Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Trading a život u moře – Lanzarote #2


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Pěkný článek. Jsem rád, že jste mi tak potvrdili moje rozhodnuní. Trandingu se už věnuji celkem dlouho dobu(2,5roku), ale nemohl jsem začít obchodovat jelikož jsem neměl dostatečný kapitál. Po střední škole mi tatka věnoval nějaké peníze s kterými se dalo otevřít účet a začít obchodovat, ale já jsem se rozhodl tyto peníze investovat do studia angličiny v zahraničí. Protože jsem sám věděl, angličtina je velmi důležitá pro tranding. Právě se necházím na Novém Zélandu, kde už jsem něco přes půl roku. Moje úroven angličtiny se zvýšila z ničeho na něco(chodil jsem tři měsíce na jazykovou školu). S nažím se pokračovat studovat trading zde. Jelikož jsem mé finanční prostředky skoro vyčerpal :D začal jsem pracovat a snažim se vydělat peníze zpátky abych po návratu do čr mohl začít obchodovat. Jinak opravdu všem doporučiji vycestovat na rok nebo na půl roku. Jsou to neskutečné zážitky a zkušenosti. Pracuji tady na stavbě a každý den a celkem hardwork.To mi stále dává více sílu se učit i když jsem unvanevý po práci pač jsem zjistil že už nikdy nechci takto pracovat a můj focus je trading. Věřím, že mi to vyjde :) Pokud se někdo rozhodujete jet do zahraničí. Určitě jedtě!!! Nejlepší věc, kterou můžete pro sebe udělat.

Přeji všem úspěch

Vašek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Supr clanek (tu), rad bych reagoval na Petrovu vyzvu a jelikoz ziji taky v zahranici, podelil bych se o par zkusenosti. Omlouvam se, ze je to tak dlouhe, ale i tak je toho jeste hrozne moc, co bych mohl napsat.

Ziji sestym rokem ve Svycarsku, konkretne v Neuchatelu (asi 50 km zapadne od Bernu v horni casti toho velkeho jezera Lac Neuchatel). Abych pravdu rekl, tak nejak me sem zaval zivot a neplanoval jsem se sem stehovat. Jel jsem jednoduse do Svycarska na sluzebni cestu a jelikoz byl muj sen odjet do zahranici, nejak se mi tu zalibilo a uz jsem se z ni nikdy nevratil :) Neuchatel je francouzsky kanton, takze se tu mluvi francouzsky. Mladsi lidi vetsinou mluvi anglicky, ale moc se jim nechce. A z tech starsich vetsina mluvi pouze francouzsky. Pomerne zvlastni vzhledem k tomu, ze ziji v zemi, kde jsou 3 oficialni jazyky (Svycarsko ma nemeckou, francouzskou a italskou cast) plus jeste jeden extra - retoromanstina, ale tim se tady mluvi pry nekde v par vsesnicich mezi nemeckou a italksou casti a Rakouskem.

Svycarsko neni v EU, z cehoz plynou nektere vyhody i nevyhody. Hlavni nevyhodou je to, ze porad existuji hranice a limity, co si muzete a nemuzete privezt (a pravdepodobne i odvezt, ale to jsem nikdy neresil). Dalsi vec je ta, ze se sem neda tak jednoduse dostat (nebo aspon nedalo). Kdyz jsem tu zil zezacatku, tak tu byla i moje tehdejsi pritelkyne a mela problem sehnat praci - jedna vec byla, ze neumela francouzsky, druha ze ji vsude rekli, ze by prvne museli prokazat uradum, ze nemuzou pro tu pozici najit zadneho svycara a az pak by mohli zamestnat ji. Ale to se myslim zmenilo, protoze ted je Svycarsko soucasti Shengenu (aspon do urcite miry). Zrovna v Neuchatelu je zhruba 50% cizincu.

