Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Propojení Excelu a IB - základní tutoriál na stavbu VBA kódu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 35
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Nejsem programátor, ale článek je vysvětlen poměrně laicky a pochopitelně.
Osobně o možnosti využití excelu tímto způsobem neuvažuji (byť je excel pro mne nepostradatelný nástroj :) ), ale je dobré rozšířit si trochu obzor.
Kdo ví, kdy něco takového budu potřebovat....

Díky gizmo a přeji hodně úspěchů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Perfektne napsano.

rada bych se vas na neco zeptala,jelikoz zacinam trochu tapat.
programovani je velka cast trading, jak jsem se docetla v clancich a knihach, ale stale pro me zustava a asi i zustane velkou neznamou. Proto se ptam, myslim spravne nebo spatne, kdyz verim , ze se v obchodovani obejdu bez programovani a budu vyuzivat pouze nekterych ukazatelu a sveho citu? Jsem na zacatku a vubec jeste nevim ktereho programu se chytit pro historii dat. Procitam vsechno co je k dispozici a odpovedi mi urcite prijdou , ale ted se ptam jako ulpny zacatecnik.
diky a preju vsem prijemny den

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Honzin

Premyslel jsem, ze bych sem do budoucna zkusil napsat i par clanku o automatizaci v Ninjovi. To by pro Tebe mohlo byt zajimavejsi ;)


> Kaci.

Bez programovani se na 100% obejdete. Programovani neni nic jineho nez automatizace urcitych ukonu a neni to nic zazracneho. To znamena, ze i kdyz budete umet perfektne programovat a nebudete umet obchodovat, tak Vam to programovani stejne na nic nebude. Takze se zamerte v prvni rade na obchodovani samotne. Programovani Vam casem muze ulehcit hromadu ukonu, ale rozhodne to neni neco, bez ceho byste nemohla uspet. A na svete je programatoru vic nez dost, tak pak muzete pozadat nejakejho o pomoc, kdyz ho budete potrebovat ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jsem to celé odzkoušel, ten článek mne přinutil to "testnout" . S TWS a IB sice nepracuji, ale demo TWS jsem měl v PC ještě z dřívější doby. Nainstaloval jsem API a vyhledal "VBA samples for Chapter 22" (pro jistotu) a vše rozchodil. Výroba vlastního listu podle vzoru v zipu pak už byla už hračkou. Jen jsem trochu jsem musel hledat složku "Vývojář". Závěr: Návod jsem otestoval a je plně funkční. Je až neuvěřitelné jak je to jednoduché, když se to umí. Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> radusor

Ja jsem presne vedel, ze to tak dopadne a lidi se budou ptat, jak tam dostat opce a futures :)

Pokud bude o vikendu chvilku cas, tak se na to mrknu a treba by byl casem druhy dil, kde bychom si ten nas Excel trochu rozsirili, aby to dokazalo nacitat i ty ostatni financni nastroje. Ja jsem to do toho prvniho dilu neudelal z toho duvodu, aby to mohlo byt opravdu jednoduche.

Jinak s opcemi zkusenosti nemam a moc toho o nich nevim, takze budu muset prvne precist clanky o opcich, abych vubec vedel, co ma smysl v tom XLS delat a co nema :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sice to jeste nepouziji, pouze bych rad rekl velke diky za takoveto dobrovolne ciny, ktere znacne casti traderu pomohou.

Libi se mi take ten "duch" a radost, ktery z toho pak cisi a ktery vyvolava!

Kdyby bylo k nejakym clankum okenko "Donation", tak bych u nekterych vubec nevahal dat nejaky dar.

