Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Domácí úkol na Vánoční svátky


Doporučené příspěvky

Pěkný článek.
Já jsem si dal za úkol na Vánoce, konečně propojit Sierru, Trader Workstation a TSim a naučit se v Trader. a TSim pracovat. Už teď vím že to bude těžká zkouška na mé jinak pevné nervy, jsem technický PC antitalent + jako bonus slabá angličtina.
V lednu mám v plánu začít paper a pokud to nebude o moc jiné(horší) než v backtestu tak po cca 2-3 měsících jet live.

Přeji všem krásné svátky, hodně štěstí a dobrou traderskou budoucnost.
PS: díky Petrovi a Tomáši za to všechno tady co dělají a konkrétně za kurz emini 2 teď v prosinci, byl super. (tu)

Jan Štěrba

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Take bych chtěl využít vánoční svátky k tomu abych se zdokonalil v komoditním obchodováním. Ale v mém případě půjde jen o přečtení si pár knížek. Zatím jsem pouze na začátku. Ale vidím v tomto bussines velké možnosti jak zhodnotit peníze. Bohužel je to vyváženo vyskokým rizikem, ale tak to už chodí, bez rizika není zisk, vyšší riziko = vyšší zisk.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdarec vsem
jsem tak na puli cesty sveho planu, ale neni to tim ze bych ho neplnil jen je postaven dlouhodobe a trochu do sirky a tak mam za sebou pulrocni backtestovani a ladeni systemu vcetne analyzy a soubezne studium anglictiny a ted mam ve svem planu tyto body
1/ anglicky na uroven FCC odjizdim do GB na 24 tydnu
2/ podminkou bylo ubytovani s WI FI a free time od 15,30-18,30
3/ zalozeni live acount a simulované obchodovani behem tech 24 tydnu
4/doladeni systemu a od 1.5. live
5/ do konce roku obchodovat s 3 kontrakty


...divam se na trh pod uhlem 361°

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Gordon:
zdravím a mám dotaz:
je možné vidět tento plán od začátku (od doby rozhodnutí věnovat se tradingu)? jsem tu dost krátce a teprve vstřebávám. Docela by mi pomohlo vidět chronologický postup někoho jiného /nejenom v manuálech a příručkách/

jinak přeji hodně zdaru a žádné nesplněné body v check-listu

.....taky si jdu jeden napsat
(tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomek >> základ je vše si plánovat, prostě si kupte blok a rozdělte si je na cíle (roční, měsíční, týdení, denní). Opravdu to pomůže, naučíte se disciplinovanosti. Přidám názorný příklad jak jsem to dělal já.

Měsíční cíl:
červen: A - Mít ujasněnou crossing strategii
B - Money management - snažit se zlepšovat RRR, Expectancy, snižování ztrát. obchodů
C - Psychologie

Týdenní cíl:
1 týden (6/07): A: backtestovat měsíce 1,2,3,4 r. 07
B1: Zjistit MFE, MEE
B2: Zjistit DD
B3: Zjistit co má společného ztrátové obchody
C1: Psychologie - ještě jednou přečíst psychologii od Nowaka
C2: Psychologie - trénování disciplinovanosti - každý den 50 kliků
C3: Psychologie - trénování soustředěnosti - každý den se naučit AJ slovíčka z jedné lekce
C4: Psychologie - ! Zaměřit se na emoce - sledovat se po celý den
C5: Psychologie - joga - autosugesce na disciplinovanost, soustředěnost, pozitiv. přístup
C6: Psychologie - odsátí energie z nepříjemných zážitků
Denní cíl:
12.6.2007 !Po celý den sledovat si své emoce - zapisovat!
7.00-11.00 - backtest
11:00 - 13:00 - volný čas
13:00 - 14:00 - joga-autosugesce - soustředěnost
14:00 - 15:30 - psychologie-kniha
15:30 - 18:30 - sledování grafů
18:30 - 21:00 - čtení dokumentů o MM