Zivotni naklady jsou tu podstatne vetsi nez v Cesku pokud to budeme prepocitavat na absolutni hodnoty v penezich. Coz se ale samozrejme neda, protoze je tu i jina zivotni uroven. Cim dele tu ziji, tim vic zjistuji, ze je tu zivot levnejsi - tim myslim relativne k platu. Platy jsou zpravidla nekolikanasobne vetsi nez v CR a ceny zas az tak velke nejsou. Ve Svycarsku je DPH pouze 7,6%, takze napriklad elektronika, auta a podobne veci, ktere stoji v ruznych statech vicemene stejne, jsou tu mnohdy levnejsi nez v Cesku. Najmy se tu pohybuji v pomerne sirokem spektru. Drive jsem platil cca 1250 CHF za dvoupokojovy mezonet uplne v centru mesta (na hlavni ulici). Ted platim cca 1350 za 3+1 asi 3 minuty od toho prvniho bytu a v cene mam parkovaci misto u domu. Pronajem domu zacina nekde na 2500 CHF. Kdyz chcete setrit, najdete byt i kolem 800 CHF. Kdyz pojedete do Zurichu nebo Zenevy, tak jsou tam ceny zase nekde jinde.

K tomu si platim jeste 100 franku mesicne parkovaci misto v garazi. Parkovani je tu pomerne problem - to neni jak v Cesku, kde se da parkovat ve vetsine mest na sidlistich zadarmo. Tady se za to tezce plati (nekdy i kolem 200 - 250 CHF mesicne za privatni misto v public garazi) a pokud vam prijede navsteva autem, tak to nekdy muze byt docela i problem (proto si platim 2 parkovaci mista). Hodne bytu ale ma parkovaci misto u domu a to vyjde na 50 - 100 CHF.

Pokud si tu chcete koupit nemovitost, tak mate dva problemy - prvni je cena (rodinny dum s nejakou zahradou atd. stoji bezne kolem milionu franku, neco stareho nebo maleho sezenete tak od 600 tisic). Druhy je fakt, ze cizinec si ve Svycarsku nemuze koupit pozemek (teda nebo aspon v Neuchatelu a prilehlych kantonech to tak je). Musite mit minimalne permit C (to uz jste v podstate jakoby obcan, muzete jit na socku atd., ale nemuzete volit).

Doprava zalezi na vkusu. Letecke spojeni funguje alespon mezi Prahou a Baselem (Bazilej Cesky myslim) nebo Prahou a Zenevou. Ja bych ale potreboval spoj mezi Bernem a Brnem, ktery neexistuje, takze jezdim autem. Casove me to vyjde nejspis tak nejak nastejno jako kdybych musel jet do Zenevy, byt na letisti dve hodiny predem a pak resit spoj z Prahy (vetsinu casu v CR travim na Morave). A zaroven nemusim mit v Cesku druhe auto, ktere tam potrebuju mit k dispozici. Cesta autem je pro me zaroven zabava, miluji rizeni. Pro nekoho je cca 1050 km docela hodne, verte ze muj rekord je 6 hodin 50 minut. Pres pul cesty se jede pres Nemecko, kde lidi umi ridit a vetsina useku dalnic je naprosto v poradku. Samozrejme ve Skode Favorit bych tu cestu asi nedal. Jednou jsem jel v Alfe Rome 146, kterou bych prirovnal tak k tomu Favoritu a to byl docela zazitek :). Ve Svycarsku existuje pouze rocni dalnicni znamka, ktera ale stoji pouze 40 CHF (to je 8 piv v hospode). Nafta je tu drazsi nez benzin a oboji je levnejsi nez v Cesku. Takze si asi dokazete predstavit, jak moc tady lidi resi spotrebu. Na plnou nadrz si vydelam zhruba za 2 hodiny prace (a to mam nadrz docela velkou :) ).

