Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

konec kontraktního měsice


beginner

Doporučené příspěvky

Kdy je podle vás nejvhodnější opustit kontraktní měsíc (a třeba přerolovat, pokud je otevřená nějaká pozice) a nebo se již začít dívat po obchodních příležitostech v příštím kontraktním měsíci? Před FND? Nebo klidně i třeba 2 dny před LTD?

A ještě bych chtěl vás poziční tradery požádat jestli by si někdo se mnou nechtěl psát přes ICQ... pokud možno někdo kdo má podobnou strategii :) ... já nepoužívám vůbec žádné indikátory, řídím se jen podle SR úrovní a dvou druhů formací... moje číslo na icq je 211 655 864.. snad se někdo ozve :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 30
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Beginnere,

obecně bych se vždy držel pravidla být z pozice venku před FND!
Jinak co se Vašeho ICQ týče - proč si nemůžete o svých strategiích dopisovat skrze toto fórum??? Právě proto je zde vytvořeno - aby se mohli učit i ostatní. Neberte to zle, ale kdyby každých chtěl diskutovat po ICQ, pak by zde neexistovalo stovky skvělých příspěvků ze kterých se může učit spousta obchodníků! Pokud máte cokoliv zajímavého - dotazy, postřehy, něco co by jste rád diskutoval - napište to do tohoto fóra! :-)

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer,
ja odchazim z kontraktniho mesice ve chvili kdy klesne denni volume pod 10.000. Tj. pokud je denni volume nekolik dni po sobe pod 10.000 a vim, ze napr. do 3 tydnu konci stavajici kontraktni mesic, pak jiz hledam prilezitost v dalsim kontraktnim mesici [obchoduji pozicne komodity s vysokym dennim volume - napr. Corn].

S pozdravem

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Oběma vám děkuji za obpovědi...já už si ty informace nějak smíchám dohromady a zase z toho určitě vznikne něco dobrého :) Me taky nejvic zajímá Corn a pak Sugar.
když už píši tak jen tak pro zajímavost napíši mé dosavadní úspěchy s mojí strategií při backtestingu - začal jsem obchodovat Corn od roku 1995 (chci si to projít až do roku 2005 a pak i Sugar):
Corn: 1995 - 12 obchodů zhodnocení $5000 účtu o 130%
1996 - 4 obchody (docela ubohé na celý rok) zhodnocení 5k o 130%
1997 - 8 obchodů zhodnocení 5k o 168%
1998 - 10 obchodů zhodnocení 5k o 72%
1999 - 9 obchodů, o 117%
2000 - 15 obchodů, o 150%
2001 - 7 obchodů, o 86%
ještě tak otestuji 4 roky a pak to samé v Sugar, musím říct, že při backtestování se toho dost naučím, spousty různých situací apod. a zároveň poupravuji svoji strategii (vylepšuji vstupy i výstupy z pozic...) až zobchoduji oba trhy a budu mít vylepšenou strategii a zodpovězené všechny nejasnosti, které v průběhu testování vzniknou, tak udělám celý ten proces znovu... a uvidí se jaké to bude...
Občas mi ale připadá, že za celý ten dlouhý rok udělám strašně málo obchodů... kolik tak děláte vy (poziční-corn..)?
třeba je to ale normální tak těch 10 obchodů ročně... no, uvidí se..

