Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to abrams,

to myslíš vážně? víš vůbec co obchoduješ?
DAY - denní příkaz a GTC je příkaz, který je v trhu do jeho zrušení. Nechci být škodolibý, ale menší gap po otevření by ti možná otevřel oči a odradil od podobných nesmyslů jako je obchodování v takovéto dny.

Odesláno

abrams:

zasílám info o GTC příkazu (jinak toto info najdeš v komoditním manuálu, který je na zde na stránkách zdarma):
Platnost příkazů - GTC vs. denní
Kromě samotných příkazů je třeba specifikovat jejich platnost - z principu je možné zadat příkaz platný pouze pro daný konkrétní obchodní den (tzv. denní příkaz), nebo příkaz, který je platný do jeho zrušení - takovému příkazu se říká Good Till Canceled (označováno jako GTC).
Zadáme-li tedy například v úterý ráno příkaz BUY 1 CH5 100 STOP jako denní, bude příkaz exekuován v průběhu úterý, pokud se cena kukuřice dostane na hranici 100. Po skončení úterního obchodního dne bude příkaz automaticky stornován (pokud nedošlo k plnění).
Zadáme-li však v úterý příkaz BUY 1 CH5 100 STOP GTC, bude příkaz viset v trhu do doby, než jej zrušíme. K plnění tedy může dojít třeba v pátek, pokud příkaz nezrušíme. V případě GTC příkazů je tedy nezbytné vést dobrou evidenci jednotlivých příkazů!

obávám se, že ti ze support centra nikdo neodpoví, každý určitě hned vypadl z kanclu a šel si užívat dnešní svátek....jinak ti taky přeji aby ti to zítra dobře dopadlo a trh neotevřel gapem proti tobě. Snad si na to příště dáš pozor a raději se budeš držet mimo trhy když tam budou mít svátek

Odesláno

abrams:

pockej si na ten open, jak psal Pavel. Pokud jsi pouzil ATM u NJ a nijak si do ni nezasahoval, tak je automaticky u prikazu uvedeno Day, takze pokud ti puvodni prikaz zustal viset v trhu, tak jsi bez PT a bez SL.

Lada

Odesláno

Nuž, neostáva mi nič iné...
Príkaz GTS vs day sa zadáva u brokera alebo cez NT ? V nastavení NT som to nikde nenašiel ( ani som to doteraz nehľadal)
a pri komunikácii s brokerom o tom taktiež nebola zmienka.
to danek: manší gap by mi možno otvoril oči ale väčší gap by mi riadne nabúral účet. Takže "ďakujem".

Odesláno

:D neni co dodat :D to pro unlimited, abramsovi se divim, proc obchodovat ve svatek, chamtivost, nebo nevedomost svatku,nebo co? proto vim jak je dulezite sledovat toto vlakno a vsem kdo se zapojuje dekuji.

Odesláno

Unlimited:

nic ve zlem, ale docela jsi me pobavil. Vzpomnel jsem si na Plhu v podani Josefa Kemra v ceske klasice Marecku podejte mi pero.

abrams:

podivej se do okna pro ATM, tam si muzes menit, jestli chces Day nebo GTC. Ale pozor GTC jde zadavat jenom u cekajicich prikazu (limit, stop, stoplimit). U marketu to nejde.

Lada

Odesláno

Ja som dnes doobedu obchodoval uplne normalne FESX a budem aj zajtra, samozrejme od US trhov mam dnes aj zajtra pauzu. Keby som bol uplne odrezany od informacii a zil v jaskyni tak urcite by som sa spametal keby som na TF pri otovreni uvidel bid-ask spread 6-8 tickov :)
Na NQ nebolo nic podobne badat?

Odesláno

2 Unlimited :

Tak ted sem si fakt malem cvrknul, kdyz jsem dosel az na tvuj prispevek v 08:03 :) . Lidi nez sem neco napisete, ctete aspon prispevky posledniho dne. S prihlednutim k diskuzi nad tebou je to fakt prispevek dne :)

Odesláno

Lado,
uz jsem nad tim premyslel dlouho, ale po uternim obchode na CL jsem konecne otestoval vstup na pruraz kanalu 14.40-15.01 na druhou stranu, v pripade, ze v prvnim obchode skoncim ztratou nebo budu max na BE. Zkratka ze to neudela vetsi pohyb na tu jednu stranu. Vstup beru do 15.45, kdy se ropa zase rozjizdi po otevreni indexu. Neni to moc obchodu, ale ve slabsich mesicich to hezky vyhlazuje equity...

Odesláno

To uterni 1-2-3 bylo moc pekne. Urcite se na to podivam, ale obchodovat uz to nebudu schopny, protoze vedle NQ mam jeste trochu diskrecni system na TF a ten si vyzaduje veskerou moznou pozornost. Navic 2 ztraty za den na CL by uz asi byly pro me neprijemne, takze pro TF bych nemel cistou hlavu a i kvuli riziku bych pak nemohl zatim na ostatni trhy. Ale zkusim to otestovat a uvidim, treba uplne vyradim TF. Dnesni clanek me docela navnadil v tom, abych u 1. korekce hledal ruzne varianty pro zlepseni. Ale to je dlouhodoby ukol, zatim to funguje i v zakladni velmi jednoduche podobe. Navic se od prosince poustim na NQ do PS s fixed fraction, zkousel jsem ruzne prumery pro kraceni risku, ale nakonec jsem zustal u cistych 2% risku bez prumeru. Stejne vic jak 2% riskovat nechci, protoze mam vedle NQ jeste TF a CL a tak nechci riskovat vic jak 5% denne (muze se to zdat hodne, ale malokdy se sejdou 3 obchody v jeden den a jeste mene 3 ztraty naraz, ale samozrejme obcas se to stane). A pri 2% risku bez prumeru je ten drawdown celkem snesitelny a moc se nelisi od drawdownu s prumery. Prikladam tabulku s vypocty, jsou tam celkove vysledky podle %risku a podle variant bez a s prumery a kracenim risku na polovinu. Pak drawdown pro kazdou variantu a nakonec jeste rocni vysledky pro variantu bez puleni. Lada

11555

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...