Svycarske pivo je hrozne. Da se to vypit, ale vic nez 3 nebo 4 piva vetsinou znamena bolehlav nasledujici rano. V hospode stoji pivo kolem 5ti franku (ten Svycarsky sh*t). Tady je jedna irska hospoda, kde maji obrovsky vyber piva a maji i toceny Staropramen za 7 franku. Guinness stoji 8. V obchodaku si muzete koupit Budvar (plechovka za 1,30 CHF). V okoli Neuchatelu je velke mnozstvi vinic a vino se tu pije mnohem vic nez pivo. Ja mam radsi nase vino, ale mozna je to tim, ze jsem jeste nezjistil, jak oznacuji vina s privlastkem :)

No a pak je tu svycarska priroda... hory, jezera... krasa. Tady bych to asi ukoncil, protoze uz jsem toho napsal nejak moc :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dekuji moc za znovu motivaci meho staleho dlouhodobeho cilu - snu, odstehovani do jizni Francie, k Nice, kde jsem mela moznost pred vic jak 10 lety bydlet.

Kdyz jsem se poprve dozvedela, ze jsem pozvana do Francie, bylo to dost prekvapeni..., nebot jsem neumela francouzsky, jen trochu AJ, NJ. Vedela jsem ze mam 4 mesice na to, se FJ naucit. Denne jsem 3 hodiny poslouchala audio ve FJ, kteremu jsem absolutne nerozumela, potrebovala jsem alespon odchytnout prizvuk :) a k tomu na ceste z a do prace se ucila gramatiku. Prvni moje pokusy byly fakt asi vtipne, protoze na druhem strane sluchatka bylo vzdy slyset smich po mych pokusech vyjadrovani nekterych slov. Jen tak na okraj, FJ je mekky jazyk a CJ naopak tvrdy s opacnym vyslovovanim prizvuku, CJ na zacatku slov, FJ na konci slov. Pak jsem se prihlasila na kurz 2-mesice, na kterem tvrdili, ze mne nemuzou vzit, protoze vubec nic neumim. Na zacatecniky uz jsem se necitila... :) nakonec vzali. Vysvetila jsem jim, ze ho velmi nutne potrebuji, protoze odjizdim do FR. :) V podstate po prijezdu mne mile prekvapilo, ze jsem se dorozumela v bezne komunikaci, v obchodech, v doprave. A jak bylo jiz zmineno, tak se opravdu jazyk uci snaz, protoze automaticky tam jsem denne bez uceni pochopila a rozumnela cca 10 novym slovum, vyrazum.

Co se tyce samotne Francie, tak se mne dotkla natolik, ze jsem byla plne rozhodnuta tam zustat naporad. Bylo tam tak nadherne! Vsechno, priroda, more, krajina, mesta. V podstate cely dny jsem cestovala po celem Azurovem pobrezi a pak asi po 2 mesicich jsem si nasla prilezitostnou praci u koni. Proste parada. Bydleni jsem mela zdarma u znamych.

Ac jsem predtim byla v jinych statech v Evrope, Francie byla a je mym 2. budoucim domovem. Vratila jsem se do CR pouze proto, abych vytvorila trvaly pasivni prijem z podnikani, nezavisly na miste, a mohla se vratit zpet. To sice bylo naplanovane na 1 rok a jak asi tusite, rychle nic trvaleho nikdy nejde... Jsem stastna za trading, ze diky Financnikovi mame dostupne tolik tak cennych, dulezitych informaci, podpory a komunikace. A tak se tesim na to, az jeden den budu stat na ruzynskem letisti s letenkou do Nice, a budu si moci rict: Tak " konecne " jsem to dokazala....

