Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

ja neviem... obchodujem kratko, ale guru ceskeho tradingu P.P. + T.N. niekde napisali: "Stanovte si ciel 100 USD na den. Kontinualne."
Mozno sa mylim, ale pokial trhy v poslednej done nezasahuju stanovene PT (300? 350..?) tak to skusit na nizsom PT... Snad dostanu rozum ( myslim tie trhy :S )

Odesláno

2 focus:
ale výsledek byl, že posunoval na BE :) je to asi jedno, jen jde o to, že emoce nás ovládají pořád a všude....na tradingu je úžasné, že je osvobozující-finančně a časově....ale ne všichni to děláme a ne všichni dokážeme dělat jednoduché věci.....jako např.zadat vstup a pak nejlépe odejít....no a nečekat zázrak, ale v nejhorším případě jasně daný SL....malému dítěti dáte na zadek, když neposlechne příkaz. My když neposlechneme, vymažeme účet. Jojo, vlastní zkušenost a draze v minulosti zaplacená !!!!

Odesláno

2 abrams :

To je sice velmi hezke to takto napsat, ale zkus je kratce porozmyslet na jednou veci... Na TF nepochodis s mensim SL nez je 100$. Tvoje strategie ti vykazuje rekneme 45% ucinnost... Se SL100 a PT 300 a za predpokladu ze ti strategie funguje, ji dokazes obchodovat. Se SL100 a PT100 jdes do minusu at delas co delas. Tzn. chces-li PT100, musis jit minimalne na NQ se SL50, otestovat znovu system, atd. atd.

Odesláno

to Kotas...: Knihu si urcite prectete, je ke stazeni ve formatu .pdf na webu, nebo si ji kupte, zalezi na Vas. Trading in the zone se cte sama. Jde o to, ze ackoli muzete mit dobry system, tak chybami (treba tou co jste udelal dnes) muzete ucinit ten system ztratovy. Napr. ja mel dnes dve ztraty za sebou, do treti obchodu se mi nechtelo (nezdal se mi), ale vstoupil jsem, nebot to tak mam zbacktestovane. Vstup byl tak tak, kdybych zavahal, byl bych dnes -160USD, takto jsem +40 a to uz je ROZDIL. Zkratka nesmim poslouchat emoce a musim byt jako "robot".

10819

Odesláno

sd77:

jasne je to jedno, ale ja jsem to pooravil proto, ze obchodovat 100k na DAXu nebo na ES je obrovsky rozdil. Vim ze tuto diskuzi sem tam sleduji i profi traderi a tak to radeji uvadim na pravou miru.

:)

focus

Odesláno

Nuž, viem že je to neprofesionálne meniť obchodný plán... ale.. dnes som vstupoval do trhu podľa trendu a čiatočne podľa patternov Fin-win - konkrétne ExC a O/V a to tak, že ak sa vykreslil pattern tak som počkal na preťatie najbližšieho swingu.Obchodná seansa trvala od 15.30 do 17.45.

10821

Odesláno

Zdravim, v posledni dobe je tady stesk kvuli pohybum na TF, tak prikladam prumer rozpeti a prumer minutoveho volume od zacatku roku do dneska. Zaver at si udela kazdy sam. Jinak dnes celkem slusny pohyb hned po otevreni. Ja byl na cestach, ale je potreba drzet konzistenci, tak za me dnes obchodovala 1. korekci zena a udelala BE+2 presne podle pravidel. Neni nad jednoduchy system, staci par dni treninku a muze to obchodovat kazdy. Jinak je tady dnes hodne emoci. Na to pomaha nejlepe, co napsala sd77. Kdyz pouzivam ATM, tak neni nic jednoduchsiho nez po vstupu odejit pryc a pak se za hodinu podivat, jak to dopadlo. Lada P.S. sd77: u Mirusu je na FDAX margin 2500 USD a komise kolem 3.8 USD, zalezi na aktualnim kurzu USD/EUR

10824

Odesláno

Kotas:

pokud ti vychazi jako optimalni SL 60 USD, tak ja bych se toho vubec nebal.
Vzdycky zalezi na konkretnim systemu, ja mel treba vstup, kde byl SL 80 USD na TF a taky to stacilo a system byl ziskovy.
Jenom u toho vyhodnoceni je potreba divat se na backtest z pohledu rizika spis nez z pohledu celkovych vysledku.
Takze jako prvni vec na kterou koukam je drawdown, pocet ztrat v rade apod. Co jsem se dival na ty vysledky, tak ja bych to obchodovat nemohl, protoze i kdyz je to vicemene mechanicke, tak to ma strasne malou uspesnost a pokud prijde chyba (a ta vubec nemusi byt zpusobeno mnou, ale klidne nejakymi technickymi problemy), tak mi treba utece jeden profit target a to uz danym systemem dost zahyba, protoze tech PT asi nebude moc. V backtestu ten cas rychle ubiha, ale pri samotnem obchodovani ma clovek cas si ty denni vysledky prozit a pokud budu mit 3/4 mesice jenom same BE a SL, tak se asi moc v pohode citit nebudu.

Lada

Odesláno

Pavle, zapomnel jsem napsat, ze cely den beru jenom 15:30-22:00, zbytek me nezajima, takze kdyz bych bral cely den, tak ten podil 1. hodiny by byl asi o trochu mensi. A opet je to porovnani 10ti dennich prumeru, aby to bylo vyhlazenejsi. Lada

10825

Odesláno

Jinak spis ze srandy prikladam screen meho paper obchodu na YM. Koukal jsem se na nej uz behem dne, ze je tam pekna SR, navic vytvoreny DT plus reporty dnes negativni.. Tak jsem to vzal po otevreni na RR. SL je dost tesny, tak schvalne.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...