Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nad osobními dotazy. Jak je to s tím backtestem a jak velký stop dnes používáte?


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

díky za další povedený článek. Jen se chci zeptat, zakoupil jsem vaši knihu ,,jak se stát intradenním finančníkem,, kde se docela podrobně věnujete vašemu systému FinWin, měl jsem za to že tento systém má jeden ze základních pilířů to , že se obchoduje na alternativním grafu Volume, nyní jste uvedl, že obchodujete na timeframe 1 až 2 min, to znamená, že obchodujete úspěšně FinWin i na časovém timeframe, nebo jste měl na myslí jiný přístup než FinWin, uvědomuji si, že obchodní systém je flexibilní záležitost. Akorát provádím BT FinWinu tak uvítám jakýkoliv typ.

Ať se daří, nejen v tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,

"klasické" podobě FinWinu se více věnuje Tomáš, ale i on používá dnes minutové timeframy. Důvody jsou hlavně ty, že pro alternativní timeframy jsou potřebná kvalitní ticková data, která při cestování nebo životu v místech jako ostrovy v oceánii nejsou moc k dispozici.
Ovšem na volume grafech není rozhodně nic špatného a jednoznačně s nima lze pořád obchodovat naprosto stejně jako dříve (byť třeba u trhu Russell bude třeba upravit periodu nastavení timeframe protože se hodně změnila likvidita, ale to zde již bylo mnoho krát zmíněno).

Já dnes obchoduji víc přístupy založené na sledování několika grafů najednou - intermarket analýzu, kde jsou minutové timeframy nezbytností, jinak nelze grafy mezi sebou porovnávat.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petr,

děkuji za rychlou reakci, já dělám BackTest na trhu ES je to pro mě přijatelnější jako pro začátečníka, TF je pro mě zatím moc drahé =) zmínil jste, že aktuálně obchodujete přístupy založené na Intermarket analýze teď toto téma studuji ze všeho nejvíc, a chci se zeptat jestli neplánujete pod Vašim nakladatelstvím přeložit knihu ,,Intermarket Analysis: Profiting from Global Market Relationships,, od John J. Murphy, myslím že by to spousta lidí ocenila.
Jinak již jsem dočetl Vaši další knihu ,,Kompletní průvodce úspěšného finančníka,, a kniha je doslova perfektní. Nic jiného mě nemotivovalo do studie tradingu jako právě Vaše knihy a za to děkuji.

Ať se daří, nejen v tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petre,
mam taky jeden dotaz. krome meho puvodniho trhu FESX jsem se zacal koukat a papirovat i TF. Jasne, je to daleko dravejsi trh. Ja jsem na framu 3 min a jedu v divergencich. Ze zacatku jsem pro testovani prevzal vas SL (do 150$) ale ja se tam proste s tema max 150 babkama nevejdu tak, abych umistoval SL nad formace (DT/DB, ...). Me to spis vychazi na muj frame 150-170$. Z nejakejch vasich clanku jsem vypozoroval, ze snad davate SL NAD vstupni svicky a ne nad formace. I tak se to urcite muze delat ale pro me by to byla dost velka zmena v mem planu. Muzete mi tohle trochu objasnit??
diky
Pajus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

SL nedávám nad high/low svíčky. Dávám je mnohem dál. Ale nejedu taky 3 min. timeframe, tam si myslím, že SL 150-170 může být adekvátní. Hodně záleží na tom, kde vstupujete a jak řídíte obchod po vstupu. Tj. nelze paušalizovat.
Já osobně hodně vstupuji se slevou – tj. nevstupuji na close úsečky, ale blíže S/R oblasti limitem. Potom můžu pracovat se SL 150, ale jak jsem psal v článku, nečekám až trh SL zasáhne – když vidím, že trh nejede mým směrem, tak pozici uzavřu s mnohem menší ztrátou.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petre, diky za vycerpavajici odpoved. "Davate je mnohem dal" - coz znamena, ze se neridite formacema. Ja, jako stale (po 10 mesicich od otevreni vasich knih) greenhorn se jima radej ridit budu :-) Jeste pro doplneni: vstupuju na divergenci a 100/0 na close svicky marketem a nechavam to bezet az na 250$, pak BE ... nebo zakladni SL. SL se snazim prave davat cca 2 tiky nad/pod formace. Zatim se snazim mit pravidla co mozna nejjednodussi i kdyz vim, ze tam jsou urcite rezervy.
diky
pajus/madrid

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...