A.M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Super článek, já jsem dlouhodobě v Dubaji a výhodu pro trading tu vidím v tom že trhy otevírají 17:30/18:30 takže se dá v pohodě stíhat práce a pak se věnovat tradingu. Cenové náklady záleží na náročnosti jednotlivce. Ubytování je tu drahé, auta levná a práce je hodnocená dost podle národnosti a kvalifikace takže rozpětí je těžké odhadnout.
Hodně zdaru v tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím vás,předně musím vyjádřit svůj obdiv jak Petrovi tak Tomášovi,protože ikdyž mají hodně peněz a mohli by si jistě dovolit opravdu luxusní život v zahraničí,tak ve svých článcích píší poznatky a praktické zkušenosti jako normální lidé s normálními příjmy,což se mi velice líbí.Vše z velmi praktického pohledu(kde se dá ušetřit,kde sehnat levněji atd,..)prostě nemají "manýry" jiných movitých jedinců.
Proč to vše písi?Protože mám jednoho známého,není trader je podnikatel,který se přestěhoval v listopadu do Španělska a musím vám říci,že od té doby je pro něj ČR a lidé v ní s prominutím "odpad".Ve španělsku si koupil velkou vilu s bazénem a několik luxusních aut,samozdřejmě je to v pořádku(prosím vás jen si nemyslete,že mu závidím to vůbec né).Co je pro mě podstatné je to,že se stal velice arogantním člověkem,pohrdá všemi a vším,jsem docela rád,že se odstěhoval.
Proto si ještě více vážím Petra a Tomáše,člověk by ani neřekl,že je něco jinak.
Takže ještě jednou děkuji za to jací jste a za vaše objektivní články.
S pozdravem
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Při čtení článků od Petra a Tomáše si často říkám v jakém pytli to zde žijeme...znovu se potvrzuje, že tato země je dojnou krávou pro pár vyvolených...beru samozřejmě cenové relace s velkou rezervou, nicméně i tak vzbuzují lehký úsměv na rtech, když je porovnám s cenami pražských realitek...tj. jaké kamrlíky jsou za tyto peníze nabízeny...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K Tomasovi a Petrovi co se luxusu tyce bych asi rekl tolik: existuji 2 tipy bohatych lidi - jedni se ukazuji a predvadeji sve bohatstvi, jini jsou bohati (treba Warren Buffet, Tomas, Petr) :-)).
Jinak taky doporucuji zit nejakou dobu v zahranici. Ve 20 jsem odesel za praci do Norska na nejakou dobu pak jsem se usadil v Irsku, naucil se anglicky ve skole a taky v praci, jelikoz jsem pracoval v americke firme kde bylo hodne americanu. Po nejake dobe jsem trocha cestoval Asii a Kanadu az jsem se usadil v unoru v Italii. Musim rict ze italsky uz jsem ovladal, protoze jsem italstinu studoval nejakou dobu v minulosti ve Florencii, ted bych si chtel udelat nejake statni jazykove zkousky. Zatim bydlim mimo mesta v novem 2 pokojovem apartmanu (kolem 100m2) coz v Italii znamena 2 loznice, obyvak, 1 mala a jedna velka kuchyne, jidelna, balkon a 2 koupelny.
Platim za to 600 Euro mesicne vcetne poplatku za elektrinu, vodu, uklid, plyn. Tady je vetsinou pronajem vcetne vsech poplatku. V Italii je ubytovani dost drahe, myslim si protoze je tady hodne zahranicnych studentu a ruznych umelcu hlavne z USA, Japonska, Nemecka a nemaji problem platit vysoke castky za pronajem. (Hlavne tady v Toskansku). (Napr. ve Florencii stoji maly 2 pokojovy byt kolem 1500 euro/m.)
Plati se tady 2 mesicni zaloha. Ceny potravin a sluzeb tady pravidelne v lete jdou nahoru ale zase na podzim klesaji. Je tady hodne turistu, - jenom pul milionovou Florencii rocne navstivi kolem 9 milionu turistu.
Taxi je tady drahy (v porovnani s Irskem) pouzivat jenom kdyz jde o zivot :-) Prace se tady shani spatne, pokud tedy nikoho neznate...
Libi se mi tady protoze tu mam hodne pratel (lokalnich), znam osobne par moc dobrych obchodniku (oba Italove), je tady kvalitni servis v restauraci a kvalitni jidlo, vynikajici zdravotni system - alespon v Toskansku.. (zadarmo pro residenty). Co je pro me dulezity mam tady lyzovani, plaze a lesy bohate na chutnou zverinu. ;-) Libi se mi uprimnost Italu a jejich smysl pro humor. (tu)
Doporucuji vsem vycestovat do zahranici a zkusit neco noveho alespon na nekolik mesicu.
Na zaver bych chtel podekovat za tento server a poprat hodne zdravi Tomasovi a Petrovi. Kdybych byl Ital, tak bych popral zdravi Tomasovi, Petrovi a jejich rodinam :-) Zbytek si koupite :D Hezky vecer vsem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny tradery.

