Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 20.6. - 24.6.


tomnes

Doporučené příspěvky

Tak koukam, ze diskuze nad obchody behem tydne nam uz zase tolik nejede, jako drive :-) Takze soucasnym prispevovatelum s tipy dekuji a prosim - vydrzte a ve sve praci pokracujte a vsem ostatni timto davam vyzvu - nebojte se take vkladat behem tydne sve tipy a realizovane obchody - byt jen papirove! :-)
Zdravim a hodne zdaru v pristim tydnu,
Tomas
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby


JUL /OCT COTTON - formace double BOTTOM; jedná se o poměrně malou formaci, avšak zdá se relativně pevná; pokud bych měl uvažovat o vstupu do dlouhé pozice, pak bych musel vidět citelnější vůli trhu jít vzhůru

JUL / SEP LUMBER - formace double BOTTOM, s docela slušnou šancí na korekci; pozor však - tento trh je velmi tence obchodovaný, takže skutečně jen pro velmi agresivní a zkušené obchodníky

AUG GOLD - viditelná formace double TOP; abych však zvažoval vstup do krátké pozice musel bych vidět větší vůli trhu jít směrem na jih

SEP T-Bonds - trh má momentálně nad sebou docela slušnou S/R bariéru; pokud se trh od této bariéry odrazí a bude ukazovat na jih, považuji to za velmi solidní výzvu do krátké pozice

SEP Wheat - pokud trh povyroste ještě kousek výše, mohl by nám nadělit hezkou formaci DOUBLE TOP

Upozorňuji, že jsem primárně intradenní a sekundárně spreadový obchodník. Pokud mám vstupovat do klasických futures pozic, pak k tomu musím vidět už extra důvod. V tomto případě pro mě vypadá lákavě pouze obchod v Sep T-Bonds.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím komoditní obchodníky, moje tipy pro dnešní den....

1. JYU5, nákup s trendem, vstup nad páteční high, SL/ PT (14pt. / 42pt.), výstup za MOC
2. ADU5, prodej proti trendu, očekávám korekci velkého up trendu, pod low z pátku, SL / PT (14pt./42pt.), MOC
3. CDU5 nákup s trendem, proražení rezistence, nad high z pátku, SL/ PT (14pt. / 42pt.), výstup za MOC
4. OJN5, prodej proti trendu, pod low z pátku, 20pt. / 60 pt., zájem o noc (delší poziční obchd)
5. CTN5, komprese, obchod na obě strany (sell/buy pod high/low z pátku), SL/ PT (20pt. / 60pt.), výstup za MOC
6. BON5, nákup s trendem, vstup nad páteční high, SL / PT (25 / 75), MOC
7. LCQ5, nákup proti trendu z oblasti páteční high, SL / PT (30 / 90), zájem o noc pro min. profitu 300USD
8. USU5, prodej proti trendu pod páteční low, 5/15, výstup za MOC !
----------------
Vstup do trhu vždy až po vyplnění OG a po OR. Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko Ludvík, trhy se snažím analyzovat převážně kolem S/R úrovní a hledám nejvhodnější příležitost pro vstup.. Pro vstup si většinou vybírám oblasti nad high a pod low včerejšího obchodního dne (vždy až po vyplnění OG a po OR-open range)... Včerejší den byl docela zajímavý...:))...
Takže jen pro ilustraci:
USU5: (vstup 116´13 STOP, výstup na posunutém SL na 116´04), kdybych vydržel s nervami a šel celou vlnu, trh by trefil přesně můj PT, který jsem si stanovil před open na 115´30), nevydržel jsem a profit "pouhých" 9pt.
LCQ5: nejsem v trhu (odradil mně velký šrumec na trhu a pořádný boj mezi býky a medvědy...). Nicméně máme před sebou s velkou pravděpodobností nový up trend (dnes chci jít nad high včerejšího dne, pokud to teda negapne na sever...)
ADU6: jsem v trhu i přes noc (nákup .7715, SL 14pt./ PT 42pt.), na GLOBEXu je vidět, že pokračuje směr na jih a to znamená mým směrem... (výstup dnes za MOC) a uvidíme...
//vše ostatní bez exekuce//
Dnes na 21.6.
- SMN5 (prodej proti trendu, na week grafu double top, historické max), prodej pod včerejší low (SL/PT: 15/45)
- CDU5 (komprese, obchod na obě strany, nad/pod high/low), SL/PT: 15/45
- ADU5 jsem v trhu, dnes na PT či za MOC
Ke zvážení:
- CCU5 (prodej proti trendu, pod včerejší low), SL/PT: 15/45
- BON5 (prodej proti trendu, pod včerejší low), SL/PT: 25/75
Toť vše... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Vlastas,

