevřu si účet u IB s hodnotou od 5-10 000 USD neb uvidím co vše se mě podaří prodat

A co tomu člověk když řekne že chce být intradenním obchodníkem musí obětovat?
....žil jsem si dobře a užíval si, ale ted již 5 měsíců jsem ze všeho vystoupil a mám jen 10 000 kč na měsíc po dobu 1 roku - můj MM, prodal jsem vše nepotřebné a zrekonstruoval zahradní kůlnu na office
Věřím tomu, přípravě, testování, trhům, sobě...vše je otázka času, vůle a toho základního rozhodnutí "Jakým směrem se vydat"
Doufám že budu moci "dopsat" svůj příběh na konci roku tak aby vás stejně jako mě povzbudil k traidinku.

"dívám se na trh pod úhlem 361°"
Gordon

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, ve fóru se často objevují stesky nad nutností našetřit minimálně 5000 USD, aby člověk mohl začít obchodovat. Z toho důvodu bych rád přidal informaci o spreadbettingu, což považuji za další možnost, jakým směrem se vydat.
Spreadbetting je forma obchodování velmi populární zejména v Anglii. Počáteční výše kapitálu je opravdu minimální. Stačí mít dostatek peněz pouze na riziko, do kterého jdete.
Pokud třeba koupíte Dow Jones, kde nárůst hodnoty o jeden bod představuje 5 dolarů (tj. 1 kontrakt tak, jak jste zvyklí) a stanovíte si stop loss třicet bodů pod vstupem, tj. 150 dolarů, tak obchod můžete uzavřít, pokud u spreadbettingové firmy máte oněch 150 dolarů. A to nemluvím o tom, že např. na Dow lze už uzavírat obchod, kde 1 Dow bod představuje zisk/ztrátu 1 USD, tj. v podstatě jako kdybyste kupovali 0.2 Dow kontraktu. Domnívám se, že hlavně pro začátečníky je to způsob, jak k tradingu přičichnout, aniž by riskovali velké peníze hned ze začátku. Minimální výše vstupního kapitálu by ale mohla svádět k předčasnému začátku s obchodování, před čímž je samozřejmě radno se mít na pozoru.
Spreadbetting lze použít jak na poziční, tak na intradenní obchodování (reálná intraday data). Spreadbettingové firmy jsou regulováné anglickou FSA (Financial Services Authority).
Kromě nízkého počátečního vkladu a reálných intraday dat, patří mezi další výhody okamžitá exekuce a přesné plnění stop a limit příkazů, velké množství instrumentů k obchodování přes stejnou platformu (akciové indexy, akcie, fixed income, komodity, měny), analytické nástroje (grafy, Probacktest program, Reuters live news feed pro některé instrumenty, aj.) , popř. daňové výhody.
Pro tréninkové účely je potom fajn, že si stačí založit účet bez jakýchkoliv prostředků a hned je možné koukat na live data (bez prodlení).
Jako nováček bych spreadbetting rozhodně vzal v úvahu. Kdyby byl zájem o bližší informace, rád poskytnu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to all, (and tomas administrator)

no doteraz som suhlasil vecsinou s clankami ale teraz mi to pride uplne naopak. na zaciatku tradingu by sa na to takto dalo pozriet ako je to v clanku ale aj tak....... mat vecsi kapital tak sa skor upnem na cisto pozicne obchodovanie: menej stresu, menej starosti a mravencej roboty a nakoniec aj pozicne obchodovanie s vecsim kapitalom je hezky zdroj financi (niekedy viac ako ID). dat sa na intradenne s velkym kapitalom mi pride ako prilis zbytocne riskovanie velkeho objemu financii. to skor naucit sa na malom a potom ostat na ID obchodovani aj na velkom pokial som urobil velky ucet z nejakeho maleho, ale zacinat ID s vecsim kapitalom mi pride ako financna sebevrazda. ale to je samozrejme na kazdeho obchodnych schopnostiach. tak cest tym co to zvladaju a dlhodobo profituju na ID velkych uctoch (naozaj obdivujem).

je to len moja skusenost a je to teda len jeden pohlad na vec ale z mojho pohladu by som to spravil presne naopak ako je to v clanku.

promin Tomasi, je to dost subjektivny pohlad ale zo skusenosti a z toho ako vidim ze obchodnici konaju ci kratsie alebo dlhsie tak mi tento clanok pride obrateny presne naopak. podoba sa mi to skor na bojovu strategicku hru kde viac robim ked mam viac "vojakov" ale z realneho pohladu na biznis mi to pride tak ze by sa mal clovek zbavit pracovnej vytazenosti a nechat to na ten tvrdo kapitalisticky sposob: peniaze daju peniaze (pokial mam ten vecsi kapital). a nie makat ako kon a byt vecne unaveny a vytazeny. to treba nechat pre tych co nemaju na vyber a maju male ucty. znie to sice povysenecky ale nakoniec aj taky majitel siete hotelov tiez nebude chodit vysavat do kazdeho hotela aby usetril a nasipalo mu to viac penazi ked sa viac namaka a usetri na zamestnancoch.

