Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Základní nástroj pro vylepšení profitability tradera? Zvládnutí supportů a resistencí.


Doporučené příspěvky

Dneska (tedy spíš už včera) byla na ES 12-08 zajímavá S/R na úrovní 899. Ten graf se kolem ní točil docela pěkně... Vždycky to prorazil, pak se ale vrátil, chvíli testoval, prorazil na druhou stranu, zase se vrátil.... akorát to nešlo k ničemu využít. Zjistil jsem, že S/R se rády tvoří na nějakých pěkných kulatých číslech, v tomto případě na typicky baťovské ceně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim vas traderi
formace "flip" uvadena v clanku je pro mne jedna ze zajimavych a velice profitabilnich formaci/pokud neni trh v chopu/ , vesmes na CCI je doprovazena patternem Famir shamu, ktery velice rad obchoduji i ve FinWinu s kombinaci protnuti 0 nebo +-100 na CCI50. uspesnost je dost vysoka kolem 60% ale cetnost mala..1x tydne/cca/

pro upresneni a prakticky priklad:
vcera na TFZ8 pri pouziti RB1,5 byla situace kolem 16:00 kdy trh/cena vytvoril DT na hodnote 474,60, ktery vzapeti prorazil a na stejne hodnote vytvoril DB a prudce trendoval do long, po druhem odrazeni ode dna jsem vzal signal 2v long/doplnen swingem/ a nastavil PT na nejblizsi silnou S/R uroven. Profit 480USD, cas 16:13 , pote vypnul PC a sel si cist.

divam se na trh pod uhlem 361°
Gordon

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vyborny clanek, tesim se na pokracovani.

Je to teprve par tydnu co sleduji trhy denne nazivo, diky Ninja T + ZenFire a supporty a resistance jsou pro me opravdu brilantni voditko, prave v kombinaci s FinWin patterny, moc me tesi, ze delam to co se pise v clanku, a sice zakreslovani S/R do grafu, to je opravdu povzbudive. Zatim jsem to delal jenom na TF, na kterem bych chtel obchodovat, ale ted zacnu pozorovat i vyssi TF, to jsem jeste nezkusil.

Diky
D.

(tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
velmi pekny clanek, cim silnejsi je support nebo rezistence, tim je nizsi pravdepodobnost prorazeni. Je dobre si uvedomit, ze pokud k prorazeni dojde, at jsou duvody jakekoliv, velikost pohybu po prorazeni roste primo umerne se silou S/R.
Osobne rad pouzivam primer trhu s vodou a v tomto pripade voda a prehrada. Mala prehrada (slaba hladina S/R) zadrzi mene vody. Pri nestesti, pokud dojde k protrzeni prehrady (prorazeni hladiny S/R hladiny) - nenastane takova skoda jako u protrzeni velke prehrady (silne urovne S/R). Nechci pusobit negativne, ale chci jen rict, ze je treba davat si pozor (dodrzovat risk management), i kdyz formace vypadaji presne jako v knizce:)
Hezky den preje Lukas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte.

Možná pro někoho banální otázka, ale jsem ještě v práci :-/ a mám už toho dost, tak mi to asi moc nemyslí (a to jsem tu část četl několikrát). :-) Chtěl bych se optat, v části: "Proražení ceny historické S/R oblasti" se píše o druhotném vstupním patternu ke zvýšení pravděpodobnosti.

Mám to chápat tak, že když mi můj indikátor dá signál ke vstupu, kde není S/R úroveň, tak mám menší pravděpodnost úspěchu než tam, kde mám signál a trh se zároveň odráží od S/R??

Tím jsem si asi i sám odpověděl a asi to už chápu. :-) Ale stejnak. Když někdo zkušenější odpoví, budu rád.

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rad by som konfrontoval ako vstupujete do trhu pri S/R urovniach.

Povedzme ze trh ma byci trend a blizi sa k resistance urovni. Predpokladajme ze ta uroven je silnejsieho charakteru.
Spekulujeme teda ze pojdeme short. Moja otazka znie ako vstupujete.

Nastavujete Sell limit order este pred dosiahnutim takejto resitencie? Davate ten limit order presne na uroven alebo mate metodu ktora vam naznaci ci dat nad/pod S/R uroven? Snazite sa o vstup hned na prvom dotyku S/R urovne alebo cakate na druhy / treti odraz? V pripade ze k druhemu a dalsiemu odrazu nedojde a vy nie ste v trhu snazite sa vstupovat do shortu na close predoslej sviece? V pripade ze S/R nezastavi byci trend a trh ide dalej hore, cakate na potvrdenie zmeny rezistencie na support (tzn. cakate na odrazenie od S/R v smere long)? Ako kvantifikujete kedy bola S/R prerazena, mate nejaky price range?

Su to docela trapne otazky ale ja si stale lamem pri dnesnom stave trhov hlavu s tymi otazkami pretoze uz sa mi niekolko krat stalo, ze ma bud vyhodilo na SL, alebo sa S/R ani nedosiahla a tympadom som nebol exekuovany, alebo ze trh presiahol moj Sl a az potom sa pohol ocakavanym smerom.

S/R urovne su podla mna velmi silny "pattern" s velkym potencialom len mam obcas problemy spravne nasadnut, tak mozno ma niekto nejaku zaujimavu myslienku o ktoru sa rad podeli.

Ja osobne mam nasledovne pravidla.

Nevstupujem hned na prvom dotyku a cakam ci to nahodou nebol fake. Vacasinou vstupujem na druhom odraze, v pripade ze druhy odraz nenastal do trhu nejdem vobec. Radsej nerealizovany zisk ako realizovana strata. Obcas sa trh sprava nestandardne, vymetie mi SL a az potom sa pohyna ocakavanym smerom. Preto pri SR urovniach pouzivam trocha benevolentnejsi SL. V pripade ze nastane prerazenie SR nenasadam hned do reverznej pozicie ale opat cakam na druhy odraz.

Zakreslenie S/R urovne s presnostou na tick je hodne individualna zalezitost a aj kvoli tomu je obchodovanie S/R velmi zaujimava cinnost, clovek si nie je nikdy isty.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Můžeš vstoupit příkazem sell limit. Já osobně jakkoliv nespekuluji. Prostě dám sell-market a je hotovo. A čekám , že půjde dolů. Kdyby ne, tak mě vyhodí SL a já čekám na další signál, který může přijít za pár minut a opět vstoupím. V podstatě, ale vstupuji v místě jako ty s tím limitním příkazem. Ono to chce trochu víc cviku. Pro začátek to není uplně jednoduché rozeznat, kdy vstoupit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Svatá pravda , několikrát jsem si vyzkoušel ,že lze během krátké doby udělat z 5000 rovných 50,000 jen na S/R úrovních . Později jsem zase o tento zisk přišel , ale bylo to díky mému špatnému přístupu protože jsem přestal být disciplinovaný . Ale skutečně lze na takové triviální záležitosti vydělat nemalé peníze během krátké doby protože S/R úrovní vyskytuje skutečně mnoho .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

super clanok, par dni vzad som zacal cekovat support/resistencie.... super pomocka na zakreslovanie jednotlivych urovni su fibonacciho nastroje- retrecament lines... fan atd... celkom pekne to napoveda i o PT/SL... vrelo odporucam precitat nejaky ten clanok o fibonaccim i tu na financnikovi pripadne dake .pdf-ko Peter z Nitry. Zelam vsetkym uspesne filtrovanie ! :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 months later...
×
×
  • Vytvořit...