Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Finančníkův osobní poradce psychologie obchodování (4)


Doporučené příspěvky

U mna mal prechod z 3 min TF na RB 1.5 prave naopak, pozitivny vplyv na koncentraciu. To ze na casovom grafe viem presne kolko casu mam do close usecky pripadne do vytvorenia hladaneho patternu (zvlast ked trh je v chope, resp. nema potencial vytvorit hladany patern, ma viedlo k castemu odskakovaniu od monitora, prip. k browsovaniu webu. Po prechode na RB si to jednoducho nedovolim, kedze close usecky nie je dopredu znamy. S RB sa vsak v podstate este stale zoznamujem. Takze uvidime :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trading je silně individuální. Mě naopak přehod na 3 min. TF výrazně pomohl. S pocitem, že mám 3 min čas na rozhodnutí, zda-li pattern zobchoduji či nikoliv je pro mě úleva při koncentraci. Je to opět důkaz, že než se staneme 100% schopnými tradery uplyne mnoho let ve kterých si každý hledá ty nejdrobnější nuance pro své obchodování...P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, je pravda, ze i pri backtestu na 8mi tickovem RB koukam na time histogram, jak dlouho se svicka kreslila a beru pattern v potaz jen tehdy, pokud mam na rozhodovani alespon 10 - 20 vterin podle toho, jak zjevne je, ze se pattern formuje.
Pri live to vyzaduje velkou koncentraci. Pokud se venuji necemu jinemu, velmi casto pattern promeskam.
Takze ja sam aplikuji tu druhou radu - obchodovat relativne kratce. vetsina mych seanci trva 30 - 90 minut, zridka kdy delsi dobu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Málokdo by řekl, jak těžké je, dívat se pár hodin koncentrovaně na monitor:) Kdysi jsem četl, že člověk setrvá průměrně na jedné webové stránce cca 6 vteřin a už kliká na jinou. Je to tak, jsme uspěchaní, roztěkaní... a najedou je zde trading - umění disciplíny, koncentrace, trpělivosti a pochopení sám sebe. Je to práce sám se sebou, kde jsem si sám sobě trenérem i trénovaným a to je velmi těžké. Naštěstí tu máme pomocnou ruku v podobě financnik.cz, kde jsou již různé cestičky prošlápnuté. Na druhou stranu je nejdůležitější vybrat pro sebe tu nejvhodnější cestu a potom na ni vydržet.
Ať se daří přeje Lukas:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

V článku píšete:

V prvé řadě bych doporučil nastavit „technické“ záležitosti tak, aby vám nebylo umožněno otevírat větší množství pozic, než si sám stanovíte. To můžete ovlivnit tím, že si na účtu necháte pouze tolik peněz, aby vám vystačily marginy přesně na předem daný počet kontraktů, plus trošičku více. Pokud například obchodujete s marginem 2000 USD, pak nekompromisně doporučuji nechat si nějaký čas na účtu pouze 4500 USD, abyste neměl možnost současně otevřít více, jak 2 kontrakty.

Zatiaľ neobchodujem live a nemám otvorený riadny účet. Asi preto mi nieje celkom jasné ako sa dá na účte nechať len 4.500 USD, keď účet musím otvoriť sumou 10.000 USD.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

romanpp01:

každý broker může požadovat jinou minimální částku na otevření účtu..tj. 10,000 USD je třeba u InteractiveBrokers, ale u jiných brokerů to může být třeba 5k atd..a pak taky - minimální částka pro otevření účtu nemusí být stejná jako minimální částka pro obchodování, když už máte účet založený..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...