Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ivke,

> Přikládám první 4 obchody. Hlavně ten SHORT 638,8
> se mi líbil

mas to spatne nastaveno, libit se ti ma kazdy obchod, ktery je podle planu. Ne jenom ty ziskove. Na zacatku zapomen na penize, soustred se jenom na obchodovani podle pravidel bez ohledu na zisky nebo neprezijes. Kolik vydelavas nebo prodelavas je naprosto jedno, protoze s jednim kontraktem je to stejne jenom hrani a aby ses dostal na vic, tak se musis naucit obchodovat, a to jinak nez obchodovanim presne podle planu nepujde.

A jinak se 16ti obchody denne mas nakroceno do mesice skoncit. Co takhle zkusit 1, max. 2 obchody denne? Chapu, ze to si budes myslet, ze nic nevydelas, ale jak uz jsem psal na zacatku obchodovani o vydelavani neni. Cim driv to pochopis a soustredis se na to, co je dulezite, tim dele prezijes.

Lada

Odesláno

Ahoj, dneska na FDAXu SL, opět podle plánu. Do 9:25 se to skoro nikam nepohnulo. Vím, že v Německu a asi i jinde v Evropě dost drží na Svátek Tří králů, např. děti mají prázdniny... Tak to je asi tím. Tak zase zítra.
Ať se daří

Odesláno

Ahoj,
peepo: naprosto to mam stejne, vstup do longu na 6044 a SL. Sledoval jsem volume, to bylo hooodne nizke, tak jsem mel nutkani to zavrit (jeste na 0), ale vytrpel jsem to az do SL podle planu...
At se dari

Odesláno

Jedl sem parecek :D no to je nadhera...Asi tak jak pise yax.. 16 obchodu ve vcerejsim trhu je fakt narez... A kdyz se budou trhy hybat tak tam budes mit 50 obchodu?... Chce to uplne prehodnotit a brat tak max 2 obchody...

Odesláno

to Pavel K: Hi, udelal jsem kratky testik systemu z QM na QG (E-mini Natural Gas), zobrazene vysledky jsou bez filtrů, pouze kdyz by se vynechal den vyhlasovani tak je cca o 400$ mensi zisk za zminenou periodu a polovicni DD. Optimal SL vychazi o 1/4 nizsi nez na QM, volume je zde ovsem dost bidne, takze to bude chtit spise zkouknout velkej gaz. S NQ jsem toho moc nevymyslel, taky co, kdyz jsou ty Openy jake jsou ;) H.

12048

12049

12050

Odesláno

hanz242,
s NQ se toho moc vymyslet neda. Prestavam ho obchodovat. Hodne jsem nad tim premyslel. Vysledky od zavedeni systemu se zhorsily. Neni na tom nic moc divnyho, staci se kouknout na volatilitu v prvnim pololeti a jak je to od prazdnin do ted. A takovy system nechci obchodovat. Navic ma maly %win, takze snizeni PT nebo neco takoveho neni reseni. Penize mi vydelal, ale asi je cas jit dal, mam neco v hlave a castecne i v excelu a system na dax mam temer hotovy. Takze zatim budu obchodovat ropu a dax. Uz jsem temer rozhodnuty, ze se presunu na TF, je proste po otevreni nejvolatilnejsi. Jinak prvni korekce na NQ je stale ziskova, ale neni to system, ktery by mi vyhovoval hlavne z hlediska distribuce zisku. Bat se, aby pokud nahodou vynecham treba kvuli lyzovani jeden den a utece mi jediny profit treba i v mesici se mi nelibi.

Jinak diky za upozorneni na GAS. To urcite testnu, protoze pokud bude mit stejne vysledky jako ropa a nebude prilis korelovat v DD a ziscich, tak do toho urcite pujdu! (tu) To je totiz system, ktery mi vyhovuje 100%...

Odesláno

Ahoj, muj posledni obchod byl na YMku 8.12.2009 :(. Od te doby me muj system nepustil do obchodu. V pondeli jsem vahal, tam byla situace hodne nejasna, plno "nadrzenych" obchodniku po Vanocich, hodne ocekavani ve vzduchu. Nakonec me system taky nepustil. Od ty doby co obchoduju multi-kontrakty, tak jsem jeste o mnoho opatrnejsi a disciplinovanejsi co se tyce vybirani si dnu, kdy budu obchodovat a kdy ne. Obchoduju jako vetsina lidi prvni pohyb po otevreni (pokud je v trhu silny momentum), na zbytek uz sem v podstate rezignoval. Obchoduju opravdu jen pokud sou zajimavy rozpeti v pre-marketu. Pokud ne, tak z vetsi pravdepodobnosti ani v prubehu dne nebudou zadny, az mozna s reportem,ale na to uz sou zase jiny strategie. Jinak v prumeru ted delam tak okolo 6-8 obchodu za mesic na YMku. Chystam jeste DAX po ranu, taky pouze dny se silnym momentem s prumerem okolo 8 obchodu mesicne. Dohromady s YMkem je to okolo 16 obchodu mesicne a to je tak uplne akorat (tu).

Mejte se.

Petr

Odesláno

Pravda, pekny dvousetdolarovy CG... zatim to na nejaky super pohyby nevypada. Jen scalp. Jak by rekl klasik... je to běs, je to běs, je to běs ;) Ale tak long by se snad casem dnes jeste rozjet mohl. Uvidime. I kdyz... vcera to s tim longem taky nedopadlo...

Odesláno

to PavelK,

omlouvám se, ale tvého dotazu jsem si všimnul až nyní.
Systém je velice jednoduchý. Podstata je v momentu, to znamená, že hledám situaci kdy je trh relativně vyčerpá. Zjednodušeně, pokud je low např 603, další low 602 a následně např 602.4, vstupuji long. To je samozřejmě základ ke kterému jsem přidal další pravidla. Další podmínky pro vstup si už celkem jednoduše dokáže každý doplnit podle vlastních priorit. Podotýkám, že tento systém obchoduji na TF 5min, max do 16.30 hod.
Co se týká výstupu na uzavárací ceně dne, tak to rozhodně neni nic pro začátečníka a tak 99% traderů by si na tomto výstupu v základní podobě vylámala zuby. Ono totiž spadnou např z 1000$ na SL neni zrovna moc sexy. Osobně mi to ale vyhovuje a mum říct, že dlouhodobě funguje velice dobře.
Jinak SL 170$, DD 1500$, profit faktor 3, RRR 5, úspěšnost 40%, prům zisk na obchod 220, prům. 11 obchodů/měsíc. Hodnoty jsou cca. Přesně si nepamatuji.
Nebyl by problém nastavit parametry tak, aby byl DD pod 1k. Myslím, ale, že to nemá význam. DD je naprosto přirozený a 1,5k je vzhledem k systému v pohodě. Ono bez ztrát ty zisky moc nejdou. :)
Letos na TF zatím jeden ziskový obchod 4.1.

S pozdravem Richard

Odesláno

to danek,
líbí se mi Váš jednoduchý systém. Chtěl bych poprosit ,jestli byste zde nedal pro inspiraci screeny několika vítězných obchodů. Slibuji , že Vás nebudu obtěžovat s podrobnosti vaše obchodního plánu. Ono ze screenů člověk hodně pochopí a backtest si stejně musí udělat člověk sám. Předem děkuji .
At se daří Petr

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...