Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nad osobními dotazy II. Kde sehnat co nejlevnější intradenní data a jak se připravit na obchodní den?


Doporučené příspěvky

velmi kvalitní ticková data má infinity. lze stáhnout historická ticková data všech emini minimálně 2 roky dozadu. živá data na demo mají omezena na cca 40dní . kdo se trochu vyzná a dovede si zařídit aby mu internet provider změnil po této lhůtě IP adresu, může si udělat nový účet a znovu bude mít živá data.
PAvel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

mně fungují demo data i od Mirusu. Podařilo se mi stáhnout i data historická, která mi dosud chyběla a to za období 10.6.2010-30.9.2010 (kromě asi 14 dnů v srpnu). Stačí si jen založit adresu např. na gmailu. Z nějakého důvodu nefungoval jednorázový email např. na getonemail.com (zřejmě to mají nějak podchycené). Pokud se tedy přihlásíte každých 30 dnů z jiného IP účtu a použijete .com email neměl by být větší problém... Alespoň já ho zatím neměl.

Adik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jsem dlouhou dobu sbíral intradenní data z IB - pořád mi běžel v počítači TWS s externím napojeným programem a data se ukládala do databáze. Abych nebyl nebyl odkázaný na milost svého ISP, který čas od času shodil linku, měl jsem k počítači připojený mobilní modem, který okamžitě po zneprůchodnění normální linky posílal varovnou SMS a startoval náhradní spojení. Já jsem trnul, jestli se podaří mobilní internet nastartovat a když se nakonec linka rozjela, s nechutí jsem koukal na několikaminutovou mezeru v datech. Bylo to hektické.

Totéž se týká i přípravy - "Dneska musím dodržovat plán, mám tady sepsané všechny body a když některý z nich nesplním, dám si přes prsty." Nojo, to bych si musel prsty useknout. Intradenně je normální obchodovat, takže přes veškerou přípravu - duševní i technickou - jsem se co chvíli přistihnul, že honím trhy.

Časem jsem přišel na to, že nejlepší intradenní data jsou žádná data. Setrvám-li v obchodě déle, vydělám ve výsledku více, s menší námahou a bez nervů a denní data pro backtesty se válejí "na každém rohu". Vstoupím-li měsíčně do pěti obchodů, je pro mě normální neobchodovat - problém s honěním trhů se vypařil.

V obchodování jako nikde jinde platí: "Čas jsou peníze" - moje backtesty to říkají zcela jasně. Čím déle jsem v obchodu, tím více vydělám. Když mi nestačí výdělek za jeden den, vystoupím zítra. Je-li to málo, vystoupím za pět dní (google: Backtest signálu Ops).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja jsem pres 6 mesicu backtestoval a obchodoval v demu trh TF 266tick na Ninjatrader (zenfire) a ted jsem otevrel real ucet u IB a spustil jsem na tom Sierachart taky na 266tick a grafy jsou uplne jine pro mne nepouzitelne. Ale kdyz jsem porovnal treba 1 minutove nebo 30 sekund tak se naprosto shodovaly jak na Ninjatrader(zenfire) tak Sieracharts(IB). V cem je problem?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to zdeny11,

rozdíl je v tom, že IB neposkytují data po jednotlivých ticích, ale v krátkých časových úsecích. Proto, pokud chceš live obchodovat u IB na alternativních grafech, musíš na těchto datech i testovat. Sám používám IB přes čtyři roky a z toho cca tři roky range a volume grafy. Vše je to pouze otázka zvyku.
Pokud někdo bude tvrdit, že u Interactive Brokers se nedají volume grafy obchodovat, nebo, že IB poskytuje nekvalitní data, moc bych ho neposlouchal a na vlastní kůži vše vyzkoušel.

S pozdravem Richard

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 Richard: doteď jsem měl demo účet a data přes zen-fire, takže žádné problémy s vykreslováním alternativních grafů třeba s RB15 a backtestování bez problémů. Nějak mi ale unikl tento nedostatek u IB, že ticková data nedodávají. Proto v porovnání s daty od zen-fire, u IB nejsem schopem načíst RB15 pár dnů zpět a dál a pro backtesty jsem u IB pro rangebars pěkně nahranej:o( Papertrading funguje, v reálném čase jsou data v pořádku, ale i tak nejsem schopný stáhnout pro aktuální den ani data z premarketu, ať už nastavím open i end session v platformě jakkoliv. Jak to tedy řešíš ty, jak můžeš backtestovat s daty od IB?
Díky za radu a pomoc
David

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...