Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jaký timeframe pro intradenní obchodování?


Doporučené příspěvky

Souhlas. Pěkný článek. Sice tu byl pro začátečníky mockrát doporučovaný TF=3min., ale musím se přiznat, že i přesto jsem začal testovat 1 min. A zjišťuju, že možná zbytečně.
Jsem začátečník ve fázi backtestů. Zvolil jsem trh ER2 (všude se píše, že je dobrý) - protože jsem viděl velké pohyby = velké zisky. Nemusíte psát, že jsem naivní - už mi to došlo :o). Ale abych tam mohl začít s pro mě přijatelným S/L=100$ - tak jsem se dostal k timeframe 1min. V testu to vychází pěkně, ale došlo mi, že v reálu bych nebyl takhle ideálně schopný vstupovat do trhu. Takže jsem zvolil optimální 3 min. TF, ale musel jsem opustit trh ER2. Krátce testuju trh ES a v podstatě mám podobné výsledky při RRR=1:2,5 a se S/L-100$. Musím potvrdit, že se zvýšeným TF se mi krásně snížil počet vstupů a odfiltrovaly ty nevýrazné.
R.

PS: Proč jsem to psal? Pro těch několik co se vydávají stejně špatným směrem na začátku jako já.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já bych si třeba nemohl dovolit přejít na jiný Time Frame, jedu ER na RB0,9. Beru v potaz jenom DT, DB, které jsou na RB docela časté, kdybych ovšem obchodoval skrze časový TF nebo volume grafy měl bych pak těchto signálů velice málo, proto souhlasím, že by si každý měl hlídat požadovanou frekvenci obchodů. Nespornou výhodu v RB vidím v tom, že ikdyž je volatilnější období a pohyby jsou prudší tak SL zůstává stejný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ja mam inu skusenost... mne osobne vyhovuje casovy graf a pekny pomer medzi "nervakmi" a intenzitou obchodov mi vynasaju 5 minutove casove grafy. intenzita obchodov je cca 16 za mesiac, co si myslim ze je uplne v pohode (rozmedzie 8 - 30 obchodov, ale rata sa aj poobedna doba)... kto by sa vydal touto cestou, odporucam doladit najma taktiku vystupu volbou ineho typu grafu, pretoze pri poklese ceny je pokles znacny a behom 5tich minut vas to obere aj o 100-150 USD, co si myslim ze dost. zaujimavy sa javi volume graf, pretoze pri poklese ceny nastava hromadny predaj, takze je to tam pekne porozdelovane. 5minutovy graf ale celkom schopne filtruje choppy, ja osobne som s nim spokojny. je velmi podobny 3 minutovemu grafu, s tym, ze sa nachadzam v obchode o nieco dlhsie. zaujimava alternativa moze byt aj 10 minutovy graf, pretoze je to robustnejsi 5 miutovy graf, len pocitajte s tym, ze tam sa toho moc neudeje a ujdu vam dobre obchody. 10 minutovy graf rad pouzivam na sledovanie trendu.

marko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Remarque:

SL na RB zůstává stejný jen pokud ho zadáváš do stejné vzdálenosti ,např od vstupní úsečky (např. 2tc nad H, pod L). Pokud budeš zadávat SL pod swing L, resp. swing H, nebo vzhledem k SR, bude vycházet pokaždé jiný stejně, jako na ostatních TF. Já jen že RB automaticky neznamená pevný SL.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Diky za clanek. Tohle mne celkem zajima. O volume a tick grafech jsem jiz slysel,ale nikdy je nestudoval do hloubky.
Chtel bych se timto zeptat traderu, kteri maji jiz nejakou zvucnou zkusenost s volume nebo tick grafy, konkretne s aplikaci indikatoru ci obchodni pristup. Jak jiz Petr v clanku zminil,tak robustni str. by mela fungovat na jakkemkoliv typu, nicmene by mne zajimal konkretni zkusenost s aplikaci treba jen zakl. formaci DT,DB ci S/R nebo i MACD ci CCI. Ptam se z jednoho duvodu a sice,ze tyto dva grafy muzou byt opravdu velmi rychle,jak jsem se sam presvedcil, tudiz mne zajimalo jak se pak exekuuji pripadne signaly :). Kdyz mi na 5ti ci 15ti min. grafu da MACD signal ke vstupu,tak mam porad relativne dost casu nato si vse promyslet,zadat prikazy atd. Ale na tom volume ci tick by to snad byla otazka vterin exekuovat takovy signal, a to myslim doslova, IN/OUT.

Takze kdokoliv,podelte se.Diky.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

rolex:

například v SC si můžeš nastavit u všech grafů odpočítávání, tedy vstupovat za limit v nějaký moment který ti bude vyhovovat případně za market ještě s využitím alertu, který lze nastavit na close baru. Range bar graf má ještě tu výhodu že si můžeš spočítat na které hodnotě bude určitý bar končit a nastavit tak limit kam uznáš za vhodné. Záleží jaký TF a trh si vybereš abys měl dost času na rozmyšlenou v tomto poměrně hektickém období je to docela honička ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dario46
záleží na vás co chcete nebo potřebujete vidět v grafu. mě osobně stačí jen poslední hodina. Pro mě je důležité vidět perfektně svíci , na které zadávám vstupní příkazy. Hlavně teď ve volatilních trzích, kdy jsou ceny velmi nahuštené a nepatrný pohyb myši představuje několik ticků. Na pozici indikátoru by to nemělo mít vliv. Pokud chci vidět celý den, hlavně z hlediska celkového trendu, pak si otevřu ještě jeden graf.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to MNovak

Spatne jste mne pochopil. Me slo o to ze pokud si necham zobrazit graf jenom z obchodnich hodin (treba u TF 16:30-22:15) tak se mi do indikatoru nezapoctou ceny z nocni seance a tudiz indikatory budou vypadat trochu jinak nez kdybych pouzil data z celeho dne. A to prave chci vedet co je lepsi, jestli mit v indikatorech zapocteny vsechny ceny nebo jenom tyceny kdy se obchoduje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...