Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Live začátky intradenního obchodníka [10] – obchodujete ten nejvýhodnější trh?


Doporučené příspěvky

to gizmo:
predtym sa vacsinou znacil ER2, po prechode na trh ICE v 9tom mesiaci 2008 sa symbol menil na TF ale ako pisal mira_k moze byt u roznych brokerov odlisny

Ja som teraz pred velkou dilemou. Zacal som live 15.5.09, teda tesne predtym ako sa trh trosku zblaznil (v 6tom mesiaci). Isiel som TF na volume 1000 a zo zaciatku islo vsetko tak ako v papertrade a potom sa dialo to co sa dialo na trhoch. Na zaklade toho som prestal obchodovat a prerabam OP, zmenil som timeframe a testujem upraveny OP. Len neviem ci som to neurobil predcasne. Inac zaciatky jednotlivych faz si viem ozaj velmi dobre naplanovat. Papertradovat som zacal v januari ked to bolo tiez divne obdobie, live som zacal tesne pred junom(6mesiac)...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, dovolím si přispět se svou zkušeností s výběrem trhu. Začnu trochu ze široka, ale k pochopení okolností s mým výběrem trhu musím. Ochoduji live od začátku letošního dubna. Přiznám na rovninu, že jsem po backtestu zcela vynechal paper - protože se trochu znám, tak jsem zvolil tu variantu, kdy jsem z částky připravené na obchodování vzal 5000 usd a založil si živý "paper účet", vycházejíc z toho, že chyby budou více bolet a nutit mne pracovat na jejich odstranění a dále se také nemusím zaobírat tím, jak odlišné bude obchodovat live - vliv emocí atd. Během prvních třech týdnů jsem skončil se ztrátouu - 3700. Celou dobu jsem si vedl osobní deník, s uskutečněnými obchody, s poznámkami, jak a co jsem dělal a proč jsem tak jednal. po takové zdrcující "porážce" jsem si dal týden oddych - celé ztrátové období jsem zbacktestoval a srovnal jednotlivé obchody - ejhle , systém byl ziskový, jen já jsem udělal snad všechny začátečnické chyby, co jsou zde ve foru a článcích popsané - zbytečné vstupy, předčasné výstupy ze ziskových obchodů, snaha za každou cenu dohánět ztráty a ve finále i ochromující strach vstoupit do obchodu. Během toho týdne jsem si také ujasnil, jaký typ obchodníka asi jsem - vyhovuje mi rovnoměrnější rozložení zisků, nevadí mi , že jsou relativně malé, ale zato mám rád vysokou úspěšnost. Na základě toho jsem předělal svůj moneymanagment. poté jsem byl celkem připraven jít do toho znovu, ovšem na účtě je pouze 1300 usd. Zasekl jsem se, přece nebudu posílat další peníze tam, když by měly chodit ke mě :-). To znamenalo pracovat s velmi malým SL = nízké TF. Začal jsem testovat jednotlivé trhy a nakonec jsem skončil u YM a FESX. Mám pevně nastavený SL, PT a posun na BE+ a jeden posun SL (toto dle plánu podle charakteristiky daného dne). Během května jsem vyrovnal ztrátu a nyní již jedu druhý měsíc s dvěma kontrakty na obchod, někdy jsem v pozici i šesti kontrakty - to když mám postupné signály ke vstupu a předchozí obchod je už na BE. Základní nastavení MM stále nechávám u 1 kontraktu na pevně daný PT, druhý poté řídím dle situace. Většina obchodníků by asi pro takové profity , co jedu a spoustu BE asi ani neklikli myší, ale já se nyní cítím při obchodování velmi v pohodě, možná to bude znít kacířsky, ale chodím do kanceláře s chutí, radostí a očekáváním, co se bude dnes zase dít.Mimochodem na FESX jsem měl největší DD za posledníí dva měsíce 260 eur. Od začátku května jsem měl pouze 7 ztrátových dnů a 5 dnů kdy jsem s ohledem na chování trhu neudělal ani jeden obchod. je ale na druhé straně pravda, že můj broker mne asi miluje - na poplatcích jsem zaplatil celkem batoh.

