Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Knihy o opcích a opčních strategiích


Doporučené příspěvky

Prošel jsem forum a nealezl žádné vlákno o knihách na toto téma. Pokud vím, připravuje se Mplayův manuál, ale podle všeho si na něj budeme muset ještě sakra dlouho počkat :(. Proto bych se rád zeptal na doporučení na knihy o opcích a opčních strategiích. Mě osobně přišla docela dobrá knížka Options Course Book od G.A.Fontanillse, kterou jsem měl v ruce. Především by mě zajímalo něco o jednotlivých strategiích a vyhledáváni vhodných obchodních příležitostí, protože knih o tom co jsou opce a jak fungují jsou tuny, popis jednotlivých strategií je také všude možně ke stažení, ale něco jako praktický manuál by dost pomohl. Poradíte prosím někdo něco v angličtině, němčině (případně češtině, byť se obávám, že nic takového asi není, že?).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prakticky pruvodce...... je dora ,jasne zrozumitelna aj pre zacinajuceho ale lepsi je manual opcneho obchodovania od toho isteho autora kde uz popisuje aj konkretne pravidla ktore je vhodne dodrzat pri jednotlivych strategiach. A ze je pisana cesky tak to je plus navyse aj pre tych ktory sa s tou anglictinou trapia.

Jano

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za reakce. Tu knížku od Širokého mám a nepovažuji ji za příliš dobrou. Vadí mi, že patrně neprošla korekturou, což je fakt smutné (např místo údaje 12.5 je v knize vytištěno 12-May). Dál se mi nelíbí, jak jsou vysvětleny jednotlivé pojmy. Já chápu, že stanovení implicitní volatility je dost složitej proces, ale to jak je to popsaný právě v téhle knížce, to je fakt strašný. Na straně 32 je příklad, kde je uvedeno: vypočetme implicitní volatilitu .... její velikost je 19,2%.Ovšem to, jak se k tomu dojde už autor vůbec neuvádí. Nikde není, jak to počítá atd. Pro někoho kdo s opcemi začíná je tohle vážně zavádějící. Já jsem po tomhle tuto knihu zavrhl a proto hledámněco, co je řekněme "důveryhodnější" protože tohle na mně nepůsobí solidním dojmem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud hledáš popis výpočtu implicitní volatility, tak to ti nezávidím. Hlavně pak bádání nad těmi vzorečky.

Historická se dá celkem lehce spočítat. Za výpočet ceny opcí byla udělena Nobelovka. A jako jeden z parametrů výpočtu ceny opce je i historická volatilita (vzdálenost od strike, doba expirace, h.volatilita, úroková míra). Ale cena opce na trhu může (bývá) jiná, než vyšlo výpočtem. Ostatní parametry, kromě volatility jsou pro ten okamžik fixní. Tak tedy zpětným výpočtem se spočítá, jakou volatilitu předpokládá trh - implicitní volatilitu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 harmonie & lemming:
ja jsem si (mimo jine) objednal i tuto knihu, tak pak treba budu vedet, jak se to pocita :)
www.amazon.com/Option-Pricing-Volatility-Excel-VBA-Finance/dp/0471794643/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1199709829&sr=8-1
me matematika zas az tak nevadi, a jen kdyz znam vzorec a teorii, dokazu si za cisly neco predstavit, nerad se smiruji s tim ze 0,5 je dobre a 1,2 uz je spatne, kdyz nevim proc

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

chtěl bych napsat svůj názor na knihu Praktický průvodce opčním obchodováním.Na zakladní seznamení s opčnímy obchody je to dostačující ,řecká písmena,strategie atd..Co mě ale na knížce vadilo,bylo to jaké uvadí autor příklady obchodů,hlavně u vypisování opcí,mě přijdou uvedené příklady jako z nějaké pohádky.Nejsem opční přeborník,ale příklady mě přišly hodně zavádějící(hlavně výšky premia).Nechci samozřejmě nějak kritizovat,berte to jako můj subjektivní názor na tuto knihu.

S pozdarvem

borax

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to all : osobně se neztotožňuji s více jak 80% tipy od autora knihy "praktický průvodce", na webu již několikrát vymazal cvičný účet. Nechci, aby to vyznělo jako varování, třeba to někomu může vyhovovat. Mě rozhodně ne !

jeden příklad z minulého pátku (obchod , ve kterém nevidím ani trochu reálné příležitosti) :
(P.S. ta jiném fóru jsem o tom psal hned, že to je bláznovina)

[ital]Zaslal: pá leden 04, 2008 5:31 pm Předmět: Spekulativní long - SPY

--------------------------------------------------------------------------------

Dnes jsem otevřel spekulativní long call na SPY s obchodním plánem:

long call SPY - MAR08 - 148
PT1 - 149.7 (7.3)
PT2 - 150.2 (7.7)
SL - 138.6 (2.6)

Uvidímě, jak dopadne trend linka na SPY, jestli podrží či ne. Cena za nákup byla 3.85

jj, cena opcí je vysoká, je to spekulace vyloženě, mimo klasické portfolio.

Leden efekt třeba , trend linka, uvidíme. Nebudu ani držet příliš dlouho RRR dle PT a SL je dobrý, tak uvidím.

Jinak není to nic jak dle učebnice. Vysoká IV, drahá opce, cena pod 20EMA.... To vypadá, že to vyjde [/ital]

Dnes , tj. za 3 obchodní dny stojí opce 2,20 tj. -43% dole (td), navíc již dávno pod SL.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý deň,
v súčasnosti sa oboznamujem s obchodovaním opcií. Študujem platformu TOS, len nejako neviem nájsť nejaké grafické porovnanie implied volatility a historical volatility. Dokáže to TOS, keďže je to skôr exekučná platforma? Ak nie, je k dispozícii nejaký iný soft, ktorý by to dokázal, ale ak by bol free, keďže zatiaľ nechcem do opcií investovať, kým nerozviniem svoje ID obchodovanie do profitabilnej zóny?
Ak existujú len platené softy, ktoré by z nich boli cenovo dostupné a zároveň aj customers friendly?

Dík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...