Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děkuji moc za rychlou odpověď, soulad TF a EMY od fokuse najdu a i já hledám jako doplněk tak průměr 12 obchodů na ER2 za měsíc a ještě k tomu bez pátku a to že to má i týden bez obchodu mi nevadí. Testuješ to prosím od 15.30 do 18.00

Odesláno

Tomassino:
15:30-17:00 a ohledně dvou systémů - nedělala jsem to sice moc dlouho, ale zkusila - obchodovala jsem odpo 2 trhy. Ne, že by to nešlo, ale už to musí dělat člověk, který skoro ani okem nemrkne minimálně u jednoho z těchto dvou trhů. Jinak je to hodně stresující....Simona.

Odesláno

Yaxi dneska zase situace jak jsme se bavili minule proc neodejdu... ty vrcholy proste nesly prejit a zase dva reporty takze jsem tam pak na poctvrte dal proste close tak jak jsem mel 340 na stole nakonec se slipem se udelalo 310... Prislo me blbe spekulovat na to prorazeni pro 30 usd ktere bych navic ziskal ale je to zase zasah do mechaniky...

11689

Odesláno

Pavle, já myslím, že na CL můžem být rádi, že to dnes tak dopadlo. Kdyby ten průraz 77.00 nepřišel už v premarketu, ale až po open, tak by to byl SL nebo přinejlepším BE. Ale to jsou kdyby, každopádně dnes jenom demo, protože velmi pozdní vstup a velmi široké range premarketu. Láďa

11691

Odesláno

Obchodovat 2 trhy dá dost velkou odvahu, smekám před tebou já bych si na to netroufl. Podle mě má každý trh svá specifika a při různé volatilitě se chová jinak. Dnes žádný vstup. Pošlu jeden screen, jestli jsem pochopil správně co testuješ. Je na obrázku jedna modelová situace ze včerejška. Prosím Simčo jestli by jsi mohla odpovědět jestli je to to pravé ořechové. Moc díky VLAĎA- Fredy

11692

Odesláno

dikon:
Díky za odpověď. Budu se snažit taky sem dávat nějaké ty poznatky k papertradingu ranního DAXu. Jsem ale začátečník a nevím jestli nezpůsobím víc škody než užitku.

Jinak k přechodu paper/live:
Já jsem začal live letos v srpnu po krátkém paperu (cca 3 týdny). Samozřejmě, že to bylo TOTÁLNĚ jiné - skluzy a hlavně emoce - přesně jak všude píšou zkušenější. Měl jsem moc obchodů proti backtestu a hlavně několik bezesných nocí, kdy jsem přemítal a nemohl pochopit, proč jsem ty chyby vlastně udělal. Obchody navíc samozřejmě způsobily, že jsem ztrácel místo vydělával - prostě klasika. A to moje okolí říká, že jsem povahou introvert, kliďas a celkově studený čumák. Postupně se to ale uklidňuje a pomalu (snad i jistě) se vracím k nule. Jsem ale rád, že jsem si to takhle hořce prožil, protože si myslím, že silný zážitek z obchodování s vlastními penězi ničím nenahradíš. Můj názor je, že paper pomůže naučit ovládání platformy, nakoukat jak to "tiká", ale nemá cenu to dělat moc dlouho. Live bude vždy jiné. Radši se připravit "polštářem" na kontě. Murphyho zákony fungují a trhy jsou stejně nevyzpytatelné.

No to jsem se nějak rozepsal :) - jsou to jen takové osobní úvahy začátečníka. Rozhodně to neberte jako nějaké rady.

Odesláno

all:

Pomalu se blíží rolování kontraktů (TF, DAX) a taky období kolem vánoc a silvestra. Chtěl bych se zeptat zkušenějších (obchodujících už více let), jak trhy vypadají přes toto prosincové období. Burzy mají zavřeno jenom jeden den (Christmas), ale jestli budou na trhu obchodníci? Ptám se proto, že nedávno tady převládl názor, že den po Díkůvzdání se vůbec nevyplatí obchodovat a ono ejhle - byly i objemy i zisky (já +580USD). Tak jestli je to výjimka potvrzující pravidlo nebo jaký máte na to názor?

Díky moc, ať se všem daří

Odesláno

Tomassino:
já jsem to vzdala, opravdu to chvílemi byly zbytečné nervy, takže teď jen jeden trh.
Ano, takto (samozřejmě s různými jinými věcmi a podmínkami k tomu), ale myšlenka je totožná. Simona

Odesláno

zdravím Peepo,

na rolování je čas,nový kontraktní měsíc se začíná obchodovat až 2 čtrtek v měsící(10.12.) a dle volume se dá obchodovaat starý kontraktní měsíc i další dny.Co se týče prosince,tak na Štědrný den jsou v USA otevřeny trhy do 19:00,ale likvidita byla minulé roky totálně mizerná.25.12. je zavřeno,pak jsou mezy svátky trhy otevřeny normálně,likvidita bývá nižší,pro poziční obchody ok,na ID je to slabší,ale asi se bude dát něco zobchodovat.Klidně to může být letos i jinak,jako třeba nedávno na Tebou zminovaný "černý pátek".Tam jsem měl poznámky z minulých let,že byla aktivita slabá,a letos se to pěkně hýbalo,ale asi to byla náhoda,která byla letos způsobena podle mě zprávamy z Dubaje.Takže si myslím,že pokud nebude mezy vánocema nic zásadního obchodování bude klidné.

borax

Odesláno

Obchodovani tento rok bylo absolutne odlisne od obchodovani v roce minulem. Tezko najdeme nekoho kdo umi rict jake budou vanoce. Z nejakeho duvodu porad vsichni nekam spechaji a chteji se ujistovat ze tak budou konat i ostatni. Proc nekdo nenapise: "Cely prosinec budu odpocivat a neudelam ani jeden obchod" mozna trochu tezke rozhodnuti pro vetsinu traderu, ale pro jine tradery zcela normalni rutina.....

Postupem casu si kazdy v tradingu najde sve vlastni misto pro vlastni rozhodnuti a nebude jej ridit zadny datum ani mesic, ani cas vanoc.

Nechci tady filosofovat ale udelat odhat na vanocni obchody podle me nedokaze nikdo. Pokud bude treba zaslu jeste 5 pravd M. Douglase o chovani trhu. Tady najdete odpoved jak dopadnou vanoce na 100%. :)

Neni nic jednodussiho nez si stahnout historii minulych vanoc a vyhledat sve paterny jestli byly funkcni nebo ne.

Pokud chcete v tradingu uspet popremyslejte nad tim co delaji vsichni stejne a snazte se udelat nebo najit neco co nedela nikdo nebo jen uzka skupina traderu. Neni to ani tak slozite .....

focus

Odesláno

dokončuji backtest systému (který mi poradil focus), je založený na obchodování pouze trendových dnů, případně prolomení chopových, s použitím EMY 50 a 14. Vstupy jsou na průrazech swingů a silných S/R
trendový den je opět definovaný podle focuse - mrkni na příspěvky za poslední měsíc, popisuje soulad EMAs na dvou TF. Ahoj fokusi mam velkou prosbu, musím přiznat,že ten system, který si poradil Simče mě dost zaujal a chtěl jsem se zeptat jestli by tobě a samozřejmě i Simče nevadilo kdybych se tím začal zabývat. Nemohu najít na vlákně trochu více kde se o tom rozepisuješ. Pokud vám to nebude vadit pečlivě to backtestuji za poslední rok a vrátím.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...