Zkuste to taky podobně, je sice hezké si říct udělám pro trading maximum, ale je důležité si to rozkouskovat, aspon podle mě je to pak efektivnější. Na začátku učení se tradingu jsem měl problém v tom, že jsem celý den ohledně tradingu něco kutil, uběhly dva měsíce a já zjistil že nevím vůbec nic, ale jak jsem si to začal vše rozkouskovávat tak mi to moc pomohlo :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Remarque: pokud dodržuješ co jsi napsal tak věřím, že s tebe bude brzy dobrý trader. Já osobně jsem dělal něco podobného, tradingu jsem věnoval 15 hodin deně a po roce dřiny se mi podařilo vymyslet prosperující obchodní plán. Pokud bych tradingu nevěnoval tolik času tak doba by se prodloužila o několik let. V podstatě jsem odboural všechnu zábavu -chodit na ryby, dívat se na fotbal, chodit se známými na pivo, apod. Skutečně je nutné všechen čas věnovat studiu grafů a vymýšlení profitabilního systému. Taky je velmi důležité takový obchodní plán testovat v reálných trzích.Vzít si levný trh /aby nebyly velké ztráty/ a obchodovat a zapisovat své obchody. Pokud je ztráta okamžitě se zastavit a analyzovat co je špatně a musím najít způsob jak to udělat příště dobře. Takovým přístupem se vám během dalšího půl roku výrazně podaří zvětšit podíl ziskových obchodů nad ztrátovými. A budou přibývat dny, kdy budete mít jen ziskové obchody. Jak toto zvládnete tak zjistíte že už nemáte do čeho pichnout a začnete studovat další věci-forex, opce, apod. Tolik jen mé zkušenosti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobne si nemyslim, ze je dobre trading zamenovat s psychoanalyzou. Samozrejme, psychologie a senzitivita je pro trading klicova, ovsem dle meho nazoru by mela byt podporena spise dukladnymi statistikami a z nich pramenici duverou v system nez "odsavanim energie" ci autosugesci coby klicovou slozku osobnostniho rozvoje. Ovsem nic proti, kazdemu funguje neco jineho a dulezite je ve finale jen to, zda cloveka dana cesta dovede k cili, tedy k tucnemu profitu.

Pokud jde o nastinenou cestu tradera, pak si dovolim zasadne nesouhlasit - ovsem opet ze sveho subjektivniho pohledu, ktery se samozrejme muze clovek od cloveka vyrazne lisit. Ma zkusenost je takova, ze rozhodne neni dobre venovat se tradingu 15 hodin denne a nedelat nic jineho. Tim clovek dosahne nanejvys tak prepracovani a brzy "zmagori". Trading je predevsim "mentalni disciplina" a mel by proto byt prokladan nejakou relaxaci - sportem, prochazkami, poslouchanim hudby, ctenim beletrie nebo treba sledovanim porna; zkratka necim, kde si mozek trosku odpocine a clovek se uvolni. Cas na regeneraci a vstrebani myslenek je dost podstatny a jednostranne zatezovani mozku vede pouze ke kolapsu a osobnimu selhani, rozhodne ne k uspechu.