Takže já osobně jsem vybíral trhy s ohledem né na co nejlepší profitabilitu, ale dle co nejmenšího DD, velikosti použitelného SL, dále jejich rychlosti - i při nízkém TF (například na FESX mám 2RB) mám relativně dosti času na zhodnocení situace ke vstupu a také na generování dostatečného počtu signálů během dne - mohu obchodovat, když to přeženu, kdy chci. Myslím si, že výběr trhu je závislý na mnoha faktorech, od velikosti obchodního účtu, stylu obchodování, momentálního stupně vývoje obchodníka - pravděpodobně s postupem času a zkušeností se dooprady bude každý orientovat na ty ziskovější trhy, ale především se musím v daném trhu cítit dobře, potom také dělám méně chyb.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

benedikt.ben
Zajímalo by mě jakým způsobem se dá za květen nahrát vaše ztráta 3700$. Taková věc se mi ještě nepodařila. Velmi mě to zajímá. Můžete to tu nějak rozepsat? Nebo ještě lépe poslat záznami vašich obchodů, abychom se mohli všichni podívat a analyzovat. Taky by mě zajímalo jak vypadá vaše equity za měsíc květen. Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak Napsal:
-------------------------------------------------------
> benedikt.ben
> Zajímalo by mě jakým způsobem se dá za květen
> nahrát vaše ztráta 3700$. Taková věc se mi ještě
> nepodařila. Velmi mě to zajímá. Můžete to tu
> nějak rozepsat? Nebo ještě lépe poslat záznami
> vašich obchodů, abychom se mohli všichni podívat a
> analyzovat. Taky by mě zajímalo jak vypadá vaše
> equity za měsíc květen. Děkuji.

Čekal jsem, kdy to někdo začne řešit :D
Proč by ti posílal záznam? Není to jedno jestli je to pravda nebo ne. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak:
Vzdyt se to tu probira porad do kolecka. Navysovanim kontraktu, sam benedikt.ben pise, ze je nekdy v pozici az se 6 kontrakty. To same muzes udelat se svym systemem.
Ale uz se do toho nebudu plest, nechtel jsem se te nijak dotknout. Jenom jak jsem si cetl prispevek od benedikt.ben, tak jsem cekal kdy nekdo zacne resit tech 3700 za mesic. A netrvalo to moc dlouho, tak me to pobavilo :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jardat Napsal:
-------------------------------------------------------
> to benedikt.ben
> Ahoj Bene, velmi poučný příspěvek. Mohl by jsi
> prosím tě sdělit velikost SL a PT? Jinak pro tvou
> zajímavost taky jedu FESX na 2RB a SL mám 30 EUR.
> PT zatím 100, ale přemýšlím že ho ponížím, právě
> kvůli rovnoměrnějšímu rozdělení zisků.


Ahoj, SL 60, PT 80, posun na BE +1, toto nastavení pro první kontrakt - další kontrakt stejný SL a PT, ale potom dle dalších signálů a situaci - pro řízení druhého kontraktu mám celý soubor pravidel. Pro YM používám základní nastavení 80/105, opět platí pro první kontrakt. Toto platí pro červen a červenec - vždy po ukončení měsíce udělám jeho backtest a hodnoty znovu ověřuji. Od 15.30 jedu, pokud ten den ještě obchoduji, souběžně oba trhy. Pokud obchoduji až večer, tak od 20.00 a jen YM. Pokud jedu ráno, což se snažím využívat každý den, tak FESX od 9.00 do 12.00, ovšem to není závazné, někdy využiji celý obchodní čas od 9.00 do 18.00, po 18.00 nikdy FESX nejedu.

to: MNovak příspěvek jsem nepsal kvůli tomu, abych zveřejňoval svůj obchodní systém nebo výsledky (myslím si, že mám oproti zde ve foru zveřejňovaných přístupů, dosti jednoduchý, až primitivní systém, a zdaleka nepoužívám takových sofistikovaných obchodních metod , jako někteří zde publikující obchodníci, jejichž příspěvky velmi rád čtu a jsou pro mne inspirací) ale proto, že jsem chtěl přispět svým pohledem na výběr trhu - že je spousta jiných okolností, které mohou tento výběr ovlivnit. Pokud vás ale zajímají mé obchody za květen, tak je napíši (do vhodnějšího vlákna), ale nejdříve po 25. srpnu, jsem s dětmi na prázdninách a odtud obchoduji jen z přenosného počítače, na kterém tyto statistiky nemám :-) Jinak jak jsem již psal, obávám se, že analýza Vás, jako profesionála, asi zklame, jsem teprve na začátku své obchodní cesty, nepoužívám žádné excelentní metody :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Díky za článek.

Poradí prosím někdo naprostému začátečníkovi, kde vůbec lze takovéto trhy obchodovat (ES, TF a NQ). Ne že bych se do toho chtěl tedy už nyní vrhnout, ale zatím ani nevím jak na to. Zkušenost mám jen s Alpari Demo účtem, kde jsou pouze měny jako EURUSD atp.

Mají tuto možnost například Interactive Brokers (www.interactivebrokers.com/ibg/main.php) ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...