S pozdravem Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jirko,

přístup, jakým k obchodování přistupujete, je skvělý. Jste na dobré cestě a uvidíte, že se vám takovýto backtesting do budoucna vyplatí. Dobrá práce, pokračujte v tom dál.
Co se týče množství obchodů - na to se nedá odpovědět. Záleží skutečně na přístupu, strategii, atd. Někdo dělá v kukuřici 50 obchodů ročně, někdo třeba jenom 5 a méně. Stejně je to v intradenním obchodování - někdo dělá za den 2 obchody, někdo 20 a někdo i 200. Umění je spíše v případě pouze několika málo obchodů za rok mít velikou trpělivost si na takové obchody počkat. A to dokáže skutečně jen málokdo.
Zdravím a držím palce,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Jirko,
taky jsem při trénování v pozičním obch. byl překvapen, že mám rok hned za sebou a udělal jsem málo obchodů. Další problém nastal, když jsem chtěl obchodovat třeba jen dva trhy a zkusil jsem to na aktuálních datech. Jedna svíce denně - na to jsem opravdu neměl trpělivost. Navíc jsem za ten den ztratil jaksi kontakt s trhem a i přes poznámky, které si vedu, mi dělalo problém se do toho znovu dostat. Nedokázal jsem se ovládnout a vstupoval do trhu stále častěji. Nemusím asi uvádět, jak dopadly výsledky. Postupně jsem přešel na ID obchodování a zjistil, že to je to, co hledám. Trh sleduju neustále, prostě s ním žiju a dělám kolem 25 obchodů denně.
Pokud máte opravdu trpělivost, počkat si na svůj obchod třeba i dva měsíce, myslím, že jste ve velké výhodě. Ale pokud to v reálném čase nevydržíte, začnete obchodovat častěji, nabourá Vám to plán a otestovaný systém půjde do... To byl můj případ.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bohdane,
díky za vaše zkušenosti, ale já jsem naštěstí trpělivý člověk a tak trochu líný a musím říct, že denně sledovat trhy, neodtrhnout oči od monitoru, tak to opravdu není nic moc pro mě. Chci mít spoustu času i na jiné věci a právě proto mi poziční trading vyhovuje. Hold, každý je na něco jiného.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jurie,
podle me je nejlepsi sednout si nad grafy a delat to rucne...to co se takto naucis te zadny naprogramovany system nenauci. Ziskas tak lepsi cit pro dane trhy a ma to spoustu dalsich vyhod. Ja delam backtesting v TNT, postupne si dany graf posouvam den po dni (tak je to realistictejsi, nez kdyz vidim co trh udela dalsi tyden...) jeste nedavno mi delaly problemy ruzne formace, ale backtestingem jsem si spousty problemu ujasnil - ktere formace budu a ktere nebudu obchodovat, osobne nakonec zustanu jen u dvojiteho vrcholu/dna a zakulaceneho vrcholu/dna (ten se nevyskytuje tak casto jako dvojity vrch/dno, ale pokud se objevi, tak to stoji za to $$$ :) ) presne jsem si tak i ujasnil v ktere casti dane formace chci vstoupit do trhu atd atd...
Muj osobni nazor je, dat si s backtestingem opravdu praci a ne to nechat na nejakem programu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jurie,

já osobně zkoušel celou řadu backtestingových systémů, nejrůznější backtestingové programy, zkrátka cokoliv, co se jen dalo vyzkoušet. A nakonec jsem zůstal u ručního procházení grafů. Je to sice pracné, ale jednoznačně nejefektivnější. Tedy alespoň pro mě. A přesně jak píše Beginner - učíte se tak i získávat lepší cit pro grafy. Takže doporučuji TNT nebo jiné grafy, excelovskou tabulku a mnoho trpělivosti. Poctivý research se v komoditách vyplácí.
Hodně zdaru,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
Vicemene souhlasim, ze rucni prochazeni grafu ma neco do sebe a cloveku se do pameti zakousnou ruzne formace a variace, ktere v budoucnu muze vyuzit (Napriklad: Tohleto jsem uz videl tam a tam a dopadlo to tehda tak a tak.. apod) taky jsem to tak delal/am a myslim ze je to dulezita ba dokonce nezbytna faze.. Nicmene "naprogramovany" backtesting nestavim na nizsi uroven, zvlaste kdyz clovek jede intradenne a udela za den vicero obchodu... Kdyz papertradujeme a vytvarime , ruzne pilujeme strategii, abychom ji v realu nemuseli uz nijak editovat tak je uzitecne mit napsany porgramek ve kterem nastavime treba kosmeticke upravy a on nam projede historii a vyhodi vysledky - co, jak proc a kolik bysme uleteli/vydelali atd., clovek uz musi byt asi programator, aby svou strategii co nejverneji prevedl do zdrojaku ale pak je to podle me mocny nastroj, nez kdyby chtel otestovat nejakou kosmetickou upravu a prochazel opet kvanta grafu... to by do smrti backtestoval, nebo aspon ja :D

PS: Kdyz bude potreba budu papertradovat klidne x roku, nikam nespecham a z mnoha stran mi bylo receno ze 1-2 roky na pripravu je minimum, takze jsem timhle prispevkem nechtel rict, ze nabifluju data do programu, ten mi vyhodi uspokojiva cisla a hned hups do realu obetovat penize, to ne, tak jsem to nemyslel!.. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasím s těmi předešlými příspěvky. Sám dělám backtesting v TNT pár měsíců - původně jsem testoval od roku 1997, teď se spokojuji "jen" s posledními pěti lety. Když zkouším strategii na poziční obchodování, dá se jedna komodita "ručně" otestovat v pohodě za jedno odpoledne - tedy mých zatím vybraných 14 komodit cca dva týdny (pokud člověka zrovna nepřepadne nepřekonatelná nechuť k práci :) ). Zároveň jedu v TNT otestované strategie "live" - ze dne na den jako v reálu - dobrá škola trpělivosti - ono při tom backtestingu přeletíš 5 let za odpoledne a teprve při tom jakoby "live" obchodu si člověk uvědomí co to je čekat na nová data celý víkend :).

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...