Take nesouhlasim s tim, ze by trader nemel po case do ceho pichnout. Dobry trader zna svoje mezery a vzdy vi, jak na nich pracovat a v cem se zdokonalovat. Je to nikdy nekoncici proces neustaleho zkvalitnovani sveho obchodniho pristupu, systemu i mysleni. To, ze se nekteri intradenni obchodnici zacnou casem zajimat napriklad o opce, prameni spise z casove vytizenosti, ktera z intradenniho obchodovani vyplyva, rozhodne ale ne z nudy nebo prilisneho stereotypu a absence novych podnetu pro dalsi osobni a profesni rozvoj.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
Mojou vianocnou domacou ulohou je vylepsenie obchodneho systemu.
Pred nedavnom som sa musela po 5 mesiacoch live obchodovania (nepravidelneho ,1-2 dni v tyzdni) vratit znovu k backtestu a papertradovaniu. (nastastie som vymazala len 40 % uctu ).Napriek tomu ze moj obchodny plan vykazoval v backteste velmi dobre vysledky, v reale bol dost velky rozdiel. Hlavnym problemom bolo ze som sa nevenovala dost dlho simulovanemu obchodovaniu, absolutne som nedokazala dodrziavat svoj obchodny plan, netrpezlivost. Kvoli pracovnej zaneprazdnenosti (sluzobnym cestam, nadcasom, ap..) som nemala dost casu na studium. Preto som si nasla novu pracu s volnou pracovnou dobou, kde nemusim trcat od rana do vecera.
Plan na Vianoce:
Dalsi backtest
Zlepsenie obchodneho systemu a vystupov
Precitat knihu od Marka Douglasa -The Disciplined Trader
Vytvorit konkretne ciele – na kazdy den, tyzden, mesiac, (Remarque, budem sa inspirovat tymi tvojimi-mas to krasne rozvrhnute)
Tradovat simulovane (od januara) kym nedosiahnem zisk 3000 a az potom znovu prechod na live.
Dakujem Petrovi a Tomasovi za vsetky cenne rady a tento uzasny server!
Krasne Vianoce a vela uspechov vsetkym!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,
to byl zase jednou článek v pravý čas. Popohnání vpřed.
Mám nachystány "finanční deníky" v excelu pro jednotlivé trhy, pomocné tabulky pro určení trendu, vybrané trhy a grahy...teď už jen najít dvě až tři hodiny klidu a začít testovat. A musím říct, že se na to velmi těším a to je pro mně zatím u tradinku to nejlepší poznání, že už pár měsíců studuji něco co mě baví a kdy se těším až zasednu k PC a otevřu grafy.
Asi by mě nenapadlo trhy backtestinkem pak projet ještě jednou s poznámkami vedle sebe - to děkuji za radu. Spíše bych otestovala nový další trh než dvakrát tentýž.
Všem přeji při testování objevení nového pohledu na věc, zdokonalení a vkročení do lednových trhů s otevřenou myslí.
Krom toho i pěkné svátky a veselého Silvestra!
Dík Petrovi a Tomášovi za vedení stránek!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martinek, MNovak >> Vidíte oba jste úspěšnými tradery a oba máte rozdílný pohled na věc co je dobré a o co ne. Cest je opravdu několik a každému vyhovuje něco jiného. Kutím do psychologie takže vím, že odpočinek je nutný. Opravdu raději se věnovat tradingu jenom 10h, zbytek dne relaxovat než 16 hodin, zdá se mi to efektivnější, mozek je pak více otevřený a vnímavější a hlavně se nestane to co se stalo mi - jednu dobu jsem díky přepracování opravdu začal nesnášet backtesty a věčené kopání se v systému, zároveň jsem zjistil, že už nedokážu relaxovat, lehl jsem si například k televizi a pořád mě to táhlo k počítači hrabat se v systému ikdyž jsem se vnitřně cítil opravdu hodně unavený. Věc jsem vyřešil tak, že mám takový dlouhý a krátký týden, v tom dlouhém se více méně tradingu věnuju od rána do večera s tím, že se těším na ten krátký týden kdy jenom sleduju grafy když jsou obch. hodiny a nad ničím nepřemýšlím, mám spoustu času na koníčky a relaxaci, opravdu pak po skončení krátkého týdne jsem více vnímavější v tom týdnu dlouhém a trading mě tak více baví. Samozřejmě je vše nutné brát zodpovědně, jak víme bez práce nejsou koláče, ale taky bych polemizoval s myšlenkou jestli je dobré nekonečné hodiny věnovat vylepšování systému, geniální systém přece neexistuje, pro mě je důležité at na konci každého měsíce je profit. Jinak Martinku souhlasím, že se nemá trading zaměňovat s psychoanalýzou, velmi důležitá je důvěra v plán a statistiky, na tom taky stavím, ale potřebuju taky ještě jiné psychologické "finty", protože jsem rozený melancholik, navíc mě psychologie a joga nesmírně baví takže úkoly v této oblasti nejsou ani tak domácími úkoly pro trading, ale relaxací. Hodně úspěchu vám oběma a úspěšný rok 2008 :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...