Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Fibonacci Trader: když potřebujete práci s multi-timeframe


Doporučené příspěvky

Pokud chceme stejného výsledku jako s Fibonacci Trader dosáhnout v jiném programu (např. Ninja Trader), vynásobíme periodu indikátoru (EMA34, CCI14) podílem požadovaného a stávajícího timeframe.
Např. pracujeme na 1 minutovém timeframe s EMA34 a chceme mít v grafu i EMA34 pro hodinový graf (tedy pro timeframe 60x pomalejší). Proto zobrazíme EMA34*60=EMA2040. EMA2040 v minutovém grafu má stejný průběh jako EMA34 v grafu hodinovém. Takto lze zobrazit i ostatní indikátory (CCI, RSI, ...).
Myslím, že řada traderů na finančníku tento způsob používá.
Pepa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Při multi time frame úvahách je třeba si dávat velký pozor. Je třeba si uvědomit, že multi time frame přístup lze je velmi obtížně backtestovat. Příklad, budu obchodovat na 5 min grafech a jako pomůcku budu sledovat 1 hod grafy. Veškerá data a MTF indikátory ve vazbě na hodinový graf lze backtestovat jen v celé hodiny, protože jen v celé hodiny se dokreslí a uzavřou.

Takže pokud budu uvažovat signál např. v 15:15 na 5 min grafu, můžu brát v potaz z 1 hod grafu jen svíčku a případný stav indikátoru z 15:00. Aktuální hodinová svíčka (close v 16:00) může vypadat jinak v době svého close (= co vidím v historii při backtestu), než v době signálu.

Z toho důvodu nelze MTF indikátory nebo vyšší time frame používat exaktně při backtestu. Jen "orientačně", jako např. cena je pod EMA XXX z vyššího time frame, trend je klesající...

Čím větší rozdíly mezi používanými time frame, tím více je třeba se mít na pozoru a uvědomit si, že na vyšším TF vidíme vždy až konečnou formu něčeho, co se vykreslovalo po x svíček na nižsím TF.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pepazdepa,

s nasobenim periody pre ziskanie hodnoty indikatora pre vyssi TF ako ten z ktoreho vychadzame opartne. Ide o akusi formu aproximacie. Ved predsa sa nemoze napr. hodnota SMA pocitana z 34 hodinovych close cien rovnat hodnote SMA pocitanej z 2040 close hodnot minutoveho grafu. To iste plati aj pre ostatne indikatory.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak vyšší Tf dostanu do jednoho TF i bez programu. Nahradím EMA 34 měsíční emou 204, ema 34 týdení emou 50 a dení emu 34 nechám jak je. V celkovém obchodování pak budu dosahovat přibližně stejných výsledků.
Ovšem stále si myslím, že sledováním různých TF dosahuji mnohem lepších výsledků, než když si to dám všechno do jednoho grafu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

LiP: Ja pouzivam aj pri zakladnom TF posunutie o 1 bar (Ninja:displacement=1), aby som zjednotil podmienky realtrade s backtestom. V NinjaTrader totiz sa totiz v strategiach neda pouzit CalculateOnBarClose=false. Preto vzdy pouzijem hodnotu true a aktualny bar vyhodnocujem na zaklade predchadzajuceho ukonceneho bar. Tak isto je to aj v pripade multiTF. Cela ciara schodu na predchadzajucom obrazku je teda znama hned pri prvom bar nizsieho TF.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...