Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Mé třicatero intradenního obchodníka


Doporučené příspěvky

pravopisnych chyb je tam maku,ale kdo neni omezeny tomu to nevadi, ja dekuji za uplne super clanek po dlouhe dobe co je opravdu SUPER. hlavne to poznaji lidi co jedou LIVE a snazi se vnimat ke svemu systemu dalsi faktory jako je jake trh chova po vstupu, co dela volume,jake je momentum,je momentum vycerpane a ruzne otazky spise citoveho charakteru.

dekuji za takovy Vanocni darek :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za super článek. S většinou bodů se stotožňuji. Chtěl bych vyzdvihnout bod
30., protože si myslím, že je klíčový a jeho pochopení odlehčí psychyce. Dělal jsem sérii atomatických testů s hozením mince před každým vstupem a výsledek byl 8x zisk z 10-ti sérií. S tím, že čím vyšší RR tím lépe.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

prosim jestli by mohl Tomas v kratkosti naznacit podle kterych bodu on prevazne obchoduje. jestli sou to vetsinou body podle citu a nebo jsou nejak zbactestovany . a jeste jedna vec jak on sam ma pomer mechanicka vs diskrecnost, na kolik ma svuj system diskrecni a kolik procent zabira mechanika. dekuji moc

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radku,

zamerne se vyhybam tomu, abych naznacoval, kterych bodu se osobne drzim nejvice. To by pak vedlo k tomu, ze vetsina uz se nebude obtezovat premyslet o zbylych bodech a nebude se snazit jakkoliv ostatni body backtestovat, zkoumat, atd. A to by byla skoda, potencial je ve vsech bodech co jsem psal, jen si kazdy musi dat tu praci najit si ty nejlepsi pro ne samotne.
Muj pomer mechanika vs. diskrecni je urcite kolem 70% : 30%. Diky zkusenosti se nebojim v urcitych bodech byt vice diskrecni. Jsem pomerne dost mechanicky v pravidlech casovani - tj. cekani na pullback k EMA34, cekani na EMA touch, atd., ale ne nutne vezmu kazdy signal, ktery se takto vykresli. Snazim se totiz jeste vypozorovat, zdali ten signal neni jen "past", "sum", nebo "scalp". A to jde uz jen diskrecne.
Nektere body skutecne backtestovat nejde, je treba je nakoukat. Priklad - a male naznaceni: muzete sledovat i takove veci, jako kolik je aktualne pomer short/long jednotlivych akcii v indexu Russell 2000. Je to velmi silna technika, nove ji zacinam komponovat do sveho planu, avsak neexistuje zde zadne absolutni cislo, jak by si vetsina prala. Kazdy den musite zacit s tim, ze je aktualni pomer relativni a daleko vice se musite zajimat o to, jak rychle se pomer meni. To muzete jenom nakoukat - zaroven tim ale muzete rozpoznat radu falesnych signalu. Pokud se napriklad graf TF rozjede prudce nahoru, a pritom pomer LONG/SHORT akcii v celem Russell 2000 se v dany moment prakticky vubec nezmeni - je treba byt maximalne opatrny a pripravit se na to, ze jde mozna jen o plany poplach. Coz musi byt kazdemu jasne uz ze zdraveho selzskeho rozumu.
Programatori, kteri vse musi videt jen v absolutnich cislech, budou mit logicky s podobnymi koncepty problem. Clovek, ktery uz par mesicu kouka do grafu, vsima si a uci se, nalezne v podobnych konceptech pri dlouhodobejsim pozorovani dalsi edge.

T

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...