Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Základní modely technického obchodování


Doporučené příspěvky

Taktak. NLP je soubor technik pro vhled do vlastniho mysleni a citeni a jeho kontrolu. A s programovanim pocitacu nebo analzyou trhu nema nic spolecneho.

en.wikipedia.org/wiki/Neuro-linguistic_programming

Mozna mel autor na mysli umele neuronove site, coz zni podobne, a skutecne to je matematicky model a algoritmy, ktere se daji vyuzit m.j. na analyzu trhu.

en.wikipedia.org/wiki/Artificial_neural_network

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Téma by si zasloužilo mnohem více článků. Je mi jasné, reklama je potřeba a z tohoto pohledu je to OK, ale i na základní modely technického obchodování je tento článek málo. Například chybí zmínka o přístupech obchodování v congestion (nemusím být skalper na 1 minutovém grafu), dále třeba zmínka o Market Profile... Technický přístup souvisí s rozdělením, využitím a kombinací nástrojů technické analýzy pro jednotlivé přístupy technického obchodování, které je zde rozvedeno jen určitým směrem. Je dobré otevřít toto téma, ale je dobré jej i uchopit tak, jak si zaslouží.
Ať se daří přeje Lukas:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím vás,myslím si,že téma více článku nepotřebuje,to základní zde bylo napsáno,jestliže nekoho nějaká technika zaujala více,nejspíš mu nezbývá nic jiného,než se pustit do vlastního studia atd,..na internetu je toho dost.Tomáš napsal základní rozdělení,kdyby měl vše rozebírat do detailu a zabývat se každým přístupem detailněji,nejspíš by nedělal nic jineho,než jen seděl u PC aby to vše stihnul a především nejsme ve škole,každý musí studovat sám za sebe a sám si hromadit a třídit informace ;)
Toto je pouze můj skromný názor.
Hodně štěstí všem Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lll

clanok je napisany na temu zakladne rozdelenie TECHNICKEHO obchodovania. co v podstate moze znamenat ze autor sa chcel zamerat na techniky ktore su tu na serveri preberane. cize obchodovania pomocou grafov. market profile sem myslim nepatri. rovnako ako sem nepatri vseobecne algo. (existuju techniky algo ktore riesia vstupy na zaklade grafu, ale to je uplne marginalna skupina na trhu). celkovo myslim ze tych stylov obchodovania je ovela viac a preto chapem nazov clanku. ale zrejme je to myslene tak ze je to clanok o technickej analyze pomocou grafov.

alebo je mozne ze som vedla a autor chcel popisat nieco ine. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Asi si každý pod základním modelem představujeme něco jiného. Proč ne? Já bych to dělil na trendové metody a na metody používané v congestion. Trendové bych dělil na metody ve směru trendu a protitrendové. Metody congestion bych dělil na obchodování uvnitř congestion a na průrazy congestion..... a ty všechny by se dále dělily na další a další. Tomáš, jestli tomu dobře rozumím díky Airmike:), uvedl základní metody používané na finančníku. Už mi svítá, až na to NLP:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...