Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 5 kroků jak snížit v intradenním obchodování impulsivní chování


Doporučené příspěvky

Velice zajimavy a kvalitni clanek. Jsem zatim jen ve fazi backtestovani, ale uz ted nekdy prozivam zvyseny adrenalin. Ale velice me pobavila veta na konci:
[ital]"Je velmi jednoduché zvýšit si hladinu stresu tím, že jste právě long a dva jiní tradeři kolem vás vám právě oznámí, že jsou short."[/ital]

Tak to by mi asi teda poradne zacalo busit srdicko :D :D :D

S pozdravem
pinokio88

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Celkem v zásadě souhlasím. Nedovedu si představit, jako začátečník obchodovat 1 min. TF. Já jsem začínal na 5 min. TF a jak si oči zvykaly na grafy tak jsem TF postupně snižoval.
Pro správné obchodování je nutný obchodní plán, ve kterém si vyznačím všechny možné postupy. Tzn. co mám dělat po vstupu do trhu pokud se trh pohne mojím směrem, pokud jde proti mně, pokud stojí na místě, apod.
Všechny tyto alternativy musím precizně natrénovat, abych jednal uplně automaticky - bez přemýšlení.
Je to jako řídit auto-automaticky otočíte klíč, zařadíte1,2,3, pokud je překážka brzdíte aniž byjste hledali brzdu, atpod.
Dále je potřeba si zajistit klid v trading room. Žádné děti, žádná manželka(manžel), vypnout mobilní telefony, skype...
Naopak může hrát tlumená hudba, která uklidnuje. Mě osobně vyhovují dechové nástroje.
Na konci obchodní seance, která by neměla být delší než hodinu si vše řádně zapíšeme do deníku a zanalyzujeme v čem jsme pokročili a na co se příště musíme více zaměřit. Pokud jsme udělali nějakou chybu tak hledáme nápravu, abychom tuto již příště neopakovali.
Po této analýze přistupuji k uvolnění mozku tím, že jdu fyzicky pracovat, sportovat, apod.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za dobrý článek!
Dnes jsem jel ER2 poprvé live. Oproti papertradingu, jsem dal velký důraz právě na přesné a písemné definování toho, co budu a nebudu dělat, včetně check-listu, a také jsem nekoukal na chat, e-mail... Skutečně mi to dalo větší jistotu v exekuci příkazů a hlavně jsem nebyl ve stresu tím, že jsem se vrátil od něčeho zajímavého na webu zpět k mým grafům a zjistil, že se mi mezitím "vyloupnul" některý z mých paternů, a já bych ho měl za 20 sekund odkliknou. V takových situacích jsem v papertradingu udělal několik pěkně zbrklých rozhodnutí.
Skvělé tipy v článcích na tomto serveru mi v mých začátcích fakt pomáhají. Díky!
Rosťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj vespolek,

chci ještě dodat svou zkušenost - píši si do deníku vedle číselných položek i poznámku o emocích nebo impulsivních reakcích. Jsem nováček - obchoduji krátce ( přes měsíc) a když zpětně zalistuji, opravdu 90-95% prozatimních ztrát je dáno nedodržením plánu. Teprv z toho vidím, jak strašně je důležité, mít své emoce a stres během obchodu pod kontrolou.
Podněty zde jsou pro mne důležité a hodně mi pomáhají - někdy ale až zpětně vlastní zkušeností mi docvakne, že je to opravdu tak..
Pěkný den MAL

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za článek.
Soustředěnost je pro mne snad to nejdůležitější. Dříve jsem sledovala na jednom monitoru čtyři komodity, nyní mám přes celý monitor jen ER2 a nerozptyluji si tak pozornost. Také jsem dříve sledovala Woodieho chat a poslouchala moderování, nesoustředila jsem se ale na své obchodování, teď už si ho pouštím jen když je trh sideways. Poslední bod, který se stále snažím řešit je klid ze strany rodiny. Čas obchodování jsem posunula až na 19-21 hodinu, kdy už děti spí (bohužel občas se vzbudí). Manžel si začal nosit z práce notebook, aby se také nějak zaměstnal.
Toť pár tipů i pro ženy trader-ky.

S pozdravem
Eva

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vybornej clanek Tomasi, u mne to bylo hooodne podobny, snazil jsem se vychytat svuj system sam, proto jsem vsechno kolem sebe vypnul a nenechal se nicim rozladit, pochopil jsem, ze v trhu je kazdy sam za sebe a pokavad neprijmu tuhle skutecnost(a zodpovednost), zadne forum kolem, ze me lepsiho obchodnika neudela..ani kdyz jmenuje patterny nahlas, pro me bylo dulezite naucit se je rozeznavat sam a hledat vlastni drobne nuance..ted, nejakou dobu potom, uz muzu obcas na forum zajit, a poradit treba zacinajicim, ale svuj plan a system uz mam, takze ruzne verejne "vyhlasovani" obchodu uz me nedokaze rozhodit, za svoji praci si stojim :) A pro zacinajici, mam jeden vzkaz, neni nic horsiho, nez se nechat donutit do pozice vstoupit, jsou to vase penize, nikdo jiny nenese za Vas zodpovednost..forum doporucuji jedine v SIM mode, sami uvidite jak vam to pujde a jestli vysledky odpovidaj tomu, co je prezentovano.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pokial nezatvarame obchod podla indikatora tak najjednoduchsie riesenie je dat si PT a stoploss a odist od monitora a venovat sa inej cinnosti alebo len tak oddychovat. rozhodne je to tvrde dodrziavanie systemu. pokial zapiname a vypiname podla indikatora tak jednoducho zapnut, odhlasit sa z realu, zapnut si demo a kym by sme to znovu prepli je cas impulzivne konanie si rozmysliet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
×
×
  • Vytvořit...