Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

PPavell:

Ahoj, můžeš vysvětlit svůj přístup k chápání SR úrovní a swingů? Myslím, že je to klíčová věc a taky se čím dál více přikláním k PA. Pomohl by nějakej screen, jak to osobně vidíš a jak obchoduješ (nemyslím popis systému).

Jarda

Odesláno

mě se dnes zadařil vstup v 15:40 long, 1.PT 17 ticků (těsně pod HighPMKT), tam to mělo problém překonat, takže jsem přitáhl SL druhého kontraktu na BE a udržel nervy na uzdě s druhým PT v logickém bodě 599,6 tedy 54ticků (v době kdy se cena 2 ticky pod PT zasekla, jsem ale pro jistotu hodně přitáhl SL ), narozdíl od rána, kdy jsem to zkonil, teď maximální spokojenost. jen víc takových trejdů :)

Odesláno

Jinak dnes na NQ paper PT +190 USD. Zkouším novej systém podobnej zde prezentovaným systémům, ale s mými úpravami, které zrovna backtestuju, tak uvidím. Největší výhodu vidím v naprosto pohodlné exekuci a dodržení OP včetně minima diskréčního přístupu, což jsem při minulém systému neměl. Jarda

10603

Odesláno

Mcwoj: ten dnešní trejd jsem myslím dost podrobně rozebral ve screenu a v odstavci předtím, nebudu to dlouze komentovat. Já svůj obchodní styl a systém stále hledám. Snažím se naučit obchodovat tak, abych rozumněl tomu co se děje. Asi si to dělám ze začátku složitější, ale věřím , že získávám širší základnu pro live. Pochopil jsem, že mozek musí nejprve absorbovat poměrně dost hodin čučení do grafu a po prvotní nadrženosti na živé obchodování jsem se zklidnil, sleduji grafy a učím se obchodovat některé PA situace plus sleduji k tomu pár indikátorů a přemýšlím, které mi pomáhají a které spíše škodí. Postupně stylem pokus omyl brousím OS a sbírám grafohodiny. Určitě spousta traderů bude mít mnoho správných argumentů, proč to nedělám jednodušeji a vlastně i rychleji. V kostce asi takhle: když se já teď učím jazyk, jedu po jednotlivých slovíčkách a postupně přidávám i mluvnici a věty. Trvá to několik let a budu vždy mluvit a rozumnět blbě. Novorozenec se učí řeč téměř najednou, taky to trvá nějaký pátek, ale mluví sqěle a rozumí i všem jemným náznakům. K tomu ránu - byla to taková frustrace ze SLosů, jednu novou PA nemám zažitou a při kvapíku na FDAXu jsem ji řešil impulsivně a potom jsem ještě přihodil jeden vstup, který jsem mastil dříve a většinou končil SL - to mě ovládlo ego - něco ve stylu když říkám, že to půjde dolů, tak to přece musí jít dolů :) a jako na potvoru jsem měl ještě jeden vstup - velmi korektní, akorát že nevyšel. Ale už jsem to vstřebal a beru to jako obrovskou školu, za kterou jsem vděčný.

10608

10609

Odesláno

Libri:

do systemu ti mluvit nebudu, ale zkus se taky na nej divat z pohledu emoci. Pokud se ted citis pri nejakych situacich neprijemne, tak v live to bude jeste o dost horsi. Tak zkus nad temi situacemi premyslet, proc stresuji a zkus je omezovat.
Nerozepsal si, jestli jsou nejaka pravidla za tim posunovanim SL nebo je to diskrecni, ale bez ohledu na vysledky, ktere to prinasi, ja to vidim jako dost vyznamny stresovy faktor. Ber to jenom jako namet na zamysleni.

Lada

Odesláno

Milosv aspol.:
trochu studuju ten vas graf, tak me napada myslenka jestli je to jeste RB5. Mel jsem za to, ze RB usecky jsou vzdy stejne dlouhe a tim se da predpokladat (pokud pominu RBpredictor) jejich delka, konec apod. Tyhle usecky jsou ruzne dlouhe, da se to jeste tedy povazovat za RB? V cem je ta vyhoda?