otazne uz je len kolko ktory OS dava v pomere k vstupnemu kapitalu, (nemyslim si ze pozicne dava menej nez ID)

ale kazdemu podla jeho chuti, takze nic ve zlym, =) drzim palce vsetkym co si zvolia akykolvek sposob.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Peprnik,

ani na forexu ti nebude stacit to co zikas. da sa aj s 2000 USD alebo mozno iba 1000 USD ale ver mi ze zachvilu by si ten ucet doplnal. tam je tiez tych 5000 take to akoby minimum inak nemozeme vobec hovorit o biznise ale len o hre alebo o tom uceni sa ale na to je skor demo vhodne nez minat zbytocne prachy aj ked teda jedno uznam a to ze real ta nauci uplne inak ako demo. =)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobně nepovažuji spread-betting za vhodný nástroj k opravdu seriózní spekulaci a též jsem na 110% přesvědčený, že než začínat s účtem 1000 USD, je lepší nezačínat vůbec. Byznys s názvem trading je třeba brát vrcholně seriózně a daleko lepší než se pouštět do tradingu s 1000 USD, je počkat si a našetřit více peněz. Jinak jsem upřímně nikdy neslyšel o nikom, kdo by zbohatnul na minilotech.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

trochu nesouhlasím s podkapitolou "Umím si najít více času a mohu si dovolit kapitál do 5 000 USD" Z toho co jsem zatím vypozoroval se zisku cca od 1 500 USD dá vydělat intradenním obchodováním na trzích e-mini. S tím naprosto souhlasím, že to možné je. Nicméně margin u interactive brokers pro trh E-mini SP500 je 3701 USD initial (2961 USD maintenance). Podle pravidel MM by se nemělo začínat s účtem nižší než - 1,5x margin + největší série ztrát. Proto si myslím, že i kdyby série ztrát byla teoreticky 0 USD, tak s účtem 5 000USD není dobré začínat, pro jistotu těch 7 000 USD, s příhlédnutím ke strategii samozřejmě.

S pozdravem

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Peprnik,

no lebo ked mas len 1000,- USD napr. tak ako tomas napisal nikdy nezbohatnes a ked viac nemas tak riskujes aj to ze viac obchodov za sebou prodelas a potom ti tam ostane len tolko ze pri najmensom minilote ta z trhu vyhodi margin lebo nebude mat dost miesta. a to uz ani nevravim ze to nezvladnes psychicky otvarat nove obchody s pocitom ze znovu mozes prerobit a dostat sa na uplnu nulu. myslim ze real ta nauci lepsie ale ucti sa na reale sposobom ze tam das len 1000 ako skolne bez toho aby si to bral skutocne vazne ako zarobkuvu cinnost tak aj len tych 1000 je nevazenie si penazi lebo uz dopredu pripustas aj tu moznost ze prerobis, lebo inak by si to nebral ako len ucenie sa.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tommes
Z 1000 USD se dá za rok udělat 5000USD na minilotech jako nic. A teď? Je to dost nebo málo na seriozní trading? Pokud dost, pak má člověk co začal s 1000USD výhodu před tím kdo šetřil peníze, protože má za sebou rok plný zkušeností z live tradingu. Navíc, pokud vidím že mi to jde a vydělávám, můžu na účet přidat.

NLA
první výtka viz odpověď tommesovi. Dále. 2% z 1000 USD, 10 000 USD, 100 000 USD jsou pořád 2 % byť mají jinou hodnotu v penězích. S 1000USD se dají v pohodě ustát miniloty kdy jeden pips je jeden dolar. Margincall přece nehrozí tomu, kdo riskuje definované PROCENTO z účtu. PROCENTO roste nebo se zmenšuje s tím jak se zmenšuje a zvětšuje účet. Dál mi není jasné, jak tě velký účet uchrání před bankrotem. Jak jsem napsal výše 2% jsou 2% vždy, byť je jiná velikost pozice.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Remarque,

pak si prostě musíte najít brokera, který vám dá nižší marginy. Já mám margin 500 USD na všechny trhy. Jelikož už znám svůj obchodní styl a věřím sám sobě, nedělá mně problém moc nepřemýšlet o marginu v souvislosti s MM. Důležitější je aby můj SL byl o velikosti maximálně 1% účtu.

Peprník:

Ano, to jsem často sylšel, ale nikdy neviděl v reálu. Mám návrh - až dokážete udělat z 1000 USD za rok 5000 USD na minilotech s reálnými penězi "jako nic", přineste mi své výpisy z účtu a já vám k tomu ještě 1000 USD přidám - budete úplně první, u koho uvidím, že to na minilotech dokázal.

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...