Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Intermarket analýza coby užitečný nástroj intradenního obchodníka


Doporučené příspěvky

Ano souhlasim ze clanek a analyza neni pro uplneho novacka, ale pro live tradera je "jen" hezkym vyukovym clankem, tim nechci zpochybnovat jeji vahu, ale jak jsem jiz psal... Na vaznosti by pribrala, kdyby jsi Petre tuto analyzu aplikoval na "prave" strane grafu a popsal predikci co se v trhu stane a proc. Jedine takovy pristup totiz vzdy potvrdi znalost problematiky a trhu. Nebot jde o to penize vydelat a ne je ztratit. Myslim na trhu .......
At se dari a ocekavam ze tenhle clanek bude mit i pokracovani, ktere bude dozajista jeste vice pokrocile
Gordon

Link to comment
Sdílet pomocí služby

roman06: Tak to máte samozřejmě pravdu a tu práci a čas tomu věnuji. Přesto je fajn, když někdo fundovaný to dá na na papír, popíše nějaká pravidla, nějaký pohled a udělá podle těchto pravidel nějakou predikci. Takže doufám, že Petr bude v tomto tématu pokračovat a příště přidá další postřehy a náměty... Pro mě je to strašně zajímavé.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

unlimited: Jednodussi navod ve clanku najdete i s divergenci(ktera ovsem neni zakreslena, ale popsana. to all: Kdyz jsem cetl pred lety o Intermarket analyze poprve bylo to v knize od Charlese Lebeau: http://www.amazon.com/Trading-Systems-Methods-Charles-Lebeau/dp/1883272270/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1269002134&sr=8-2 ted vysel clanek ve futuresmag: http://www.futuresmag.com/Issues/2010/March-2010/Pages/Emini-daytrading-and-intermarket-divergence.aspx Zajimave situace clovek nachazi kazdy den-sam IA obchoduji ve sve diskrecni PA strategii. Nesoustredim se primo na divergence nicmene u DT/DB (2breversal) mi pomahaji lepe identifikovat obraty. Na obrazku prilozenem screenu je to 2breversal na low premarketu velice blizko low predchoziho dne ktery jsem obchodoval vcera. Situace kde YM i NQ vycerpal napor prodavajicich a jiz se obracel na sever zatimco TF utocil na low premarketu(zlutal linka). Cely den jsem jiz od zacatku klasifikoval jako trading range day takze jsem byl vice nakloneny obratum na s/r urovnich. V podobnych situacich, jak nicmene Petr rika v clanku, je jednoznacneji jednodussi vstupovat s mensimi SL(v tomto pripade jsem vstupoval se SL=70, a tim padem, pokud situace dovoluje, planovt vetsi RRR- vystup jsem nastavil na open range low (prerusovana cervena linka), to mi dalo pri vystupu z obchodu RRR 1:3-coz celou situaci predurcovalo jako matematicky pozitivni). Toto je ziva situace ze vcerejska kterou bych nicmene obchodoval v tomto pripade i bez IA. Nekdy jsou situace ale daleko silnejsi a pri podobnych tatkikach se muzeme dostat i obcasnemu inkasovani RRR 1:10 apod. Obdobnych situaci lze v trhu izolovat spousty, nicmene je dobre opravdu vnimat ze jedine co muzeme kontrolovat v trzich je risk. Pisu to proto protoze velkym faktorem kterym se ridim pri vyberu obchodu je risk a mozny profit(kuprikladu blizka silna s/r-swing), tzn vztah RRR, ktery chci znat jiz pred vstupem, nikoliv uspesnost-ta dle meho z casti prichazi az diky "nekonecnym" hodinam u grafu.

12741

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...