Hodne uspechu.
Love&Peace

Link to comment
Sdílet pomocí služby

gizmo Napsal:
-------------------------------------------------------
> > Honzin
>
> Premyslel jsem, ze bych sem do budoucna zkusil
> napsat i par clanku o automatizaci v Ninjovi. To
> by pro Tebe mohlo byt zajimavejsi
>


Určitě by něco více k automatizaci v Ninja Traderovi bylo přínosem. Ale horší je, že těžko sepíšeš "průvodce automatizací", který bude použitelný pro všechny, přece jen obchodní systém má každý jiný a každý indikátor funguje trochu jinak...
Ono něco přece jen je slušně popsáno i v tutoriálu od Petra www.financnik.cz/komodity/recenze-sw/ninjatrader-7.html , ale jak jsem psal, ikdyž vezmeš např. FINWIN od deseti traderů, tak každý ho obchoduje jinak a bude trochu obtížnější to nějak zobecnit.
Já osobně uvítám spíše pasivní možnosti automatizace (např. pomocná upozorňující signalizace u nějakého patternu atd.), protože vstupy chci mít stále mauální (představa auto-vstupů je dokonce pro mne něco jako horor ;) :) ).

No záleží na tobě kolik máš času a energie, nerad bych se stal jedním z důvodů, kdy svoji energii vynaložíš na něco, co tě příliš neposune k samotnému ziskovému tradingu. Jak jsi sám psal, pokud nezvládneš tradovat, programování AOS a podobných se*epetiček je ti k ničemu.
:D ;)

Tak krásný víkend všem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

gizmo,

to je výborný článek. Jsem z něho hodně nadšený a také se velmi přimlouvám za opce a pokud možno i zaměření na podmíněné příkazy pro uzavírání klasických strategií typu - vertikální a kalendářní spready nebo rovnou Iron Condor.

Nejvíc mi chybí v TWS právě přehlednější obchodování opcí a možnosti podmíněných příkazů, tak jako to má TOS.

Díky.

Vašek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Honzin

Ja bych se urcite nesnazil programovat nejakou kompletni strategii a zakomponovat do toho veskere mozne variace. Spis by to byly kratke tutorialy zamerene na reseni urcitych podproblemu. Neco jak rikas ty - pasivni moznosti automatizace. Dejme tomu, ze obchoduji 0/v - jak si naprogramovat nejake upozorneni, ze signal je blizko high/low dne. Nebo jak naprogramovat upozorneni, ze je blizko S/R urovne. A jak vlastne vubec programove rozpoznat S/R uroven? Co takhle upozorneni, ze vstupni usecka je abnormalne velka? Neco v tomto smyslu... Tyto jednotlive dilky by se daly pak poskladat treba i do jednoduche strategie.

Jinak co se tyce tech hororovych automatickych vstupu :) - ja uplne presne chapu, jak to myslis. Ale taky na to mam uplne opacny pohled ocima programatora. Pokud bych mel definovat, co to je program, rekl bych, ze je to zaznam urcitych myslenkovych postupu programatora (zadej stejnej ukol 10ti programatorum a dostanes 10 reseni). Pokud mas jasno ve sve vstupni strategii, umis pojmenovat vsechny podminky a nuance a jsi schopen definovat svuj myslenkovy postup pro tu konkretni situaci, tak to presne tak muzes naprogramovat a ten vstup nebude horor. Protoze to bude fungovat presne tak, jak chces a bude se to chovat naprosto predvidatelne. Pokud si nekde stahnes "zarucene funkcni super AOS strategii pro Ninju" a nebudes mit ani paru, jak to vlastne funguje, tak to pak bude prinejlepsim horor :)

Klic neni ani tak v tom umet nebo neumet programovat (na svete je dost lidi, kteri programovat umi a dost z nich pise manualy a tutorialy na ruzne servery :)), ale spis v tom umet pojmenovat a poskladat svoje myslenkove postupy. Jen tak lze vubec premyslet o tom, prepsat to do urciteho kodu. Ja treba jeste nemam ve sve hlave konkretni a uplnou definici chopu a tak se nemuzu ani pokouset naprogramovat kod, ktery mi ho rozpozna... no, pokouset se muzu, ale... :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...