Velice fandím Petrovi a Tomášovi a jsem vděčný za jejich velkorysé sdílení nabytých zkušeností. Díky, mládenci.

Sám bydlím momentálně v Belgii. Asi jsem v trochu jiné situaci, než většina kolegů na tomto serveru, protože mi náklady na bydlení v Belgii platí firma. To mi spolu s lukrativním platem umožňuje posílat všechny finanční přebytky na můj účet pro trading a plánovat příjemný život v teplých krajích. Nevýhodou je, že mi do nedávna velmi intenzivní cestování a současná pracovní doba neumožňují intradenní obchodování. Moje snahy v tomto směru ztroskotaly na distribuci zisků při nepravidelném obchodování. Ale moje oblíbené přísloví říká, že nejúspěšnější jsou ti, kteří dokážou své ztráty využít k dalším vítězstvím a nakonec jsem se našel v obchodování opcí. Rok studia a zejména opční akademie mě posunuly k praktickému obchodování opcí, zejména Iron Condora a dnes již můžu mluvit o obchodování multikontraktů.

Ještě bych rád přidal, že největší posun mi v obchodování přinesly tři důležité milníky:
- po velmi důkladné analýze svých potřeb jsem zjistil, že vlastně potřebuji velmi málo hmotných statků. Mnohé se dá pronajmout nebo se bez toho obejít. To mi umožnilo se soustředit na obchodování samé, místo abych se trápil jeho výsledkem
- na svém hledání svého psychologického profilu a možných investičních příležitostí jsem zjistil, že je na světě mnoho lidí, kteří bojují o holé životy. Poté, co jsem se spojil s charitativní organizací a začal přispívat na její akce a vzdal se tedy něčeho svého, jsem našel cesty k ziskům nejen v tradingu.
- a hlavně jsem přestal hledat v tradingu dobrodružství nebo zábavu a pracuji na své disciplíně, studiu a pozitivním myšlení.

A proč to vše píši? Dneska už vím, že i když by mě můj současný kapitál ještě neuživil, tak trading je cesta, která vede k finanční nezávislosti. A ani lukrativní plat nevyváží možnost být svým pánem. Trading mi ukázal cestu ke svobodě a poznání sebe sama i světa kolem. Velký díl na tom mají Tomáš a Petr.

Držím všem traderům palce
Boryš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co se tyce tech typu bohatych lidi, tak podle me clovek, ktery dokaze dlouhodobe vydelavat v trzich, mnohem snaze zapadne do te "druhe" skupiny a nema potrebu se bohatstvim chlubit. Ted myslim snaze nez napriklad nekdo, kdo zacne podnikat, ma docela dobry napad a trosku stesticka a najednou mu to zacne vydelavat vic penez, nez cekal (tim samozrejme nechci rict, ze podnikani je prochazka ruzovou zahradou, vetsinou je to prave naopak), a poradne ani nevi, jak se ma s takovou situaci vyporadat.

Disciplinovany trader totiz zhruba vi, kolik vydela (ma nastavena urcita ocekavani) a predem vi, co s temi penezi udela. A protoze davno musel porazit svoje ego, naucit se pokore a ostatnim "slechetnym" vlastnostem, je to vyrovnany clovek, ktery presne vi, kam chce jit a taky tam jde. A stavi si takove cile, aby ho to hnalo porad dal. Udelat dojem na spoluzacky ze zakladky na srazu po 25ti letech tim, ze tam prijede v 612 Scaglietti, neni moc vysoky cil :)