ďakujem ti za vysvetlenie, mne sa zda ten LC moc rozharany. Ako tak pozeram si o krom predomnou. Ja by som az dnes chcel predavat SM ale ja som v Q5 trh dva krat udrel na low 231,5 a231,6 chcel by som predavat pod touto hranicou, mojou nakupovacou hranicou by bola uroven 220 -221 je to nieco nad 50 % uplynuleho pohybu. Mame rovnake predstavy :)

Som zvedavy na tvoj nazor

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uf, včerejší den jsem dostal pěkně po prdeli....:))... Obchody vesměs ztrátové či úplně mimo můj předpoklad, ale i to patří ke komoditnímu obchodování... (no nic, musím se z toho poučit)
Takže:
ADU5: výstup na posunutém SL, uroveň 0.7710 (profitová zona 100USD mínus komise), celý obchodní den mně pálily prsty a chtěl nastoupit na býčí vlnu, ale nakonec se neodhodlal... (všem, co byli v trhu gratuluji)
SMN5: mimo trh, jen jsem sledoval ten šrumec... můj příkaz bez exekuce (sell 230.0 STOP jsem stáhl zhruba v 1/2 obchodní seance), dnes očekávám pád na jih a trh s velkou pravděpodobností otevře OG (rád bych vstoupil pod low ze včerejška,ale pokud nevyplní OG (očekávám), tak s velkou pravděpodobností trh pojede beze mne)
BON5: včerejší ztráta předem stanovená 150USD (25pt), vstup kolem 10.10 místního času: sell 25.45 stop, SL/PT: 25/75, výstup na trátovém SL 25.70
LCQ5: bez exekuce, příkaz stáhnutý z trhu kolem 1/2 seance, 12.30 místního času , dnes moje oblíbená komprese (plánuji obchod na obě strany, důraz kladu na long, vstup nad včerejší high)
CCU5:bez exekuce
CDU5:bez exekuce
//toť vše....//
Na závěr si neodpustím jednu otázku..... To tady vážně nejsou žádní obchodníci, co obchodují (rapírově či ostrejma...???), kteří se chtějí podělit s otatními, jak a co obchodují...????
Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

I já bych se rád přiklonil k Vlastově prosbě, ať se nebojí do diskuze zapojit více účastníků. Nikdo Vás nebude hubovat za to, pokud Vaše tipy na obchody budou špatné :-) Jde jen o to porůznu porovnávat obchodní přístupy a poznatky jednotlivých obchodníků a vzájemně se učit. Čím více lidí se do této diskuze přidá, tím více se budou moci všichni učit. Je však za potřebí, aby každý sám za sebe udělal ten první krok a připojil se do diskuze.... Pouze tak nám zde může vzniknou petrá přehlídka obchodních tipů a přístupů a pouze tak se můžeme učit jeden od druhého.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja jsem koukal na Vlastovo prispevek uz vcera a svrbely me ruce neco napst :), ale vzhledem k tomu, ze Vlasta zrejme obchoduje kratsi casove useky nez ja, tak jsem to neudelal.
Tyka se to LCQ05. Podle meho nazoru ted vstupovat s jakoukoli pozici krome ID hratek je chyba. Trh je po dlouhem propadu (mam dva kontrakty short od 23.5. za 84,40 - vstup na zaklade protnutych EMA 4,9,18) a ted se mele okolo predchoziho dna. To dno byla oblast okolo 78-79. Ale - na long je moc brzy, jeste chvili se to bude trochu potykat. Ja mam stopku na 81,20 a pockam, co to udela. Je klidne mozne, ze propad pujde dal. (a nebo mi vyrazi stopku a pak pujde dal :))
Je mozna konec trendu, mozna jenom retracement. Ale v tuhle chvili vstupovat na takovyhle trh je podle me spis hazard.
Mimochodem - jestli si vybavite takove ty Elliotovy vlny, tak trh se ted nachazi v bodu 4 a za chvilku by mel pokracovat smerem na bod 5 :) a ten by akorat sednul do te oblasti 78-79, coz by zhruba odpovidalo predpokladane delce posledni vlnky :))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dzink,

výborně, přesně takové diskuze potřebujeme! Více pohledů, více způsobů přístupu k trhů, souhlasy a nesouhlasy, jiné technické přístupy.... Přesně takovýmto způsobem je možné učit se jeden od druhého! Doufám, že se postupně začnou přidávat i ostatní.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No je tam resistence 98,60, tedy po dnešním obchodování. 26.4. se to přesně od této ceny odrazilo. Určitě bude lepší počkat ještě, jak tu resistenci trh otestuje zítra. Já osobně jsem long od 16.6. a po dnešku dávám stop-loss na 95,70 (posunuji po 10tidenním průměru). Fundamentální zprávy hovoří pro růst - rozšiřuje se rakovina citrusů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...