Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poznejte svůj trh: doplnění


Doporučené příspěvky

Ano právě minulý týden jsem dokončil menší statistiku,zjištoval jsem,zda se mi vyplatí obchodovat 2,5hodiny,nebo bude stačit méně.Testoval jsem proto pohyby trhu za určité časové období nehledě na den v týdnu a došel jsem k závěru,že většinu zisku utvořím během 1.5hodiny.Zbývající čas samozdřejmě také vydělává,ale úpřimně sedět u počítače 2,5hodiny na mě pusobí negativně a občas dělávám ke konci seance chyby,takže jsem jednu hodinku vypustil
Přikláním se k tomu,co mapsal Tomáš,lidé mají tendenci vše přijímat dogmaticky,tím myslím ta čísla.Málokdo si dá tu práci s vlastní statistikou.
Tomáš s Petrem jsou špičkoví obchodníci a proto se nedivím,že většina nováčku bere jejich vlastní vysledky a statistiky jako nějaké dogma,každý přece obchoduje jinak a i jinak smýšlí,takže každý nováček by si měl udělat svou vlastni "práci".
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

chtěl bych poprosit o radu někoho ználeho,jakým způsobem zdali to je vůbec možné,exportovat historická data z Ninjy Traderu do excelu pro účely popisované v tomto a předchozích článcích"Poznejte svůj trh".
Našel jsem možnost exportu 1min. nebo 1denních nebo 1tickových hist. dat v txt. formátu,ale myslím,že pro excel je pro tyto účely potřeba formát csv..
Ještě bych se zeptal jestli je nějaká možnost si dále jednoduše upravit tyto např. 1minutová data na 30minutová nebo 60min. apod.

Děkuji
Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

stomas:

excel vezme txt bez problemu a upravit to lze taky jednoduse. V excelu si do dalsiho sloupce muzes rozdelit libovolne casove useky podle funkce if (kdyz v ceskem excelu) a pak na zaklade tohoto sloupce udelas kontingencku. Pokud bys mel jeste nejake dotazy k excelu, tak je dej do nasledujiciho vlakna:

www.financnik.cz/forum/read.php?3,86047,page=25

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to stomas,
myslím, že právě kontingenček se řada lidí neoprávněně bojí :) a přitom neni čeho ... na úvod si postačí pohlídat pár věci
- každý sloupec, který vstupuje jako zdroj musí mít název
- vše, s čím chceš v tabulce pracovat, jako filtr apod musí být v řádcích, tj každý řádek musí být plnohodnotný záznam, nejde např mít hodnoty ve sloupcích, s nadpisy měsíců a pak filtrovat přes měsíce ...

- práve obchodní deníky tradingu, jsou pro zpracování v KT přímo stvořené (tu)
- zkus průvodce KT a uvidíš nebo help (F1) xls

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...