Borysh zminil prispivani na charitu. Ikdyz jsem v tomto ohledu docela skepticky, verim, ze existuji i organizace, ktere jsou schopny dolozit, na co penize sly a ukazat nejake realne vysledky. To cloveka nejen zahreje u srdce, ale take je to takova "investice" do budoucna. Ja totiz verim, ze cokoliv clovek udela, jednou se mu to vrati. Aspon v mem pripade tomu tak vetsinou bylo. Ne nadarmo se rika "na kazdou svini uz se nekde vari voda" :). Takze neboj, MichaleMV, i na Tveho znameho jednou dojde ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já si hlavně myslim že když člověk začne přispívat na nějakou charitu či organizaci která funguje a má smysl tak hlavně peníze dostanou i jinej smysl a myslim že pak je to už i takové jiné bohatství :) Jinak článek pěknej a určitě povzbuzující, já jsem zatim v čr a i když by se mi nechtělo jít jinam ( z vlasteneckých důvodů ) tak bych taky nejspíš plánoval nějakou pěknou pláž někde v teplé krajině :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja vam chlapi s tim razenim do kategorii nevim. Myslim si ze je to od natury,stejne jako kazdy nechce byt milionarem,a treba mu staci mit "jen" stastne rodinne vztahy a chodit do prace na 8h ale pak mit doma totalni klid (znam dost takovych), nemusi byt i kazdy tak "skromny" a nedavat svuj uspech najevo. Nevim zda je to ten typicky cesky pohled,ale ve svete je bezne ze se lidi radi do svych skupin i podle penez,takzvane "vrana k vrane...". :-) Kdyz mluvis treba o te Spagete (mimochodem se mi nelibi),tak Ferrari je muj sen od detstvi a piste si ze hned jak na nej budu mit volne prostredky tak mi bude rikat pane,ale je to jen splneni jednoho ze snu kvuli kterym (vetsina z nas) jsem zacal s tradingem. Pro ostatni chapu ze to muze byt neco jako cil,ale pro mne je to jen dalsi milnik v zivote,a hmotne statky jsou od toho aby se se vyuzivali - pro me je podstatne jen jedno slovo: SVOBODA!!! To je vec ktera je podle me k zavideni,svoboda a kdyz clovek dela co ho bavi. Jinak ziju uz 7mym rokem v Irsku,ale mam za sebou zkusenosti ze Svycarska,Rakouska,Nemecka a Italie. Nevim proc jsem skoncil zatim tady,ale uz se rozkoukavam kam se hnout dal a v soucasne dobe se ohlizim po jinem state kam odejit a mozna uz zustat. Na 100% to bude take nekde kde je teplo a more,zimy a deste mam uz odsud dost. A jak se zije v Irsku? Jednim slovem velka pohoda,jak popisuje Tomas i Petr ve svych clancich razi se tu heslo "klid,to bude",ale nikdy nevite zda zitra nebo za tyden ci dele. Nikdo nikam nespecha.Kdyz nastupujete do prace mnohdy ani smlouvu nedostanete,staci jen ustni dohoda,na uradech staci vzdy jen neco podepsat jako ze je pravda co jste prave vyplnili,zadne doklady,proste duvera i v dnesni dobe na vysoke urovni. Lide pratelsti, kdyz vidi ze tu bydlite dele a umite dobre jazyk tak vas berou skoro jak mistniho. Ceny jsou tu asi jako v cechach,alespon co se tyce potravin a takovych tech zakladich potreb. Benzin ted stoji €1,40, pivo v obchode cca €1,50,v hospode €3,80 a vic,lahev vodky €20 (je tu probibice,proto ty ceny alkoholu), maslo asi €1,20, chleb €1,50. Bydleni zalezi na lokalite,ja bydlim v mensim mestecku a platim €570/mesic bez sluzeb najem za 3 loznicovy dum, 3 koupelny, kuchyne, obyvak, velka zahrada. Nejlevnejsi domy a byty tady jsou kolem €400,ale v Dublinu se s cenou nedostanete pod €1000. Auta jsou tu stejne draha jak v EU,ale pojisteni je drahy moc, treba koupite Passata z 2005 za €10.000 a pojistka pro 30 leteho chlapa s 10 letou praxi je cca €1200 na rok + k tomu jeste platite rocni silnicni dan podle obsahu motoru - 1.6 benzin €500, 2.8 litru a vys €1,300 rocne. A kdyz je vam 20 a tak pojistka muze jit klidne az k €3.000!!! Internetove spojeninic moc, mam 8Mbit a je to nejvic co se zde da sehnat (jen Dublinu a par dalsich mestech je 24Mbit),platim €60/mes, plus mobilni tarif,na ktery chytnu vetsinou jen EDGE signal €20/mes. Zdravotnictvi je tady naprosto strasne,i irove sami vi ze jsou snad nejhorsi v evrope (potkat doktora ira je maly zazrak,jsou tu jen indove,pakistanci,cesi,slovaci a polaci). Jinak co se tyce tradingu tak tu znam jedineho cloveka,myslim tim ira,co obchoduje a jeste akcie,v tomhle smeru tu neni moc osveta. Sorry za tu delku... mejte se a at Vam trading slape!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro me osobne penize a trading = svoboda.
To je duvod proc sem se vlastne do tradingu pustil a cim vic se do toho ponoruju,tim vic me to bavi.

