Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Perfektni clanek. Jen vice takovych. Me osobne hodne pomohl.

Jsem take ve fazi frustrujiciho papertradingu, ktery moc nevede k cili. Jiste ze je ukazan jeden priklad a to pozitivni, pokud si projdu svuj backtest (prvni indikace potencialniho patternu), tak tam bylo 50 obchodu - a kdyby pattern fungoval a ja jsem psal clanky, take ukazu jen ten kde z edukativnich duvodu pattern vysvetlim a funguje (protoze na 1 screenu budou max. 2 obchody - aby to ctenarum pomohlo - ukazka 6 obchodu kde pattern selhal a ani jednoho kde a proc jsem ho bral by nikomu know-how neprinesla). Jinak dle nametu v tomto clanku a v kombinaci s predchozi praci jsem udelal pattern spise protitrendovy (vyvstal mi diky tomuto clanku, vzal jsem asi jine dny) a zas mi vadi dny, kdy to trenduje a ne a ne se to obratit (pokud vynecham "silne" trendujici dny, pattern nevypada vubec spatne).

Jinak clanek vubec neberu jako konkretni pattern ale navod jak hledat patterny a cim si projit aby to fungovalo - coz mi chybi. Tento navod lze pouzit i na netrendujici dny a tam zas clovek najde jine patterny.

Clanek me urcite dost smeruje kudy a kam mam jit. Chtel bych jeste jednou podekovat za clanek a timto poprosit o podobne clanky - rikaji na co se divat. Urcite by me osobne pomohlo rozsireni typu "jak to delam ja" - postup pri hledani patternu - idea -> indikativni backtest N obchodu -> upravy -> novy indikativni backtest -> detailni backtest N2 obchodu atd. s priklady a jak treba ty zpetne upravy delate.

Diky,

petemm

• 9 months later...
  • Odpovědí 37
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím,
dělám analízu mae/mfe
tzv vyznačím si včechny patterny se sl 3 body(trh fdax) a vyznacim si nejvetsi profity, jak tede pak dale postupovat?

jak mám dále pokračovat, a jak poznám už jen z této mé databáaze zdali budu uspěšný?(tzv muze byt muj vstupni patern uspesny?, a muzu se konecne zamerit na vystupy?)

Svět zapomíná na hrdiny.

Odesláno

wolf: já to dělám tak, že si do Excelu zadám vstupní cenu, cenu MFE a cenu (velikost) SL. Pak podle RRR (třeba 1:2) mi excel dopočítá cenu PT (výstup) ukáže ziskové a ztrátové obchody. Jednoduše změním RRR na 1:3 a ihned vidím, co to se systémem dělá. Klasická prezentovaná analýza česností MAE/MFE mi nesedí ... navíc ten SL nastavuju podle ATR, takže když je trh "tichý" stačí mi např. 30 EUR, když se rozdivočí, ATR křičí, použij 60 EUR :) (tu)

Odesláno

wolf:

Pro stanovení SL zaokrouhlím ATR (14) vždy nahoru. PT je potom násobek podle RRR. Např. pro ATR = 3,7 nastavím SL 4 a PT 8 ... Chci ale vidět SL pod low/nad high swingu, takže když se trh odráží od EMA a mě stačí SL jenom 3, tak snížím risk a upravím PT na 6. Pokud by SL nebyl vhodně umístěn, obchod vynechám. Vím, zní to pracně, ale volatilita se mění poměrně často a kdybych lpěl na SL o velikosti 4, tak bych si v době zvýšené volatility více nabil tlamu a taky šel pro zbytečně malé profity. V době klidu naopak nelpím na velkých PT a raději nastavím 2x tolik kontraktů, abych trochu stabilizoval :-)

Chystám se na FESX. A důvod? Protože má tento trh v podstatě téměř nejnižší komise u brokerů ze všech trhů a navíc má oproti Daxu normální intraday margin. Jeden tick zisku na FESX mi zaplatí komise na dalších 5 kontraktů :-D Navíc je tam oproti Daxu ohromná likvidita, takže neskluzuju :)

Odesláno

Jj zatím fixní v rámci jednoduchosti. Už tak si to dost komplikuju tím ATRkem :) Pokud to půjde dobře, chtěl bych zkusit time and sales pro výstupy. FESX často vystřelí jak raketa a můj PT je často bohužel někde na začátku. Tady je ještě hodně prostoru pro hledání cest..

Odesláno

Zdravim do fora, chtel bych pridat svych 5 centu se stavenim OS. Udelal jsem backtest na YM trhu za 2010 asi 450 obchodu. Pak jsem zjistil ze 60% ochvodu nedava smysl a je treba filtrovat. Pridal jsem par pravidel a ve vysledku z grafu vykoukal klasicky S/R, Trojuhelniky, a Head&Shoulders paterny. Udelal jsem tedy druhy backtest YM 2min. 2011 a filtroval pouzival jen paterny ktere me vysli nejlip v prvnim backtestu tedy EC, 2v, 0/100 - k tem jsem prihodil filtraci pomoci okolnich S/R a momenta trhu. Po zbacktetovani tri mesicu mi vychazi ze vetsinu ziskovych obchodu mam Short (jakobych nebyl schopen obchodovat long) s fixnim PT/SL 24/10. Paper trading jsem zkousel na konci minuleho roku ale diky silene zbrklosti sem nemel zadne hmatatelne vysledky. Hlavne diky zbrklosti a ukoncovani obchodu predcasne na okolnich S/R. Od zacatku roky sem si precet par knih ohledne psychologie 101rad o tradingu a trochu se uklidnil. Momentalne jsem zafinancoval ucet u IB ale i kdyz vidim vysledky v backtestu (v prumeru 1obchod/den se ziskem 18USD) tak nevim jesltli radeji jeste neudelal paper na realnych datech. Taky podle komentaru na Kurzu Financniku mi nejak uvizlo ze RRR by melo mit aspon 1:3 a mem vpripade mam 1:24 (paklize dotahnu ziskovy trh do konce. Uvital bych nejake komentare a Vase zkusenosti se s tavenim OS a prechodu na Live account. V priloze par paternu ktere se mi libi v kombinaci s S/R nebo Head&Shoulders. Diky Honza

16411

16412

• Vytvořit...