Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Praktické tipy pro zlepšení výkonnosti programu NinjaTrader


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

pomalá rychlost programu se dá vyřešit tím, že jej celý nebo alespoň hlavní části stáhnu do RAM - existují na to programy, které zaberou v RAM určitý prostor do kterého se program stáhne, samozřejmně čím větší RAM tím lépe.
Pokud program je, ale nucen zapisovat či číst z HDD je to problém.

David

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přesně pro tyto výkonostní omezení a funkční podivuhodnosti jsem Ninju již na začátku zavrhl. Nemám prostě rád softy, které žerou veškerý HW pro sebe a mají prioritu také jen pro sebe a na možnost ovlivnění chování uživatele v tu chvíli z vysoka kašlou.

... proto jsem ve vlákně o backtestingu psal, že ja AOS je tento program naprosto nepoužitelný. ano, takové možnosti sice nabízí, ale prakticky použitelné nejsou, a proto "jako by tam ani nebyly"

... pro diskreci použitelný je, ALE má velmi blízké mantinely, na které může uživatel velmi brzy narazit a potom to musí obcházet a očůrávat viz článek, což nepokládám za správné a radím každému, kdo to myslí s tradingem vážně se do takové situace vůbec nedostat - čili Ninju NEBRAT !

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lukinluki: Tedy tolik hnoje nakydat v par vetach a bez jakychkoliv relevatnich faktu...
Pravdou spise bude, ze ten spravny nastroj se ma pouzivat na odpovidajici praci. NT ma sve vyhody i nevyhody a kazdy at sam uvazi podle sve situace, co mu lepe vyhovuje. Na trhu je na vyber mnoho reseni a vybirat se da jak podle ceny, tak podle vykonu ci moznosti.
Me osobne vadi, kdyz nekdo podle svych velmi subjektivnich zkusenosti zacne nekoho na foru presvedcovat, ze Zeme je placata.

Ale k veci - pokud pri pouzivani NT narazite na vykonostni problemy, prestoze mate dvou ci vicejadrovy procesor verte, ze NT je bohuzel naprogramovan jen k pouzivani jednoho jadra procesoru. Takze pokud se chystate porizenim noveho procesoru resit tyto problemy - pak se ujistete, ze kupujete procesor s co nejvyzssim pracovnim taktem, na poctu jader nezalezi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to all:
Zdravím, tento problém s NT jsem měl taky a při otevření více grafů zároveň, už byl problém vůbec zadat příkaz v DOMu, hledal jsem na stránkách výrobce zda NT podporuje více procesorů, ale nic jsem nenašel a počítal jsem tedy s tím, že podporuje jenom jeden procesor. Nakonec při výběru nového stroje jsem vsadil na čtyřjádro a při pohledu do správce úloh jsou využívány všechny čtyři procesory a NJ na tom běhá úplně suprově!!! Od té doby mě NT nezamrznul ani jednou, což před tím bylo běžné, takže se více jader nebojte!!!

S pozdravem
Marvík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pro andro: mě nejde o nic jiného, než o to, že jsem se snažil poukázat na to, že Ninju prostě pokládám za nepovedený soft. zkoušel jsem ho myslým nadprůměrně ;)

skutečně neznám nikoho skutečně úspěšného, kdo by používal Ninju.

zato znám ziskové obchodníky, kteří používají Genesis (velmi populární mezi světovými tradery), TradeStation a forexáci různě upravené MetaTradery4

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lukinluki:

to, co ted reknu, nema nic spolecneho s tim, jak dlouho uz obchodujete live a jak moc jste uspesny..

v kazdem vlakne o software ci ninja traderu se pokousite ninja trader co nejvice shazovat a pomlouvat..myslim, ze desetkrat uz to stacilo...uz vsichni vedi, jaky mate na nijnu nazor...tak by bylo mozna zahodno, aby ste uz dale tento soft nekomentoval..zacina to vypadat prinejmensim ponekud podivne..

prijmete, prosim, fakt, ze kazdemu vyhovuje neco jineho..a pokud mate vy naroky velmi nadprumerne, tisic jinych lidi muze mit naroky daleko nizsi..a presto mohou byt stejne uspesni jako vy..to, ze vy osobne neznate nikoho, kdo by s ninjou vydelaval, ale zato znate lidi, kteri vydelavaji na genesis, TS a MT4, je velmi relativni..poustite se takovymi vyroky na velmi tenky led..

PS. tohle neni osobni utok, jen zacinate byt svymi prispevky hodne agresivni..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ninju používám na live i SIM již cca půl roku a přestože ji provozuji na dvoujádrovém notebooku s RAM jen 1G, ukládám si data pro replay, v pozadí mi běží i další programy(pošta, MS Excel, Google Chrome, Reader) a mám otevřené 4 grafy s rúzným nastavením timeFrame(převážně RangeAlt), vše běhá bez větších problémů.
Pro mě má Ninja navíc tu výhodu, že je psaná v C#, takže není problém do ní dobastlit svoje "indikátory", popř. upravit stávající apod. Ano, má samozřejmě i své mouchy, ale to má vše, včetně softwaru jakéhokoli výrobce.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

zdravím, takže dotaz ... nedokáži to asi reálně posoudit v demu (zatim jen sledovaním)

poznám nějaký rozdíl pokud zapnu "store realtime data + replay" na AMD phenom II X3 720BE + 2 x 2 GB DDR3 1600mhz CL7 (+4870 1G ale ta na to mit vliv nebude) ? zatím jsem ten replay nikdy nezapinal ale ukládaní dat zapnuté mám ... jak poznám ono pomale vykreslovani kdyz muze byt zrovna trh pomaly? ...


děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji Vám za odpověd :) už je to asi dva roky co jsem byl na vašem semináři a za tu dobu jsem neudělal vubec nic :( tak musím začit .... vdždycký já ***** jsem si našel něco proč jsem "nemohl" sledovat trh ... tedko jsem si zavedl excel kam si pišu ukoly (které mě napadjí) a vykonanou práci at to mam pěkně na očích ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...