Jinak bych pral vsem,aby meli tu moznost a nebo sebrali dostatek odvahy na odjezd do ciziny.Je myslim uplne jedno kam,ta zkusenost je k nezaplaceni.Otevre vam to neskutecne obzory,stanete se otevrenejsi a konecne vykouknete z te ceske bubliny,ktera vas obklopuje a o ktere nevite do te doby,nez se vydate za hranice.....

Ja osobne ziji jiz sedmym rokem mimo CR.Jsem v Anglii,jinak sem stravil rok na Novem Zelandu,pote cesta Asii a Australii.
Ale proc tohle vubec pisu.Prvni mesice byly pro me osobne utrpeni,ne ze by se mi delo neco spatnyho,ale z duvodu naprosty omezenosti,kterou sem si sebou privez,aniz bych o tom vedel.Clovek si tohle uvedomi vazne az kdyz nejaky cas zije v jine zemi.Coz by mi asi vetsina tech co ziji mimo CR potvrdila.
To trvalo do te doby nez sem si uvedomil,ze vlastne anglicani nejsou vubec spatni,ale ze jedinej kdo ma nejakej problem sem ja sam.Tohle byl pro me osobne velky zlom.
Anglie je pratelska a tolerantni zeme,s podobnym smyslem pro humor jako doma.Pokud anglicani vidi ze mate snahu se naucit jazyk a mluvite,berou vas za svy coz bude asi podobny jak psal M@rcucci v Irsku.
Naklady na zivot jsou asi srovnatelny i kdyz ve spouste veci levnejsi nez v CR,teda krome bydleni a nejakych sluzeb.
Ale to je velmi relativni,jelikoz mzdy jsou tu vyssi.
Kdyz obcas jedu domu,celkem me zarazi co jsou Cesi ochotni platit treba za obleceni,spotrebni zbozi atd....to tu vychazi o hodne levneji,coz je paradox......ale na druhou stranu chapu,ze nemaji bohuzel na vyber...
Par prikladu pivo 2.50-3 libry,chleba 1-1.50,benzin tusim kolem ,1.14,najem za dvoupokojovy byt kolem 450-500 liber,
dobra vecere pro dva s vinem kolem 50-60 liber,samozrejme s neporovnatelnym servisem.
To je asi nejvetsi rozdil,kvalita sluzeb a ochota lidi vseobecne.Treba kdyz potrebujete neco vyridit na uradech,to se neda zatim vubec bohuzel porovnat.Nebe a dudy...
Ale co je tady vcelku spatny,tak jako v Irsku je zdravotnictvi,toho sem si zase na druhou stranu zacal mnohem vic vazit
u nas doma.Mate tu sice moznost dostat kvalitni peci v soukromem sektoru,ale pojisteni je vcelku drahy,takze to pro normalni lidi moc neni.

No abych to shrnul,pobyt v zahranici je ta nejlepsi investice do vaseho zivota a zkusenost,ktera vas neuveritelne obohati,otevre obzory a prinese prilezitosti,pro ty co divaji kolem sebe....

Vsem preji mnoho uspechu jak v tradingu tak v zivote.......

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...