Odesláno

milosv:

pokud se ti vytvori tak silny swing jako na 9.03 a mas nad nim vstup tak neni treba riskovat cely SL. Urcite bylo dobre pritahnout SL a nechat trh udelat dalsi pohyby. Dnes se DAX nerozjel vubec spatne a pull back mezi 9.02 a 9.03 byl take bezny /vybral si penize od pozde zadanych prikazu/, proto mel byt dalsi short bud dosazeni meho PT nebo uzavreni kontraktu 2b nad swingem. Vim ze je to trochu jiny pohled ale sem tam se tato situace vyskytne a je treba byt na ni pripraven.

focus

Odesláno

dikon:

to neni o vyhode ci nevyhode...... je to o pohodlnem obchodovani ktere ti bud sedi nebo nesedi. tento graf z meho pohledu vykresluje lepe swingy a protoze byl prioritne postaven pro trendove obchodovani a lepsi vykreslovani trend. pohybu, tak jsem jej zacal pouzivat.

Kazdemu vyhovuje v tradingu neco jine a je to tak spravne.

focus

Odesláno

to focus a milosv:
Já jsem skončil dnes také na BE+1. Posun ale dělám pomocí ATM. Je to hlavně z důvodu vnitřního klidu. Mám to tak i potvrzené z backtestu. Výsledky bez posunu jsou sice lepší - ale s posunem jsou také velmi dobré a protože se znám tak obchoduji s posunem. ;)

Odesláno

to focus

díky za připomínky, zatím trénuji DAX asi hodně mechanicky a jednoduše a po pravdě na tyto řekněme situace v průběhu obchodu jsem nebral ohled. Je ještě se co učit. Díky

to Dikon

Z mého pohledu díky vykreslení swingů pomocí tohoto grafu můžeš vstoupit do obchodu dříve než s použitím klasického RB. Tam se mi zdálo že se swing vykreslil pozdeji a i později jsem pak vstupoval. Jinak ale já systém na FDAX převzal a s tím jsem převzal i zobrazení grafu. Za toto hovoří výsledky a více jsem do toho nešťoural.

Ať se daří
Ahoj Miloš

Odesláno

to Rombic
Já používám také posun na BE+2 ale až na +400. Tam jsem se bohužel dnes nedostal. Jako platformu používám ninju a tam ATM už nemám protože free verze pro live ji nemá aktivní a platit se mi za ninju nechce. Tak posouvám ručně ;)

Odesláno

Lado,

ty SL se snažím naučit šoupat taky do logických zón (pod/nad swingy, popř. když situace na grafu spěje k OT přitahuji velmi těsně). tady je to pravda taky dost o těch emocích, ale beru to vše jako postupný vývoj. ještě před pár týdny jsem psychicky neustál sebemenší korekci a končil jsem velmi brzy s malými zisky na TSL (dokoce jsem měl v ATM trailing po ticku, jen abych nepřišel o zisk). Ale myslím že jde taky o získání sebedůvěry a i toto věřím jde časem natrénovat. zatím vidím že se neustále posouvám vpřed, byť malými krůčky.
jinak se snažím samozřejmě emoce z obchodování co nejvíce odstrańovat - velmi mi třeba pomohlo u vstupů přejít na RB a stop příkazy podle prediktoru.
i SL jsem podvědomě bral jako chybu, i když vědomě vím že to je blbost, ale postupným přeprogramováváním myšlení se na ně začínám i těšit :)
sám jsem zvědavý jaký bude emoční rozdíl mezi paper a live (za největší nebezpečí považuji chamtivost a lehkovážnost, protože ač reálné peníze, přece jen jsou při obchodování jen číslem v tabulce .. zdůrazňuji že jde o můj problém). já teď prožívám dost jestli se mi ty čísla v tabulce zvětšujou nebo ne - asi je to i trochu souboj s egem. jsem přesvědčen, že postupným budováním sebedůvěry v to co na trhu dělám, budu snižovat i míru emocí až se z toho stane rutinní řemeslo. zatím jsem ještě pořád "fanoušek tradingu" jak to vtipně popsal Airmike.

Dnes se mi podařilo vyrobit dvě technologické chyby , za které jsem vděčný (jako poučení) a i po drobném psychickém rozkolísání jsem dokázal zobchodovat ten úvodní long.
do shortu jsem nešel neboť to bylo proti TL z vyššího TF, počkal jsem si jestli ji to prorazí a po odrazu a překonání shortové TL jsem letěl s trhem až pro PT ... víceméně jako přes kopírák z včerejšího Russelu. screen ani dávat nemusím :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...