Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Reverzní klasika: cenový pattern 1-2-3


Doporučené příspěvky

Tiež ďakujem Petrovi za tieto články o cenových paternoch . Ako tu už bolo veľa krát povedané, každému pri obchodovaní funguje niečo iné a to je na tradingu úžasné, že si každý môže nájsť spôsob ktorý mu najviac vyhovuje. Cenové paterny som si obľúbil, naučil som sa ich v grafe vidiet a používam ich pri svojom ID obchodovaní. Sedia mi viac ako ked som pracoval len čisto s indikátormi, na tie asi nemám bunky. Hold treba len testovať,testovať,testovať....
a nájsť si tú svoju cestu ako sa k tým doláčom dopracovať.

Ivan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já bych ještě dodal, že osobně nastavuji vstupy 5-6 ticků od rozhodujícího high nebo low . Dost často se mi totiž stalo že jsem se zaradoval jak trh pokořil high nebo Low a v zápalu nedočkavosti jsem vstoupil do směru proražení a náhle se trh otočil a pelášil na opačnou stranu . A proto jsem se naučil dávat vstupní bod právě 5-6 ticků nad high nebo pod lowe , člověk by se až divil kolik ztrát jsem si ušetřil .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mna by zaujimalo, kam umiestnujete profit target. Niekde sa uvadza dat ho v rovnakej vzdialenosti ako SL (zmerat vzdialenost 2-3), inde zmerat vzdialenost 1-2. Cim dalej dam PT, tym menej obchodov vyjde zo ziskom, a zase cim blizsie, tym viac obchodov vyjde zo ziskom, ale s horsim RRR. Zatial najoptimalnejsie riesenie ake som nasiel, je umiestnit PT vzdy presne na 1.618 (fibonacci extension pre body 2-3). RRR je sice skarede (len 0.618) ale celkovy vysledok je najlepsi zo vsetkych ake som testoval. Ma niekto nieco lepsie?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Můžete mi prosím někdo dát tip, jakým způsobem konkrétně vyhodnotit, kdy se po vstupu do trhu obchod rozjel mým směrem? Zní to totiž docela jednoduše, ale když jsem si chtěl v backtestingu zapisovat, na které svíčce se obchod rozjel, tak sem zjistil, že nevím úplně přesně, jak to vyhodnotit...? Nabízí se několik variant. Nejjednodušší je považovat za rozjezd, když následující svíčka překoná High vstupní svíčky (vstup long), nebo když následující svíčky začnou dělat Higher High a Higher Low. Co když ale vstupní svíčka je extrémně dlouhá a následující svíčky sice dělají Higher High, ale uvnitř dlouhé vstupní svíčky? Mám strategii, která se v určitých fázích podobá patternu 1-2-3. Vstup je na pullbacku svíčky s neobvykle dlouhým tělem (viz. ukázka). Máte někdo tip? Milan

4582

4583

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...
  • 5 months later...

Zdravim Vas. Chapu to tedy dobre, ze trendova primka musi protnou nejakou svicy (1), pote se musi vytvorit nove dno (2), pote prijde na radu neuspesne vytvoreni noveho maxima (3) a pote vstupuju do sell short?? 1) Ty trendove primky si nejspise asi kreslite sami ze? Nebo to mate nejak zautomatizovane? 2) Da se timhle patternem uspesne obchodovat intradenne? 3) Jak by jste v mem pripade nastavili stop loss a limit? Dekuji za rady.

6145

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...